|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Spekania
witam was cieplutko
![]() mam takie pytanko do was i mam nadzieje ze mi choc troche pomozecie. a mianowicie podobaja mi sie spekania jakie widac na pierwszym zdjeciu. mnie wychodza jak na ostatnim:/ jak cos takiego zrobic? mnie wychodza zawsze takie wieeelkie ze az przeswituje to co pod akrylowym ![]() ![]() acha i jeszcze jedno. ja robie tak. akrylowa, potem krak, potem znow aktylowa i motyw. czy dobrze?? czy moge juz nie nakladac tej 2 warstwy aktylu tylko od razu motyw? czy spekania wtedy tez wyjda?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Spekania
a jakim krakiem to robisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Z tego co mi się wydaje pierwsze spękania zrobione są 2-składnikowym krackiem, a drugie 1-składnikowym. Jeśli się mylę niech poprawią mnie fachowcy w tej dziedzinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
hmmm.. w sumie to chyba jednoskladnikowy mam ten krak. ale nie jestem pewna. kupilam jakies pol roku temmu na allegro nie wiedzac wiele o tej technice. mam taki http://www.allegro.pl/item159385558_...rstw_2_90.html jak to zrobic zeby spekania byly malutkie? i takie W ROZNYCH KIERUNKACH??bo jak ja robie to wychodza takie jak pociagniecia pedzla (pionowo lub poziomo)? musze malowac krakiem w rozne str??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
potwierdzam to, co mówi Golden. pierwsze zdjęcie to krak dwuskładnikowy Medium stamperii, drugie zdjęcie to jakiś jednoskładnikowy..
co do drugiego pytania dobrze robisz, juz nic nie kombinuj ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77391 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=167173 wiem że to nie jest łatwe, ale zaa to jakie wdzięczne... ![]() aha- jaki masz krak? bo mi sie z kolei podobają te drugie spekania...
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
hehe już mam odpowiedź... dziwne mam ten sam krak heheh. spękania w różnych kierunkach zrobisz jak nałożysz farbe na kraka (drugą warstwe) gąbeczką .. wtedy nie będzi pękać zgodnie z ruchami pędzla tylko jak popadnie
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
aha i jeszcze jedno pytanko bo jak zwykle skleroza mnie dopadla:P chcioalam zapytac czy trzeba stoosowac "czyste" farby akrylowe czy tez mozna np do bialej dodawc barwniki do farb??
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
oczywiście że można
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jak najbardziej można mieszać kolory. Najlepiej kupić białą farbe i dodawać do niej barwniki. Tak jest oszczędniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
a jaka to gabeczka do nakladania tej 2 warstwy farby? jakas specjalna malarska taka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
jeszcze jedno. ale mi sie jakos pytan zebralo no ale kogo mam nicby pytac jak nie was??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
jest złoty kolor np. w farbach to-do
sa w sklepach internetowych np w Kaju |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
z tego co już się orientuję /cały czas od Was się uczę/ to jeśli zastosujesz dwuskładnikowy krak to w spękania wciera się porporinę i ona też może być złota, ale wtedy krak jest inny niż ten który stosujesz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
gąbeczka wszystko jedno jaka- ja używam pocietego zmywaka kuchennego, do lakierowania też
a jako spodnia farbe przy jednoskładnikowym kraku można stosować np. złotol. Ja mam taki sam krak jak Ty i nic się nie pogryzło
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Joannaa co do spękań to trzeba był walić do mnie, bo o ile mnie oczy nie mylą zdjęcie, które wstawiłaś to fragment mojego okrągłego pudełeczka z bzem
![]() ![]() PS witam na Forum!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.