Wypadające i matowe włosy-ratunku! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 12:48   #1
milenka22
Rozeznanie

Wypadające i matowe włosy-ratunku!

Zawsze miałam błyszczące, zdrowe włosy, które były moją największą zaletą. Od kiedy się odchudzam stały się matowe i wypadają mi całymi garściami. Brałam belissę włosy i paznokcie jednak nic mi nie pomogła. Jem najczęściej mało, jednak na obiad staram się jeść 2 kromki chleba z wędliną serem i warzywami do tego 2 jajka ugotowane na twardo. No i codziennie jem jakieś warzywa i owoce, kiwi, marchewkę,jabłka,mandaryn ki czasem banany. Mimo wszystko stan moich włosów się nie poprawia ani trochę. Znacie jakieś skuteczne suplementy poprawiające kondycję włosów przy odchudzaniu?
Stary 2010-04-19, 14:25   #2
Hei_di
Zadomowienie

GG do Hei_di
Smile Dot.: Wypadające i matowe włosy-ratunku!

Cytat:
Napisane przez milenka22 Pokaż wiadomość
Zawsze miałam błyszczące, zdrowe włosy, które były moją największą zaletą. Od kiedy się odchudzam stały się matowe i wypadają mi całymi garściami. Brałam belissę włosy i paznokcie jednak nic mi nie pomogła. Jem najczęściej mało, jednak na obiad staram się jeść 2 kromki chleba z wędliną serem i warzywami do tego 2 jajka ugotowane na twardo. No i codziennie jem jakieś warzywa i owoce, kiwi, marchewkę,jabłka,mandaryn ki czasem banany. Mimo wszystko stan moich włosów się nie poprawia ani trochę. Znacie jakieś skuteczne suplementy poprawiające kondycję włosów przy odchudzaniu?

Najlepszy sposób?Zacząć jeść racjonalnie-5 posiłków dziennie,a w tym normalne śniadanie,obiad i kolację.
Stary 2010-04-19, 17:28   #3
kiitty
Zakorzenienie

Dot.: Wypadające i matowe włosy-ratunku!

zgadzam sie z kolezanka wyzej.
z wlasnego doswiadczenia moge Ci powiedziec, ze dopiero jak zaczniesz normalnie jesc, wlosy przestana wypadac.
ja tez sie niedawno odchudzalam i z 52 kg schudlam do 39..
chcialam schudnac tylko pare kg, ale jakos tak wyszlo ze za bardzo sie rozpedzilam.. i sie zaczelo wypadanie wlosow, porozdwajane pznokcie.. a kiedys mialas taaakie grube włosy i nigdy mi sie paznokcie nie lamaly czy rozdwajaly. stracilam 1/3 wlosow, jak nie polowe..
zaczelam lykac belisse, silice i inne preparaty, stosowalam odzywke WAX, jednak nic nie pomagalo..
wreszcie jak nie mialam przez kilka miesiecy okresu, zaczelam normalnie jesc. stopniowo sie przelamywalam do jedzenia slodyczy i teraz jem bardzo duzo. mimo to nie moge jakos przytyc, ale wlosy mi juz nie wypadaja
napisalas, ze jesz 2 kromki chleba na obiad.. ja na sniadanie jem 2 kromki +2 jajka z majonezem albo jajecznica z 3 jaj na masle.. potem na 2 śniadanie kolejne 2 kromki albo bułka z maślem jakas wedlina, warzywami. codziennie jem tez slodycze.
zacznij normalnie jesc, bo keidys bedziesz tego zalowac.. skoro wypadaja Ci wlosy to znaczy ze cos jest nie tak z Twoim organizmem, czegos mu brakuje..
Stary 2010-04-24, 12:15   #4
201801220933
Konto usunięte

Z doswiadczenia wiem ze zadne nawet najdrozsze leki i odzywki nie pomoga jesli nie je sie normalnie. Ja z problemem wypadajacych wlosow zmagam sie sezonowo, na wiosne i na zime, dlatego przez 3 miesiace przed wiosna i trzy miesiace przed zima prowadze kuracje lekiem merzSpecial, jest najlepszy! tylko ma swoja cene...Pani dermatolog mi go polecila. MerzSpecial +normalne jedzenie to najlepsza kuracja dla wlosow... Zapewniam ze efekty zobaczysz juz po miesiacu - wlosy przestana wypadac, stana sie bardziej blyszczace i grubsze! Tylko pamietaj zebys jadla wiecej niz 1000 kcal...

