![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Niemieckie reklamy :)
Mam pytanie do wizazanek zamieszkujacych Germanie, zainspirowal mnie watek na innym niemieckim forum na temat reklam. Macie jakies ulubione? Moze takie, ktorych nie znosicie?
Moi faworyci to bracia Klitschko ![]() ![]() Nie znosze z kolei reklamy pralinek Chocolat Pavot, gdzie spotykaja sie dwie panie w srednim wieku i opowiadaja sobie o kolesiu, ktory specjalnie dla jednej z nich przyjechal z Hong Kongu z czekoladkami z supermarketu... ![]() Wkurza mnie tez reklama ciasta Dr Oetkera, gdzie dzieciak wsadza modeline do piekarnika i drze sie BESEEETZT! Podczas gdy jego mama robi ciasto. A tu prosze, ona wsadza je do lodowki ![]() Nie zebym byla jakims telemaniakiem, ale czesto pracujac w domu wlaczam tv, bo swietnie mi sie wtedy tlumaczy, jak cos gada w tle ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemieckie reklamy :)
Aaa fuuu, ja nienawidze tego Oetkera BESETZT!!!
![]() ![]() Lubie ta od VW, bardzo lubie ta piosenke (Husch - Lovetruck), tak sie jeszcze zastanawiam, zadnych reklam nie lubie, chyba ze cos zapomnialam. ![]() Tinker ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mnie wkurzały reklamy Du Darfst (wszystkie...) oraz większość reklam jogurtów (bleee). Była jedna fajna reklama kawy (nie pamiętam nazwy) - jedzie auto drogą, cisza, spokój a tu nagle sruuu coś wyskakuje przed kamerę (można wyskoczyć ze skóry) no i napis "Nasza kawa budzi zdecydowanie lepiej" czy coś w ten deseń
![]() Jeszcze pamiętam stare reklamy Bluny (napój o ile dobrze kojarzę) PZDR ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Du Darfst jest straszne. Do tej pory reklamowaly to zarcie (niby dla odchudzajacych sie) laski chyba po anoreksji, teraz z kolei firma probuje pokazac kobiety o niby normalnych ksztaltach, wciskajace sie w majty modelujace figure. Jakiez to ludzkie, juz lece kupowac, oto firma z ludzka twarza
![]() No ale i tak hitem sa Milch Schnitte ("Nicht so stürmisch! Kriegt doch jeder eins!", "Knackig küüüüühle Schokolade"), albo jeszcze do niedawna Toffifee ("Family Party macht Spass!"). Reklamy niemieckie sa do bani! ![]() Aha, no i wkurza mnie Heidi Klum, ktora jest teraz w kazdej reklamie. Babka jest przesliczna, do momentu jak sie odezwie... ![]()
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To cora jakiejs znanej aktorki czy innej celebrity (jakie to dziwne...), podobno teraz nawet wlasna plyte wydala ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie znosze braci Klitschko czy jak to sie tam pisze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Najohydniejsza reklame jaka widzialam w zyciu to byla reklama bodajze Media Markt´u, gdzie facet sobie piety tarl tarka i spadalo z nich cos w rodzaju sera parmezan prosto do talerza. No wstretne to bylo, jak mi jest ciezko cokolwiek obrzydzic, tak ta reklama przesadzili okropnie.
