|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Pomocy-włosy nie chcą sie farbowac!!
Zaczne od poczatku. Mój naturalny kolor to tak powszechny szaromysi blond. Odkąd skończyłam jakies 16 lat farbowalam je na czarno/brązowo/wisniowo-generalnie na ciemne kolory (bardzo je to zniszczyło ale to już tak na marginesie). Tak farbowalam jakies 5 lat regularnie az jakies póltora roku temu zauwazyłam ze włosy nie chca łapac farby. Probowalam naprawde wielu farb dostepnych na rynku i nic. Teraz nie farbowalam od sylwestra, myslalam ze troche odpoczna to odżyja. Dzis nalozyłam sobie farbe garniera ciemny szatyn. (Miałam juz sporo jasny odrost ok.8cm) i co? I nic!!! Powaznie nie przesadzam, farba nic nie zlapała!!Moze minilmalnie odrost. Czy ktos miał taki problem i wie co na to poradzic? Dodam, że moja siostra jest fryzjerka i nawet ona jest zdziwiniona tym, że żadna farba mnie nie rusza i nie wie co na to poradzic. Bardzo dziekuję za wszelkie rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy-włosy nie chcą sie farbowac!!
nie wiem jaka moze byc przyczyna Twojego stanu, ale wiem ze jesli uzywalas henny (bo nie wspominasz w zasadzie czym to robilas) to farba ich nie wezmie... a co do wymienionej przez Ciebie farby garniera mam niezbyt pozytywne odczucia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A powiedz, czy używasz intensywnych odżywek do włosów? Jeśli tak, to włosy nigdy nie wchłoną farby, gdyż substancie wygładzjące całkowicie domykają łuski włosa.
W takim wypadku należy przed farbowaniem odstawić wszelkie maski i odżywki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
O kurcze. Zapomniałam juz ze załozyłam ten watek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.