Mam jeszcze pytanie- wydaje mi sie ze znowu wypadaja mi wlosy.. Czy to mozliwe przy diecie 1300 kcal? prosze o rzetelne opinie.. Bardzo mi na tym zalezy. Zaznaczam ze jestem przewrazliwiona na tym punkcie hihi
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-02, 23:50   #5
milenka22
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny postaram się może nie tyle przytyć co urozmaicić posiłki w wartościowe składniki odżywcze i jeść więcej warzyw. "niusia" ja tam nie wiem bo sama pytam, co prawda najlepiej by było żebym nie musiała jeść więcej ale trudno, bez włosów to raczej atrakcyjna nie będę wydaje mi się, że to możliwe, 1300 kcal to nie jest dużo, ja sama często tyle jem a nawet więcej czasami, moja waga od pół roku stoi w miejscu i kontroluję ją codziennie tak, żeby nie dopadł mnie efekt jojo. A mimo to wypadają mi włosy. To zależy od tego co jesz. Hmm chociaż ja nie pamiętam żebym dawniej jakoś szczególnie dużo witamin przyjmowała, za to dużo tłuszczy (naleśniki, frytki) i to chyba głównie dlatego miałam takie lśniące włosy
Stary 2010-05-03, 11:04   #6
Nymphea
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Wypadające i matowe włosy-ratunku!

Witam was wszystkie,

mam podobny problem z włosami od jakiegos czasu wypadają mi garsciami . Zaczelam mniej jesc jakos tak mi sie nie chce, łykam witaminy i tabletki ze skrzypem zaczelam pic pokrzywe ale to nic nie daje. wlosy sa corz ciensze i wolno rosna. kiedys mialam bardzo grube wlosy i nie wiem co zrobic zeby znow takowe posiadac.

Włosy mi sie nie łamia dzieki odzywkom ale to wypadanie - masakra
Nymphea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 12:18   #7
mg78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milenka22 Pokaż wiadomość
Skuteczne?? nic nie będzie skuteczne dopóki nie będziesz racjonalnie i zdrowo się odżywiała .Nawet najlepszy suplement nic nie pomoże jak się głodzisz ...To co Ty nazywasz obiadem to śniadanie....

mg78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-03, 14:16   #8
milenka22
Rozeznanie

Na śniadanie jem płatki nestle fitness z owocami a na kolację owsiane z mlekiem i jakiś serek. Przyznam, że nie codziennie, bo czasami jem kurczaka na któryś z posiłków no i często słodycze, dlatego moja waga jest ustabilizowana od kilku miesięcy, 52 kg dla 165 cm, no ale w moim jadłospisie przeważają węglowodany i to jest chyba głównym problemem
Stary 2010-05-03, 15:17   #9
mg78
Zadomowienie

Może poukładaj sobie racjonalnie te posiłki , śniadanie płatki mleko ....
a na obiad kurczak + jakieś warzywa+ ziemniaki ryż itp...a słodycze na podwieczorek + owoce ,oczywiście nie zapominając o kolacji i drugim śniadaniu
Na włosy podobno dobre są nasiona słonecznika dyni -ja dodaję je rano do płatków owsianych lub siemię lniane zmielone (jeżeli nie lubisz to polecam np.wsypanie łyzki lub tyle ile uważasz do serka np.ja lubię danio
oprócz tego ryby można to włączyć do obiadu

mg78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 16:04   #10
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

skrzypovita jest dobra.
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości