|
Notka |
|
Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pytanko ekonomiczne:)
Dziewczyny jestem pod wielkim wrażeniem wszystkiego co można tu zobaczyć na Papierowym. Sama dłubię troszkę w decou, troszkę w biżu (choć na wizażu mało się jeszcze pokazuje
![]() ![]() Moje pytanie brzmi, ile wydajecie kasy na to hobby i czy ono się wam zwraca? Rozglądałam się po necie i ceny potrzebnych artykułów są czasami kosmiczne! Wiem też, że niektóre sprzedają swoje prace w różnych galeriach internetowych. Kurczę, a ja już tyle wydaję na koraliki i pierdołki do biżu i inne różności hobbystyczne, że boję sie zaczynać coś nowego nie wyrobię z kasą i miejscem w domu na nie ![]() Dziękuję za wszelkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CraftMod
|
Dot.: pytanko ekonomiczne:)
Wiesz co? Ja nie prowadzę dziennika iel wydaję i zarabiam, często jak coś zarobiłam to inwestowałam w narzędzia i materiały, czasami jest ze wydaje sie mniej... różnie jest.
To nie jest tak jak przy biżu, że wszystko sie kupuje, często część rzeczy możesz znaleść w domu. Starą książkę, kawałek koronki, wytłaczankę po jajkach, 2 garście guzików, nici do szycia itp. Często guziki, koronki itp można w lumpkach zakupić za nieduże pieniądze, łapiemy okazje w supermarketach, sklepach po 4,50, wycinankami puncherowymi wymieniamy się (patrz wątek oddam zamienie). Mając troche wyobraźni można zrobić cuda z papieru. Gorzej gdzie to trzymać czasem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a gdzie można wymieniać te dziurkacze?bo szukam i nie umiem znaleźć takiego wątku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() Zacznij robić karteczki od tego co masz pod ręką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja kupuję dodatki co jakiś czas, ale dużo znajduję w domu np. guziki, koronki, nitki, wstążki, papiery...
Też polecam wątek "Oddam, zamienię"
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
mi się nie zwraca. Wydaję strasznie dużo na przydasie dla przyjemności posiadania, niewspółmiernie dużo do kasy zarobionej na sprzedaży. Ale nie przeszkadza mi to za bardzo. Jakbym zajmowała się handmadem zawodowo- to bym pewnie się przejmowała, ale to HOBBY czyli skarbonka bez dna i bez nadziei na zwrot
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.