|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Bezpański pies - co robić?
Pod moim blokiem od kilku dni chodzi pies. Nie wiem czyj, nie wiem skąd się wziął. Przyszło mi do głowy, że może ktoś go po prostu wypuszcza na cały dzień, a wieczorem wpuszcza (wiem, że niektórzy ludzie tak robią), bo zazwyczaj siedzi pod jedną bramą. Ale nie widziałam go nigdy wcześniej, widuję go dopiero od tygodnia. No i pies wygląda na starego, więc raczej mało prawdopodobne, żeby ktoś go przygarnął niedawno.
Widzę, jak pije wodę z kałuży albo jak chodzi za ludźmi i obwąchuje siatki z zakupami. Żal mi go... Ale na dobrą sprawę nie wiem, czy on jest czyjś czy nie. Co mogę zrobić w tej sytuacji?
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bezpański pies - co robić?
Może zapytaj kogoś z mieszkańców bloku pod którym przesiaduje pies czy go kojarzą?
Póki co możesz go chyba dokarmiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
zadzwonic po schron...Lepsze to niz pies ma sie blakac glodny w samopas...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
idź do TOZu i poproś o poradę, jeśli możesz zatrzymaj psa lub poproś kogoś kto mógłby przynajmniej na jakiś czas go przygarnąć. Zrób ogłoszenia, może dogomania, facebook? Zanim oddasz ps do schroniska może poproś jakiegoś wolontariusza jeśli nie bedziesz mogła bidulowi sama pomóc.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.