|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Którą książkę kupic?
Dziewczyny, zachwycona waszymi pracami oraz wyborem takich cudnych serwetek na Allegro, chciałabym się poradzic-którą książkę polecacie do nauki. Ja znalazałam 2 książki na Allegro, jedna T. Mary Maguire i drugą Marceli Hudowej. Korzystałyście z którejś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Którą książkę kupic?
Witaj,
Moim skromnym zdaniem zakup ksiazki jest malo oplacalny, serio lepiej te pieniadze przeznaczyc na materialy. Ja kupilam dwie ksiazki "Decoupage podstawowe techniki" oraz "Pictorial Decoupage" i nic mi one nie daly. Kopalnia wiedzy jest forum, jak masz watpliwosci, pytania (nawet gdy myslisz,ze sa glupie ![]() Istnieja rowniez inne strony w necie o decu i tam jest pelno porad` i podstawowych kursow krok po kroku. Mozesz na stronie www. artizana.pl znalezc gdzie sa pokazy decoupage (sa one darmowe) i tez na nich mozna sie nauczyc oraz skorygowac bledy. A tak wogole uczysz sie robiac. Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z a.labeda. lepiej sobie kup jakiś dodatkowe materiały
![]() ![]() ![]() myśle, że powinnaś wziąc kartkę, ołówek, i powypisywac sobie potrzebne informacje z róznych forów, w razie jakichs wątpliwości katować wyszukiwarkę, albo nas, na pewno odpowiemy na każde pytanie . aha- gdzieś tu widziałam watek ze skanami książki "decoupage-podstawowe techniki"
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
popieram dziewczyny całkowicie ja kupiłam książke i żałuje forum dało mi więcej
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Pirewszą książkę o której piszesz posiadam osobiście i szczerze jej nie polecam, szkoda kasy. Na forum znajdziesz więcej ciekawych i przydatnych informacji. Książkę dostałam w prezencie i myślałam że jest lepsza. Radze poczytać forum tu jest wszystko, a kase przeznacz na materiały.
Ale się rozpisałam i na dodatek powtarzam wypowiedzi innych wizażanek. Czytaj forum decu i DO ROBOTY!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki! Rzeczywiście na stronach jest to bardzo przystępnie wytłumaczone. A teraz głupie pytanie - czy serwetki do decou to są zwykłe serwetki jakie można kupic w sklepie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Si Siniora, zwykle najzwyklejsze kupowac polecam 3-warstwowe (ok.6 zl. za paczke). Do Decu uzywa sie tez ryzowych serwetek a te sa do kupienia przez net lub w sklepach z decu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
żadną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Rusałko podzielam zdanie poprzedniczek. Książki to wyrzucenie pieniędzy w błoto. Zainwestuj te pieniądze może właśnie w serwetki. Ale nie polecam też kupowania całych paczek. Chyba, ze w domu używacie na codzień, więc nie będą zalegać tygodniami. Proponuję poszperać w sklepach internetowych. Wzory są przepiekne. Ja pierwszy raz jak szukałam, wpisałam w google "serwetki do decoupage" i wyskoczyło tego mnóstwo. Jest w czym wybrać. Proponuję kreatrie. Sklep sprawdzony.
Życzę ci powodzenia i miłego spędzenia czasu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Witam. Chciałabym zacząć ozdabiac przedmioty techniką decoupage ale niebardzo wiem jak sie do tego zabrac i od czego zacząć. Proszę o informacje jakie materialy beda potrzebne i niezbedne wskazówki. z góry dziekuje i pozdrawiam
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
proponuję zacznij od przeczytania kilku wątków np:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=105244 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=169100 wyszukiwarka też jest skarbnicą wiedzy, ja tak zaczęłam i dużo się dowiedziałam...powodzenia
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.