|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Eau des Merveilles
Czy są tu jakieś FANKI Eau Des Merveilles?? Przyznawać się
![]() Czy odlanazłyście kiedyś równie słony zapach?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Eau des Merveilles
No ba
![]() ![]() Moja skóra wyciąga czasem słone nuty z zapachów, tak np. HP zdażało się, że robił lekko słonawy czy MdCh ale to nie ta wspaniała sól, którą ma EdM, tylko jakaś mdląca, paskuda ![]() Eau des Merveilles to dla mnie kamienista plaża, na której leżę na leżaku i słucham fal rozbiających się o skały przy brzegu, słońce świecące mocno, lekkie powiewy wiatru niosącego ze sobą ochładzającą mgiełkę z morskiej wody, gorący, ciemny kamień błyszczący w słońcu białą warstewką soli. Absolutny spokój i brak zmartwień, cisza. Ale to także rozpalone słońcem, suche drzewo, jakiś zakątek wśród iglastych drzew, taki niedaleko morza, skąd słychać jeszcze szum fal. Ach, móc przenieść się w takie miejsce... Chociaż mam całą setkę, używam go nieczęsto. Nie chciałam, żeby mi się znudził, spowszedniał, stracił magię, wolę czekać na moment, kiedy po prostu muszę pachnieć akurat nim, żeby stęskniona poczuć zapach całą sobą. Raz tylko zaryzykowałam i cały tydzień (w czasie wakacji) pachniałam tylko EdM, co było pomysłem bardzo złym, bo ja jestem krótkodystansowiec ![]() W kwestiach technicznych - choć to woda toaletowa (bo o klasyku piszę) jest trwała niesamowicie. 12 godzin to standart, na włosach do umycia. Ideał? Prawie. Jedyny zgrzyt to buteleczka. Piękna, kształt, gwiazdki, ścięcie do stawiania z dwóch boków... tylko kolor. Nie pasuje mi do końca do zapachu, z powodu koloru omijałam przez pewien czas w perfumerii flakonik EdM. Teraz się przyzwyczaiłam, nie przeszkadza mi, ale wydawało mi się (po kolorze), że to jakiś kwiatkowaty zapach będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Eau des Merveilles kojarzy się mi z z "Luciolą" Maanamu ![]() Portowa dzielnica Wszystko ma słony smak Słone włosy, słona skóra Słony wiatr Lucciola, Lucciola, Lucciola Ktoś woła, woła mnie poprzez wiatr Lucciola, Lucciola, Lucciola On znowu woła mnie poprzez wiatr Portowa ulica Trudno z gorąca oddychać Nagie ramiona, obraz zamglony Tu zdradza się tylko raz Lucciola, Lucciola, Lucciola Ktoś woła, woła mnie poprzez wiatr Lucciola, Lucciola, Lucciola On znowu woła mnie poprzez wiatr Mówią, że jestem szalona A to szalony jest wiatr Słona jest nasza miłość Tak kocha się tylko raz Lucciola, Lucciola, Lucciola Ktoś woła, woła mnie poprzez wiatr Lucciola, Lucciola, Lucciola On znowu woła mnie poprzez wiatr
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Też bardzo lubię EdM, tym bardziej, że kojarzy mi się z pięknymi chwilami... Zrobiłam taki "trick", że wkrótce po poznaniu tego zapachu zabrałam go ze sobą nad morze i używałam tylko tego jednego przez kilka dni.
Zgadnijcie, z czym mi się teraz kojarzy każdy "psik"? ![]() Wiązałam duże nadzieje z Elixirem dM, ale to nie to, dla mnie to posolona czekolada, jakieś rozmoczone herbatniki... Stanowczo wolę klasyka ![]() Ale Constellation bym chciała poznać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
slonosc wyczuwam jeszcze tylko w L, ale to taka slodko-slona nutka, podobna jak w Elixirze
klasyka uwielbiam, kojarzy mi sie zawsze z podrozami mam malutka miniaturke ktora zabiore w najblizsza podroz(jest w postaci wisorka na szyje ![]() a probka Constellation sluze jesli ktos chce poznac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast Constelation jest przecudnie "gęsty" bardziej esencjonalny,nieco basamiczny, tutaj wyczuwan delikatna słoność, bardzo delkatną . Przecudny ! ![]() Jedyne niesłodkie perfumy , ktore uwielbiam . Chyba musze , którys nabyć , bo aktualnie nie mam ![]() Nie znam Elixiru.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Zauroczył mnie od pierwszego niuchnięcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Może jakaś posiadaczka Constellation rozumie tekst Anny Gavalda dołączony do tej wersji?
![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pachnie na mnie jak czekoladowy herbatnik podlany miętą albo gorzkie czekoladki z mietowym nadzienem. W tle drewienka, żywice. Brakuje mu lżejszej świeżej nutki pierwowzoru ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Na mnie klasyk jest słono -pomarańczowo- powietrzny.
Podoba mi sie ale nie jestem jeszcze w 100% procentach przekonana. Troche boję się tej soli. Nie odważyłam się jeszcze wyjsc w nim z domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Eau des Merveilles marza mi sie od dawna. Kojarza mi sie z wakacjami na Lazurowym Wybrzezu, falami rozbijajacymi sie o skaly, dzielnica portowa. Idealny zapach na upalne dni. Zastanawiam sie nad zakupem miniaturki i tu pojawia sie problem. Czy spotkalyscie sie z zapachem zamknietym w srebrnym wysokim a nie w standardowym flakonie? Wklejam link do miniaturki http://www.bigdiscount.com/fragrance...women&gender=F
Czy miniaturki maja takie flakoniki? Wydaje sie z opisu, ze zapach pozostal ten sam. Na osmozie nie znalazlam informacji o flakonach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.