|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak samemu ZMYC zelowy lakier?
Witam, ostatnio zrobiłam sobie paznokcie żelowe. Mam już je dwa tygodnie, nie odpryskują ale odrosły więc chciałam je zmyć. W salonie w którym robiłam liczą sobie za zmycie żelu 20 zł. Wolałabym nie wydawać kasy na ściąganie ich w salonie.
Czy mogę gdzieś kupić jakiś płyn lub zmywacz do ściągania żeli z paznokci? Czy może mogę zrobić to zwykłym zmywaczem? Wolałabym jakiś specjalistyczny żel taki jaki mają w salonach ale nie mogę w necie znaleźć nic takiego przeznaczonego do żeli. W jaki sposób je ściągnąć? (wole zainwestować w jakiś preparat taki jak w salonie niż im płacić ale gdzie taki kupić?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak samemu ZMYC zelowy lakier?
Zmywaczem z acetonem.
![]() Sa specjalne removery, ja mam gelish, latwo go znalezc w sklepach internetowych ale tak naprawde firma nie gra roli... duzo osob poleca zielony zmywacz isana z rossmanna. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Paznokcie żelowe zdejmować za pomocą zmywacza z acetonem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiesz staralam sie ustosunkowac do tytulu "jak zmyc zelowy lakier" a nie jak sciagac zel - bo z tym lepiej sie udac do stylistki. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
moze niech autorka postu zdecyduje sie co ma na dloniach i lepiej sprecyzuje bo raz pisze ze lakierozel raz ze zel
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
kurcze Dziewczyny ale ja w sumie nie wiem co mam na paznokciach. Robiłam pierwszy raz. Tz kobieta w salonie mówiła mi, że "robi żelowe". Malowała jakimś lakierem i potem trzymałam te paznokcie pod jakaś lampa. Czynność powtórzona dwa razy. To to jest hybryda?
W każdym razie zmyć zmywaczem zwykłym się tego nie da bo jak przejade wacikiem ze zmywaczem to nic sie nie dzieje :/ Przepraszam za zamieszanie ale to moje pierwsze paznokcie, napisałam, że żel bo ona mówiła żel. Nie wgłębiałam się czy hybryda czy co innego.. w Każdym razie to jak mogę to zmyć? Co kupić w necie? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
hybrydy naklada sie tak:
przygotowanie plytki, przezroczysta baza, potem kolor i na koniec top jak tak mialas robione to jest hybryda. z tym ze nie kazda hybryda w rzeczywistosci jet hybryda. lakierozele nie schodza w acetonie, hybrydy tak. wiec jesli chcesz sprobowac zdjac, a nie wiemy dokladnie co tam masz to mozesz kupic aceton nasaczyc wacik nim i przylozyc do paznokcia zawijajac w folie aluminiowa. poza tym ja tam nie rozumiem czegos, stac cie na kupno acetonu a nie stac na profesjonalne zdjecie jak cena jest bardzo zblizona? z twoja hybryda jest nadodatek tak ze albo zejdzie albo nie zejdzie. jesli nie zejdzie pod acetonem to trzeba to spilowac podobnie jak zel, a samodzielnego zrobienia tego nie polecam bo mozna uszkodzic macierz co bedzie skutkowac trwalym znieksztalceniem paznokcia.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
są specjalne lakiery do mycia
_________________________ ___________ artykuły papiernicze wrocław artykuły papiernicze wrocław Edytowane przez ReLizzie97 Czas edycji: 2013-12-01 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
nie chodzi o to, że nie stać tylko myślałam, że takie zmywacze można kupić i starczą na kilka zmyć. Bo nie chcę chodzić na ściągnie za każdym razem jak zrobię paznokcie i płacić za 20 zeta. Trzy ściągania to już 60 zeta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.