|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Skąd ten cytat J.W. Goethego?!
Nie zakładam żadnych wątków, więc umiejscowienie tego było problemem.. Nie wiem, czy nie wcisnęłam go nie tam, gdzie trzeba. Jeśli jest nie na miejscu, przepraszam i bardzo proszę o przeniesienie
![]() Problem jest następujący: Potrzebuję odniesienie do poniższego cytatu, szczególnie do pogrubionej części: Jeśli przyrody badasz wspaniałość,zawsze na szczegół bacz jak na całość,Nie ma nic wewnątrz i nic na zewnątrz,gdyż to, co wewnątrz jest i na zewnątrz,Zdobywaj patrząc w przyrody lice,świętą, a jawną jej tajemnicę. W której książce J.W. Goethego go znajdę (potrzebuję tego do uzupełnienia przypisu, więc rok wydania i strona pozycji byłaby mile widziana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Skąd ten cytat J.W. Goethego?!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
![]() A jeśli chodzi o podany cytat w całości, to tak, dokładnie tam to znalazłam ![]() Jeśli nie znajdę pozycji, zawsze mogę zmienić swój tekst.. ![]() Dzięki!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Imperatorowa Undi I
|
Müsset im Naturbetrachten Immer eins wie alles achten;
Nichts ist drinnen, nichts ist draußen: Denn was innen, das ist außen. So ergreifet ohne Säumnis Heilig öffentlich Geheimnis. tytuł dzieła to Gott und Welt. Epirrhema. Niestety mam tylko kopię z książki niemieckojęzycznej, może się przyda: Johann Wolfgang von Goethe: Berliner Ausgabe. Poetische Werke [Band 1–16], Band 1, Berlin 1960, s.545-546
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
O kurcze, dziękuję!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.