|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
4 paznokcie!!!
Cześć wszystkim!!!
![]() Od urodzenia miałam bardzo mały paznokieć u małego paluszka na stopach. Jakoś nigdy nie zastanawiałam się czemu. W mojej rodzinie nikt tak nie ma, więc odpada kwestia dziedziczna. Teraz jednak całkowicie mi się urwał i nie mam praktycznie piątego paznokcia!!! Jeśli mi już rósł to pionowo, więc najczęściej go po prostu ucinałam, ale teraz zaczęłam się zastanawiać, czy dałoby się coś zrobić, abym miała normalnego paznokietka. Postaram się załączyć jakieś zdjęcie, żeby można to było sobie jakoś wyobrazić. Może Wy coś wiecie na ten temat lub Któraś miała podobny problem??? Jeśli możecie mi pomóc piszcie!! Dzięki!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 4 paznokcie!!!
W najmniejszym palcu u stopy często występuje zanik paznokcia (jak jest tak mały, że praktycznie nie pełni żadnej funkcji). Wpływ może mieć też niewygodne obuwie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jeśli bardzo DCi to przeszkadza, a paznokieć nie jest jedzony przez żadną chorobę, to można na niego nałożyć masę akrylową/zelową tak, aby wyglądał normalnie albo prawie normalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo!!!
![]() Tzn nie przeszkadza mi to że go nie mam,ale tak po prostu zwróciłam na to uwagę.Teraz jest lato,wszyscy chodzą z odkrytymi stopami,więc tak jakoś wpadło mi to do głowy. Nikt też np. nie zauważył,że go nie mam,więc chyba nie warto się przejmować,na razie. Może jak będę starsza to coś z tym zrobie,ale teraz raczej nie jest mi to potrzebne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.