jak samemu ZMYC zelowy lakier? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Paznokcie

Notka

Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 11:27   #1
simple9
Raczkowanie

jak samemu ZMYC zelowy lakier?

Witam, ostatnio zrobiłam sobie paznokcie żelowe. Mam już je dwa tygodnie, nie odpryskują ale odrosły więc chciałam je zmyć. W salonie w którym robiłam liczą sobie za zmycie żelu 20 zł. Wolałabym nie wydawać kasy na ściąganie ich w salonie.
Czy mogę gdzieś kupić jakiś płyn lub zmywacz do ściągania żeli z paznokci? Czy może mogę zrobić to zwykłym zmywaczem? Wolałabym jakiś specjalistyczny żel taki jaki mają w salonach ale nie mogę w necie znaleźć nic takiego przeznaczonego do żeli.
W jaki sposób je ściągnąć? (wole zainwestować w jakiś preparat taki jak w salonie niż im płacić ale gdzie taki kupić?)
simple9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-10, 13:58   #2
PaulaCooper
Raczkowanie

Dot.: jak samemu ZMYC zelowy lakier?

Zmywaczem z acetonem. najprosciej rzecz ujmujac.
Sa specjalne removery, ja mam gelish, latwo go znalezc w sklepach internetowych ale tak naprawde firma nie gra roli... duzo osob poleca zielony zmywacz isana z rossmanna.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
PaulaCooper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-10, 19:02   #3
RozowaMulina
Raczkowanie

Paznokcie żelowe zdejmować za pomocą zmywacza z acetonem? W takie bajki to ja nie wierzę. W ten sposób można przesuszyć płytkę i skórki ale nie zdjąć żel.

Wymianka
RozowaMulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-10, 21:37   #4
PaulaCooper
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RozowaMulina Pokaż wiadomość
Paznokcie żelowe zdejmować za pomocą zmywacza z acetonem? W takie bajki to ja nie wierzę. W ten sposób można przesuszyć płytkę i skórki ale nie zdjąć żel.
Napisala zelowy lakier - u mnie w miescie, stylistka u ktorej bylam robila mi zelowy lakier, czyli zwykla hybryde ktora sie sciaga za pomoca removera z acetonem. Moj plytki nie wysusza, nie trzymam go dlugo, lakier ladnie schodzi, pozniej nakladam olejki i plytka jest tak samo mocna jak przed
Wiesz staralam sie ustosunkowac do tytulu "jak zmyc zelowy lakier" a nie jak sciagac zel - bo z tym lepiej sie udac do stylistki.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
PaulaCooper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-11, 06:50   #5
mysiaczeq
Rozeznanie

moze niech autorka postu zdecyduje sie co ma na dloniach i lepiej sprecyzuje bo raz pisze ze lakierozel raz ze zel

Blog: Beauty Makes Sense
Fanpage: Sense of Beauty Studio Białystok
mysiaczeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-11, 07:31   #6
RozowaMulina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaulaCooper Pokaż wiadomość
Napisala zelowy lakier - u mnie w miescie, stylistka u ktorej bylam robila mi zelowy lakier, czyli zwykla hybryde ktora sie sciaga za pomoca removera z acetonem. Moj plytki nie wysusza, nie trzymam go dlugo, lakier ladnie schodzi, pozniej nakladam olejki i plytka jest tak samo mocna jak przed
Wiesz staralam sie ustosunkowac do tytulu "jak zmyc zelowy lakier" a nie jak sciagac zel - bo z tym lepiej sie udac do stylistki.
Widzę, ale napisała też 'żeli z paznokci'. Więc wydaje mi się, że chodzi o żel, a nie hybrydę.

Cytat:
Napisane przez mysiaczeq Pokaż wiadomość
moze niech autorka postu zdecyduje sie co ma na dloniach i lepiej sprecyzuje bo raz pisze ze lakierozel raz ze zel
Dokładnie

Wymianka
RozowaMulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-11, 10:51   #7
simple9
Raczkowanie

kurcze Dziewczyny ale ja w sumie nie wiem co mam na paznokciach. Robiłam pierwszy raz. Tz kobieta w salonie mówiła mi, że "robi żelowe". Malowała jakimś lakierem i potem trzymałam te paznokcie pod jakaś lampa. Czynność powtórzona dwa razy. To to jest hybryda?

W każdym razie zmyć zmywaczem zwykłym się tego nie da bo jak przejade wacikiem ze zmywaczem to nic sie nie dzieje :/
Przepraszam za zamieszanie ale to moje pierwsze paznokcie, napisałam, że żel bo ona mówiła żel. Nie wgłębiałam się czy hybryda czy co innego.. w Każdym razie to jak mogę to zmyć? Co kupić w necie?
Stary 2013-10-12, 05:25   #8
mysiaczeq
Rozeznanie

hybrydy naklada sie tak:
przygotowanie plytki, przezroczysta baza, potem kolor i na koniec top jak tak mialas robione to jest hybryda. z tym ze nie kazda hybryda w rzeczywistosci jet hybryda. lakierozele nie schodza w acetonie, hybrydy tak. wiec jesli chcesz sprobowac zdjac, a nie wiemy dokladnie co tam masz to mozesz kupic aceton nasaczyc wacik nim i przylozyc do paznokcia zawijajac w folie aluminiowa. poza tym ja tam nie rozumiem czegos, stac cie na kupno acetonu a nie stac na profesjonalne zdjecie jak cena jest bardzo zblizona? z twoja hybryda jest nadodatek tak ze albo zejdzie albo nie zejdzie. jesli nie zejdzie pod acetonem to trzeba to spilowac podobnie jak zel, a samodzielnego zrobienia tego nie polecam bo mozna uszkodzic macierz co bedzie skutkowac trwalym znieksztalceniem paznokcia.

Blog: Beauty Makes Sense
Fanpage: Sense of Beauty Studio Białystok
mysiaczeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-12, 09:20   #9
ReLizzie97
Przyczajenie

są specjalne lakiery do mycia

_________________________ ___________
artykuły papiernicze wrocław
artykuły papiernicze wrocław

Edytowane przez ReLizzie97
Czas edycji: 2013-12-01 o 16:59
ReLizzie97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-12, 21:33   #10
simple9
Raczkowanie

nie chodzi o to, że nie stać tylko myślałam, że takie zmywacze można kupić i starczą na kilka zmyć. Bo nie chcę chodzić na ściągnie za każdym razem jak zrobię paznokcie i płacić za 20 zeta. Trzy ściągania to już 60 zeta dzięki za odp
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Paznokcie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości