|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wypadające i matowe włosy-ratunku!
Zawsze miałam błyszczące, zdrowe włosy, które były moją największą zaletą. Od kiedy się odchudzam stały się matowe i wypadają mi całymi garściami. Brałam belissę włosy i paznokcie jednak nic mi nie pomogła. Jem najczęściej mało, jednak na obiad staram się jeść 2 kromki chleba z wędliną serem i warzywami do tego 2 jajka ugotowane na twardo. No i codziennie jem jakieś warzywa i owoce, kiwi, marchewkę,jabłka,mandaryn ki czasem banany. Mimo wszystko stan moich włosów się nie poprawia ani trochę. Znacie jakieś skuteczne suplementy poprawiające kondycję włosów przy odchudzaniu?
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Najlepszy sposób?Zacząć jeść racjonalnie-5 posiłków dziennie,a w tym normalne śniadanie,obiad i kolację.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające i matowe włosy-ratunku!
zgadzam sie z kolezanka wyzej.
z wlasnego doswiadczenia moge Ci powiedziec, ze dopiero jak zaczniesz normalnie jesc, wlosy przestana wypadac. ja tez sie niedawno odchudzalam i z 52 kg schudlam do 39.. chcialam schudnac tylko pare kg, ale jakos tak wyszlo ze za bardzo sie rozpedzilam.. i sie zaczelo wypadanie wlosow, porozdwajane pznokcie.. a kiedys mialas taaakie grube włosy i nigdy mi sie paznokcie nie lamaly czy rozdwajaly. stracilam 1/3 wlosow, jak nie polowe.. zaczelam lykac belisse, silice i inne preparaty, stosowalam odzywke WAX, jednak nic nie pomagalo.. wreszcie jak nie mialam przez kilka miesiecy okresu, zaczelam normalnie jesc. stopniowo sie przelamywalam do jedzenia slodyczy i teraz jem bardzo duzo. mimo to nie moge jakos przytyc, ale wlosy mi juz nie wypadaja ![]() napisalas, ze jesz 2 kromki chleba na obiad.. ja na sniadanie jem 2 kromki +2 jajka z majonezem albo jajecznica z 3 jaj na masle.. potem na 2 śniadanie kolejne 2 kromki albo bułka z maślem jakas wedlina, warzywami. codziennie jem tez slodycze. zacznij normalnie jesc, bo keidys bedziesz tego zalowac.. skoro wypadaja Ci wlosy to znaczy ze cos jest nie tak z Twoim organizmem, czegos mu brakuje.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Z doswiadczenia wiem ze zadne nawet najdrozsze leki i odzywki nie pomoga jesli nie je sie normalnie. Ja z problemem wypadajacych wlosow zmagam sie sezonowo, na wiosne i na zime, dlatego przez 3 miesiace przed wiosna i trzy miesiace przed zima prowadze kuracje lekiem merzSpecial, jest najlepszy! tylko ma swoja cene...Pani dermatolog mi go polecila. MerzSpecial +normalne jedzenie to najlepsza kuracja dla wlosow... Zapewniam ze efekty zobaczysz juz po miesiacu - wlosy przestana wypadac, stana sie bardziej blyszczace i grubsze! Tylko pamietaj zebys jadla wiecej niz 1000 kcal...
Mam jeszcze pytanie- wydaje mi sie ze znowu wypadaja mi wlosy.. Czy to mozliwe przy diecie 1300 kcal? prosze o rzetelne opinie.. Bardzo mi na tym zalezy. Zaznaczam ze jestem przewrazliwiona na tym punkcie hihi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny postaram się może nie tyle przytyć co urozmaicić posiłki w wartościowe składniki odżywcze i jeść więcej warzyw. "niusia" ja tam nie wiem bo sama pytam, co prawda najlepiej by było żebym nie musiała jeść więcej ale trudno, bez włosów to raczej atrakcyjna nie będę
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam was wszystkie,
mam podobny problem z włosami od jakiegos czasu wypadają mi garsciami . Zaczelam mniej jesc jakos tak mi sie nie chce, łykam witaminy i tabletki ze skrzypem zaczelam pic pokrzywe ale to nic nie daje. wlosy sa corz ciensze i wolno rosna. kiedys mialam bardzo grube wlosy i nie wiem co zrobic zeby znow takowe posiadac. Włosy mi sie nie łamia dzieki odzywkom ale to wypadanie - masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Na śniadanie jem płatki nestle fitness z owocami a na kolację owsiane z mlekiem i jakiś serek. Przyznam, że nie codziennie, bo czasami jem kurczaka na któryś z posiłków no i często słodycze, dlatego moja waga jest ustabilizowana od kilku miesięcy, 52 kg dla 165 cm, no ale w moim jadłospisie przeważają węglowodany i to jest chyba głównym problemem
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Może poukładaj sobie racjonalnie te posiłki
![]() a na obiad kurczak + jakieś warzywa+ ziemniaki ryż itp...a słodycze na podwieczorek + owoce ,oczywiście nie zapominając o kolacji i drugim śniadaniu Na włosy podobno dobre są nasiona słonecznika dyni -ja dodaję je rano do płatków owsianych ![]() ![]() oprócz tego ryby można to włączyć do obiadu ![]()
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
skrzypovita jest dobra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.