Ta reklama z ta dziewczynka "Fruchtalarm" akurat podoba sie mojej malej corce, no ale dzieciom sie moze to podoba. Mnie akurat jest obojetna. Za to najlepsza/najmadrzejsza reklame jaka widzialam to byla reklama ta gdzie: bawi sie dziecko z mama na plazy, po czym przechodzi to w inny watek - przychodzi kobieta pod drzwi jakiegos domu, dzwoni, ktos otwiera drzwi (nie bylo widac kto to, bo byla pokazana z bliska twarz tej kobiety i ze drzwi sie otworzyly) i bez slowa owa kobieta uderza swoja glowa o czyjas glowe (slychac bylo tylko charakterystyczny trzask jak na filmach gdy sie stukaja glowami). Po czym pojawil sie napis: chron przed rakiem skory czy cos w tym stylu. W calej reklamie chodzilo o to, ze corka przyszla do matki i bez slowa (a z pretensjami) uderzyla ja ta glowa, bo okazalo sie, ze ma raka skory przez to, ze matka z nia (jako dziecko) wysiadywala na plazy. Edytowane przez monika_t Czas edycji: 2005-09-14 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Przypomnialo mi sie, ze lubie ta juz troche starsza reklame, z przed roku chyba, gdzie chlopczyk siedzi na ziemi i zaczyna cos kredkami malowac po sciani, a ojciec, jak przyszedl do pokoju, to walna w ta sciane, bo ten chlopyczak namalowal dzwi, i to bardzo realistycznie.
Jeszcze nie lubie :
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ogolnie nie cierpie reklam i do tej pory polubilam tylko jedna z Kermitem reklamujacym BMW1
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Hehe, ostatnio mnie wnerwia ta reklama na Kinder Friends "Thats what friends are for", fuuuuuuuuuuu......
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A mnie coraz bardziej irytuja reklamy Ikei
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
a ja bardzo lubie reklame Katzan tego zwiru dla kota. Jak widze te bzykajace muchy to odraz mi sie geba smieje. Kiedys puszczali tez reklame o jakims samochodzie VW to byl? Niepamietam. Schickes auto... oni tam tak fajnie seplenili, a chlopaszkom geby poopadaly jak zobaczli ze zamiast dzieci to facetowi do auta wsiadaja 4 laski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ostatnio pelno reklam z odkurzaczem
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ta z tym psiutkiem sliczna jest, a facet mnie rozwala na lopatki jak nasluchuje czy szczeniak jest w odkurzaczu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
dobijaja mnie jeszcze reklamy Fanty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
A widział ktoś w necie, nowy filmik reklamujący soki Jupi? Podobno jest sympatyczna, tylko nie miałem okazji jej obejrzeć…
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Miałam okazję się zapoznać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
|
A nie wiem, trzeba by zapytać… Jest tu ktoś z fanów Mandarynki? Swoją drogą podoba mi się, że ktoś zwrócił na nią uwagę, a nuż wybije się ponownie ponad Dodę, w końcu sukces piosenkarki zależy jedynie od Money…
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Pytałeś o filmik, w którym parodiowana jest Mandaryna http://www.blip.tv/file/196165 Czy jest sympatyczna? No nie wiem. Ale głos jest świetnie sparodiowany ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
Tak, o tym myślałem, parodia ciekawa, coraz częściej w reklamach występuje coś na wzór parodii, podoba mi się jak wiśnia zrzuca mandarynkę hehehe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
No mi też się to podoba . Ale jeśli dobrze kojarzę to tej reklamy nie ma w TV jeszcze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
Nie wiem, nie mam czasu na telewizor, zapytam się rodziców czy widzieli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Swego czasu widziałam pewną reklamę która (własnie w niemczech) mnie zaciekawiła. Otóz na wielkim bilbordzie w Monachium (przełom lipca i sierpnia ubieglego roku) zobaczyłam dwie marionetki uprawiające seks w wannie, nie pamietam juz czego to byla reklama, ale bardzo ciekawwa
![]()
![]() |
#27 |
|
hehe jeszcze do Lublina takie bilbordy nie doszły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
I szczerze mówiąc, wątpię żeby takie reklamy w ogóle ukazały się w Polsce. Przecież u nas chcą zakazać sprzedawania świerszczyków:P Ale swoją drogą myślicie że takie reklamy o podłożu seksualnym sprawiają, że produkt ma szansę na większą sprzedaż?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
|
U młodych osób na pewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
No ja wiem. Przecież nie od dziś wiadomo, że grunt to dobry pomysł a reszta przyjdzie sama . Tylko wiesz mi szkoda tych dzieci które to oglądają a potem czują się takie „ dorosłe” :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.