|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ile zarabiacie???
Dziewczyny! Szukałam wątków na ten temat, ale nic takiego nie znalazłam. Jak istnieje taki wątek, to proszę, odeślijcie mnie do niego..
![]() Nasuwa mi sie takie pytanie: ile zarabiacie w salonach pazurkowych?? Bo ja nie wiem, chyba jestem jakaś głupia, bo wydaje mi się, że pracuje za bezcen tak naprawde... I chciałabym się dowiedzieć ile zarabiają panie paznokciowe na umowę o pracę?? Jaki macie etat? Jak duża jest firma, w której pracujecie? Ile mieszkańców ma wasze miasto?? Bo zastanawiem się czy nie powinnam poprosić o wyższe zarobki lub czy nie zmienić pracy ![]() ![]() ![]()
„Jak strumienie i rośliny, dusze także potrzebują deszczu, ale deszczu innego rodzaju: nadziei, wiary, sensu istnienia. Gdy tego brak, wszystko w duszy umiera, choć ciało nadal funkcjonuje. Można wtedy powiedzieć: "W tym ciele żył kiedyś człowiek". http://b1.lilypie.com/K4Nzp2.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Ile zarabiacie???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
hmmm.... to żart? wczoraj pytałam laskę na kursie ile dostaje, powiedziała, że 45%, a Ty 30% ??????? podejrzewam, że Twoje 30% to 200% jej 45% ( hm, ale mącę), niemniej to hańba.300% powinnaś mieć.
BTW, to powinien być wątek pod tytułem "matematyczny " ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a juz myslalam ze to Urzad Skarbowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
heh... ja jak narazie nie zarabiam
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nie dokładasz, a inwestujesz to subtelna, acz zasadnicza róznica
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
hehehe
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja tam i tak rzadko bywam wiec te 15 % "wteczywewte" nie robi mi praktycznie zadnej róznicy. ![]() Moglabym nawet robić za darmo - mi to rybka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ty w salonie pracujesz
![]() ja pracowalam w roznych salonach nie robiac tipsow tylko same manicury i nie bralam nigdy wiecej niz tysiac zl. teraz to zupelnie inna bajka bo na wlasny rachunek i bez prowizji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Cytrynka ja o Cię chyba widziałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
tak dokladnie tam pracuje....
a co kupilas cos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
paulakrk dlatego narazie nie bawie sie w prace w salonach bo czasem sie zle na tym wychodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Zależy jak leży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
no to pytanie podsumowywujące wasze posty,
DA SIĘ ZAROBIĆ CZY SIĘ NIE DA ??? jak sie nie da to chrza..ie ten interes :P
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
moim skromnym zdanie da sie zarobic na wlasnym interesie/salonie a u kogos aby wyjsc na swoje trzeba miec duzo klientek, tak z mojego doswiadczenia
![]() byc moze sie myle... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja mam 1000zł, ale w papierach najniższą krajową. Wiem, że gdybym odeszła, to szefowa kiepsko sobie poradzi, bo robi pazury od wielkiego dzwonu i niestety jest po nich wiele reklamacji
![]() ![]() ![]() Piszcie piszcie sobie dużo, a ja będę wyciagac wnioski...
„Jak strumienie i rośliny, dusze także potrzebują deszczu, ale deszczu innego rodzaju: nadziei, wiary, sensu istnienia. Gdy tego brak, wszystko w duszy umiera, choć ciało nadal funkcjonuje. Można wtedy powiedzieć: "W tym ciele żył kiedyś człowiek". http://b1.lilypie.com/K4Nzp2.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie.
Nie bede pisa o swoich zarobkach... tylko o mojej kuzynki. Jest zarejestrowana na jakies 800 zl, ale zarabia ok. 2000-2500 zl miesiecznie. Fakt, ze jest to duze miasto i one maja relatywnie do innych salonow drogie uslugi, ale ich klientki stac na to. TAkze mozna ladnie na tym zarobic. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() eeeh no niestety, fundusz swobodnej decyzji masz dosć ograniczony, choć względnie solidna podstawa ( jak na polskie warunki ![]() A może pogadasz z szefostwem nad jakąś społeczką? Wezmiesz część udzialów, otworzysz dodatkową uslugę ( nie wiem na jakiej zasadzie dzialacie, nie wiem cyzm dysponujecie) - jakies pedicure, opalanie natryskowe itp. Oni bedą zadowoleni bo im większa komplementarnosć usług tym lepije , Ty bedziesz miala kawalek "swojego", mozesz ruszyć z reklamą i akcją promocyjną. Nie wiem, naprawde ![]() Ale jesli myslisz nad powiększeniem rodziny to w otwieranie całkiem nowego, wlasnego biznesu chyba w tym momencie lepiej się nie pakować. Korzystniej byłoby wykorzystac to co jest. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Otwarcie własnego biznesu, to ,przynajmniej na poczatku, wielka inwestycja, która nie zwraca sie tak od razu.
Wiem, cos o tym, bo pól roku temu otworzyłysmy z kolezanką studio paznokci połaczone z dystrybucja i ze szkoleniami. Dla nas wazne było to, ze miałysmy juz stałe klientki, ktre za anmi poszly. Druga sprawa to szkolenia i dystrybucja. Niemniej jednak, na początku nie ma kokosów, bo co zarobi sie jakąs drobna kwote, to spowrotem sie ja inwestuje- a do w dodatkowe urządzenie salonu, a to w nowe produkty, a to w reklamę itp, itd.... Podobno jezeli salon po roku nie przynosi juz strat to jest sukces! Zatem nie jest to łatwa inwestycja, a juz na pewno, nie szybki i łatwy zysk.
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Poczatki w kazdym interesie sa trudne. Szkoda, ze nie kazdego stac, zeby na poczatku dokladac do interesu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co najgorsze jak teraz traktuja mlodych ludzi?? Np.na przykladzie mojej kolezanki. Pracowala w salonie kosmetycznym. Placili jej 900 zl.Pracowala zazwyczaj po 8-10 godzin. Po roku ja zwolnili, bo stwierdzili, ze jest niedyspozycyjna. Dlatego, ze dwa razy w miesiacu na weekendy miala szkole. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
można zrobić tak:
pracować sobie grzecznie na etacie i mieć opłacany zus zarejestrować działalność gospodarczą i płacisz wtedy tylko ubezpieczenie zdrowotne czyli koło 170 zeta miesiecznie robisz paznokcie po godzinach pracy - w domu u klientek - nie musisz mieć wtedy gabinetów itd........ pocztą pantoflową reklamujesz się i już oczywiście zwróć uwagę czy nie masz podpisanej w umowie klauzuli o zakazie konkurencji - czyli że nie wolno ci wykonywać usług poza swoją pracą w gabinecie jak masz taką klauzulę to wtedy powiedz że chcesz podwyżkę jak nie masz załóż DG i lajcik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.