![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Rumień twarzy
Cześć dziewczyny! Często przeglądam biochemię i jestem pod wrażeniem waszej wiedzy o tych wszystkich specyfikach, to tak na wstępie
![]() ![]() Edytowane przez tetaa Czas edycji: 2006-08-29 o 15:43 Powód: nawias |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rumień policzków (dobry krem ochronny)
?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
![]()
tetaa skóre nalezy chronić filtrami cały rok, poniewaz promienie UVA przenikają przez chmury i nie musi wcale grzać słońce. Najtaniej wychodzi filtr z polsiej firmy Iwostin spf 40 / 100 ml. kosztuje ok. 35 zł.
Trochę nie rozumiem twojego problemu, poniewaz co ma wspólnego maść ichtiowa z płytko unaczynioną skórą. Czy to sa jakieś ranki? Jesli nie ,a jest op płytko unaczyniona skóra to jedynym rozwiązaniem jest pogrubienie naskórka. Możesz kupić krem z firmy Avene , nazywa się Diroseal , kosztuje ok. 60 zł. ale jest wydajny. Uzywaj go na noc ,ale pamiętaj, że to wiążę się z długofalowym uzywaniem. Nastepnie zapomnij o peelingach mechanicznych tylko enzymatyczne, także zapomnij o maseczkach rozgzewających , parówkach itd. P.S. Pochodź po aptekach i poproś o próbki tego kremu Diroseal. Pozdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rumień policzków :(
Hm, źle to napisałam. Dostałam krem, którego głównym składnikiem jest ichtniol. Nie mam żądnych ran, ani zmian trądizkowych. Na opakowaniu ejst napisane: 'Ichtiol zmniejsza stany zapalne skóry, działa przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo, reguluje wydzielanie sebum. Poprawiając krążenie krwi w skórze ichtiol wspomaga jej regenerację.'. Więc po przeczytaniu tego myślę, że jest to odpowiedni kosmetyk. Wierzę pani doktor, bo ona napenwo zna się na tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rumień policzków :(
niestety, nie polecę Ci żadnego kremu typowo ochronnego na zimę, bo używam filtrów przez cały rok - większość z nich jest wystarczająco treściwa i tłusta, zatem stanowią one wystarczającą ochronę przed mrozem, a dodatkowo chronią przed promieniami UV, które docierają do skóry nie tylko latem.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
Na policzkach i w okolicach nosa mam stały rumień który nie chce zejść
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dot.: stały rumień
Wybrałabym sie z tym do dermatologa. Nie wiem czy kosmetyki tu pomogą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Robiłam dużo, by się tego pozbyć... Kasa w błoto... Obawiam sie ze tylko laser naprawde pomaga. Mi pomogl po jednym zabiegu- tzn widze różnicę (buźka z czerwieni w różówy), i wiem że warto bedzie zainwestwać w kolejny. Jednak chyba zmienie miejsce zabiegu- bo ta gdzie byłam, zaczełam mieć wątpliwości- dzieki jednej z Wizazanek
![]() Pielęgnacja dodatkowo- filtry 50+ chyba juz na zawsze ![]() Kosztownie, ale jak się wyda kase na zabieg, który WRESZCIE pomógł, to warto ten efekt utrzymać.
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Mi na taki rumień pomagała maseczka z drożdży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
koniecznie idź do dermatologoa
![]() polecam też wątek z mojego opisu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Mi dermatolog powiedziała, że mam po prostu skórę bardzo cienką i do tego płytko unaczynynioną. Wzmacniam naczynka i pogrubiam skórę
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Chyba w was moja ostatnia nadzieja... Proszę o pomoc w pielegnacji :)
Cześć Wizażanki
![]() ![]() Byłam u dermatologa, która zapisała mi Vitelle Ictamo, którą bardzo sobie chwalę, bo świetnie uspokaja. Do tego wiadomo - filtry cały rok ![]() W moim przypadku celem jest pogrubienie skóry, jest bardzo wrażliwa i delikatna ![]() ![]() Bardzo proszę o rady, bo ile razy patrzę w lustro to chce mi się płakać, jest to mój największy kompleks i niestety ludzie nie zdają sobie z tego sprawy (niby śmieszne teksty, ale tak naprawde przykro mi, kiedy coś o tym słyszę...). Pozdrawiam...
