|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
co to jest?
wczoraj wieczorem zaczal mnie bolec paznokiec. bardzo. tak jakbym porzadnie walnela sobie w niego mlotkiem. rano zmylam lakier i zobaczylam na nim slad taki jakby od przytrzasniecia (o uderzeniu czymkolwiek nie ma mowy). w miejscu, w ktorym mam to przebarwienie zrobil sie jakby delikatny dolek, wglebienie. pomijajac fakt, ze boli to okrutnie, chcialabym sie dowiedziec co to moze byc? mialyscie podobny problem?
dodam, ze od X czasu sporadycznie uzywam odzywki eveline 8 w 1. sporadycznie w sensie stosuje przez 2 tygodnie zgodnie z zaleceniami producenta, potem przez 2 miesiace w ogole, czasami jako baze pod lakier (przez ostatnie 3-4 dni mialam odzywke wlasnie jako baze pod czarny lakier). pozostale paznokcie wygladaja normalnie, nic sie z nimi nie dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: co to jest?
To właśnie u niektórych powoduje ta odżywka, odstaw ją jak najszybciej i po prostu czekaj aż zejdzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
wiem, dlatego wspomnialam o odzywce, widzialam podobne zdjecia w internecie, ale dziwi mnie, ze mam to tylko na tym jednym paznokciu i ze pojawilo sie w sumie przez noc.
odzywke juz zmylam, szkooooooda bardzo, ze musimy sie rozstac ![]() od razu zapytam - znacie jakies inne DOBRE odzywki do paznokci? za 'malolata' wycinalam mega gleboko skorki (bardzo madrze, wiem), uszkodzilam macierz paznokci - na kciukach, mam teraz okropne bruzdy, wglebienia i tylko eveline dawala rade jakos to wyrownac. uzywalam sally hansen i jakiejs odzywki z sephory, ktorej nazwy nie pamietam, obydwie kiepskie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Mi też zrobiły się tylko na niektórych paznokciach, nie wiem od czego to zależy
![]() A słyszałam, że nailtek jest dobry, ale sama nie używałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.