|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
krem na szyję i dekolt
Mam prośbę: poszukuję dobrego preparatu wyspecjalizowanego w pielegnacji szyi i dekoltu - przeciwzmarszczkowego, odzywiającego, wzmacniającego te okolice. A może podzielicie się ze mną w jaki sposób dbacie o te partie?
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: krem na szyję i dekolt
Moja Mama używa doskonałego kremu na szyję i dekolt AA Oceanic z serii cytrusowej, w takich zielonych słoiczkach. Jest bardzo zadowlona i naprawdę widac efekty - zmniejszyły się jej znacznie dość głębokie bruzdy na szyi a skóra jest o wiele jędrniejsza.
Sa pewnie też kremy o wiele droższe, ale ja i Mama wspieramy polski przemysł kosmetyczny, bo warto. [img]icons/icon10.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za szybką odpowiedź! Na pewno wypróbuję. Ważne aby krem dawał oczekiwane efekty a nie nazywał się jakoś i kosztował niebotyczne sumy.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
POdobno swietny jest tez Aretina Q10 Ziai, dzis sie dowiedzialam na forum GW
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Weź pod uwagę, że seria AA Fitocitrus, o której była mowa jest dla dojrzałych kobiet- zawiera fitohormony- składnik kremów dla kobiet w okolicach menopauzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
krem na szyję dla 26-latki
Cześć!
Chciałabym kupić sobie jakiś dobry krem na szyję i dekolt i nie mam pojęcia na co się zdecydować. Mam 26 i mieszaną cerę i od zbyt tłustych balsamów robią mi się krostki na dekolcie, ale z drugiej strony zauważyłam, że na szyi pojawiło mi się kilka poprzecznych "kresek", więc nie może to być coś zbyt lekkiego. Aha i wolałabym żeby nie był to zbyt drogi kosmetyk, może jakiś polski? Liczę na wasze doświadczenie i czekam na odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Re: krem na szyję dla 26-latki
Krem z serii Aretina Q10 Ziaja, nie jest tlusty, skuteczny, i prosze nei przerazac sie, ze jest to krem tylko dla starszych kobiet, na pewno nie zaszkodzi, przy okazji sprawdza sie swietnie jako krem do biustu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
krem na szyję (30)
Szukam kremu na szyję (30) doradźcie coś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: krem na szyję (30)
Ja także uważam i mówię o tym moim klientkom,że krem na szyję wcale nie musi być specjalny do tej części ciała. Musi to być jednak krem odżywczy, a jeśli skóra ma tendencję do wiotczenia to również przeciwzmarszczkowy , regenerujący. Polecam również okłady z oliwy z oliwek + kilka kropli wit. A+E - rewelacyjnie działa na skórę jeśli okład wykonywany jest regularnie raz - dwa razy w tygodniu.
Na szyję można także stosować maseczki - te same które są stosowane do twarzy - ale trzeba pamiętać ,że muszą to być maseczki które nie zasychają , o kremowej konsystencji. Z typowych kosmetyków na szyję polecam firmę Charmine Rose (tylko w gabinetach)- świetny krem na szyję i pod oczy, oraz zabieg gabinetowy z maską malinową. Czasami warto wybrać się do kosmetyczki na masaż twarzy , szyi, dekoltu (cena w moim Studio Urody 20 zł)i np.zabieg regenerujący.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Re: krem na szyję (30)
Szyję można traktować tymi samymi kremami, co twarz. Jeśli zalezy Ci jednak na konkretnym preparacie, to wiele dobrego czytałam o kremie Ziaja z serii Aretina.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.