|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
sun block
Proszę o radę w sprawie kremu na dzień na lato. Mam bardzo jasną karnację, która łatwo się przesusza, a ponieważ mój tryb życia nie pozwala na porządne odżywianie: mam też problemy z trądzikiem i zaskórnikami. Zależy mi na intensywnie nawilżającym, ale nie tłustym kremie na dzień z bardzo silnym filtrem UV. Nie znalazłam na razie nic co by odpowiadało opisowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Re: sun block
Znam krem na suchą i wrażliwą skórkę, który kupisz w aptece za ok. 18-19 zł. Oilatum się zwie i jest dobry. Odbudowuje naturalną błonkę na twarzy [czy cuś tam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dzięki. A mogłabyś dodać jaką ma konsystencję?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A może SVR UV100? Jest opisany w newsach, lekki, woda w oleju, nietłusty, tonujący - akurat na problemy skórne, ochrona i makijaż w jednym... No i ten super wysoki filtr!!! Poszukaj w newsach!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny, jak znam życie to pewnie kupię oba i zaeksperymentuje..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nooo... Zwłaszcza, ze nie wiadomo, czy i jakie ten Oilatum ma filtry, Madame nie napisała...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: sun block
Cytat:
SVR 100?? to chyba jakas sciema z tym kremem, nie ma czegos takiego jak filtr o faktorze 100. najwyzszy jaki widzialam to SPF 60. nigdy zaden filtr nie jest w stanie chronic w 100 procentach, byloby to nawet niebezpieczne dla zdrowia bo troche slonca tez potrzebujemy. a poza tym in wiekszy faktor tym bardziej tlusta kontystencja. wiec jesli to ma byc lekka konsystencja typu W/O ( woda w oleju) to znaczy ze jakis kit wciskają ludziom!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
superka.. jeśli masz cere skłonną do przesuszania, szczerze odradzam ci SVR 100.
Mam podobną cere i niestety SVR dodatkowo ja podsuszą. Polecałabym raczej filtry Avene które są dużo bogatsze i nawilżają skórę. Niektorych jednak zapychają. Jesli nie masz problemów z naczynkami możesz wypróbować filtry LRP, które są lżejsze od Avenek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest wątek sprzed ponad 3,5 roku ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
hehe nie zauwazyłam.. Justa coś napisała a ja sie dopisałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Heh
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.