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba w was moja ostatnia nadzieja... Proszę o pomoc w pielegnacji :)
nie pomogę Ci odnośnie pielęgnacji, ale nie przejmuj się Słońce głupimi docinkami czy coś w tym stylu..to świadczy o tych ludziach, głowa do góry, ja też się czerwienię:-/ i wiele innych, a inne dziewczyny pomogą Ci od strony technicznej:-*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
dokładnie, no i to wszystko jeszcze sporo Cię kosztuje, też byśmy chciały mieć porcelanową cerę, a mamy rumieńce..cóż..mam nadzieję że z tego wątku dowiem się jak pogrubić cerę, bo też tego chcę, ściskam, miłego wieczoru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Szczerze, ja już dawno przestałam się tym przejmować.
Zawsze miałam rumieńce, bez względu na okoliczności i już się do nich przyzwyczaiłam. Czasem jest ciężko, koleżanki wiecznie mi mówiły, że jestem czerwona. Byłam z tym raz u dermatologa, ale usłyszałam, że nie wolno mi jeść kwaśnych i słodkich rzeczy. Nic poza tym, bo stwierdził, że żadnych kremów mi nie trzeba. Dodatkowo nie używałam filtrów (dopiero niedawno trafiłam na biochemię i to co czytałam, mnie przeraziło). Teraz zbieram na nie kasę. Mam nadzieję, że dowiem się czegoś z tego wątku, czytam różne wypowiedzi i dopiero teraz widzę jakie popełniałam błędy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
hej.mam ten sam problem.z tym że moje rumieńce-czytaj:czerwone plamy-pojawiają się głównie pod wpływem emocji, zmian temp. itp. kiedyś poszłam z tym do lekarza- wysłał mnie do poradni psychologicznej
![]() ![]() ![]() confused -głowa do góry, mówią że rumieńce dodają uroku ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
No tak, ale ja mam je zawsze i wszędzie
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Confused
![]() ![]() Przede wszystkim nie przejmuj sie,wiem ze latwiej powiedziec niz wykonac ale im wiecej o tym myslisz tym bardziej bedziesz sie tym zadreczac.Swoja droga sama do siebie nabralam dystansu i smieje sie z rumiencow jakie mnie oblewaja momentami ![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Już sobie zapowiedziałam, że od września z dirosealem na pewno się polubię...
A co myślicie o Retin A? Czy to dobry pomysł?
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
wypieki, czerwone policzki
Witam
Nie mogłam znaleźć podobnego wątku, dlatego zakładam nowy. Mam pytanie o dobry krem na wrażliwą sktórę z tendecją do wypieków, jak o nią dbać? Od kiedy zaczął się okres grzewczy nie mogę sobie dać rady z czerwonymi policzkami. Zwykłe kremy nawilżające zaogniają tylko całą sytuację. Bardzo będę wdzięczna za wszelkie rady. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Dot.: wypieki, czerwone policzki
Miałam taki sam problem jak Twój - czerwone policzki przy zmianach temperatury otoczenia
![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
jeszcze jakieś pomysły ? Też mam taki problem :P
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Radziłabym kupić bardzo taną maść z arniki w aptece cos koło 2 zł, lub żel z arniki około 9zł - na noc kremować świetnie niweluje zaczerwienienia i naczynak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam ten problem- będąc w pracy, mniej więcej w czasie przerwy zaczynam robić się czerwona i tak sotaje do końca dnia (czyli od 15 do 21 straszę buraczaną twarzą), nie mam pojęcia, z czego to wynika, ale jest irytujące
![]() maść z arniki ide poszukac jutro, witaminę C tez wypróbuję. zdam relację, czy pomogło.
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
No i obowiazkowo zielona baza pod makijaz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Nie, zielona baza to nie jest dobre rozwiązanie- bo te policzki nie czerwienią się cały czas, tylko okresowo w ciągu dnia (chyba, ze u pozostałych wygląda to inaczej).
A nawet jesli- to jest taka baza? ![]()
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
potwierdzam ![]() Dla mnie jednak największym odkryciem na buraka jest kompleks do cery naczynkowej ze sklepiku Naturalis. Polecam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ale czy serum z wit. Co działa tylko doraźnie? Czy ogólnie dostarczenie jej skórze zapobiega "burakom"?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.