|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy wam też zdarzyło się cos takiego?
Mam telefon w Plusie na kartę i ostatnio potrącono mi 12 zł za rozmowę, która nie została wykonana. Dzwoniłam do Działu Obsługi, ale i tak nic mi nie wyjaśniono, poza tym, zę taka rozmowa miała miejsce, a kiedy poprosiłam o numer telefonu, pod który to rzekomo dzwoniłam kazano mi się zgłośić po biling za 25 zł. Czy mamy kolejnego nieuczciwego operatora?
Zaznaczam, ze taka rozmowa na pewno nie miała miejsca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Czy wam też zdarzyło się cos takiego?
Nie zdarzyło mi się nigdy nic podobnego, ale pierwsze słyszę, żeby cena za biling wynosiła 25 zł!? Napewno bym im nie odpuściła....
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
moze pomoge?
![]() buziaczek
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Re: Czy wam też zdarzyło się cos takiego?bis!
naprawde- jestem w stanie pomóc
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
W takim razie może najlepiej będzie jak podam swój e-mail: jozefiak@o-k.pl Pozdrawiam serdecznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Asia- pusciłam ci maila
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
HEj Joanna! A to bardzo możliwe! Mi się osobiście jeszcze nic takiego nie zdarzyło ale mam koleżankę która pracuje, co prawda nie w PLUSIE ale w IDEI, i powiedziała mi że czasem takie praktyki mają miejsce... Po prostu prywatne rozmowy pracowników sieci są w jakiś sposób ,,upakowywane" między rozmowy klientów - zwłaszcza tych którzy mają spore rachunki i długie bilingi. Nie wiem czy to prawda na 100% ale moja koleżanka akurat nie miała żadnego interesu w tym żeby mnie w tej kwestii wprowadzać w błąd...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
..hmmm...miałam nie skomentowac, ale sei nie moge powtrzymac
![]() ![]() Ze wzgledu na doswiadczenie oraz staz w mojej pracy ( a pracuje od poczatku sieci w Polsce, jak wiadomo- koncesja dla nas jako pierwszego operatora to rok 1996) z całą stanowczoscia i odpowiedzialnoscia za słowa twierdze, ze nie ma takiej mozliwosci! czemu ? argumenty ponizej: 1.siec komórkowa to nie system telefonii stacjonarnej- zatem polaczenia "W ruchu" sa realizowane w zupelnie odmienny sposób(czyt. nie poprzez kabelek, do którego sie podpinamy), zatem aby zrobic konferencję (podpiac sie) nalezałoby skorzystac z karty sim klienta , z ktorej skorzystac nie mozna, z oczywistych wzgledów i uwarunkowan( opisane beda nizej). 2.Kazda operacja w systemie, jest znaczona kodem =loginem- wszelkie naduzycia sa zatem widoczne przez administratora bazy, a co za tym idzie naznaczone natychmiastowym wydaleniem z pracy. 3.Karty simplus ( i pochodne typu Tak-tak czy pop) to tzw. karty pre-paidowe, zupełnie odmienne od kart abonamentowych. PRe-paid oznacza przedpłacone- z pieniedzy na koncie moze skorzystac TYLKO I WYŁACZNIE klient, poniewaz to on dokonuje aktualizacji konta, na podstawie 14 sto cyfrowego kodu. kod ten jest skomplikowanym algorytmem matematycznym , do ktorego konsultanci nie mieli, nie mają i nie będą mieli dostepu. w bazie bowiem brakuje pewnej ilosci cyferek, ktore zna TYLKO KLIENT. to w zasadzie powinno wystarczyc. powtarzam- w sieci komórkowej nie ma mozliwosci wykonywania połaczen z karty sim klienta. security code, kod pin (zmieniony przez klienta - czyli inny niz fabryczny), zabezpieczenia funkcjonujace indywidualnie na kazdym chipie - w zaleznosci od marki aparatu, nowa generacja kart-plus mega II- wszystko to sprawia - ze jest to NIEMOZLIWE. Pomijam rzecz jasna fakt- odpowiedzialnosci za kazda dokonywana operacje na koncie oraz monitoring adminstratora, bo o tym zdaje sie wspomnialam wyzej. Zadna siec (zbyt ostra konkurencja) jak sadze nie mogłaby sobie pozwolic na tego typu ekscesy- stad sytuacja opisana przez ciebie izzi jest po prostu ABSTRAKCYJNA.
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
...aaaaa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() simplus z załozenia był i jest systemem: bez koniecznosci rejestracji, zatem bez podawania danych osobowych, co za tym idzie dalej, bez krepowania klienta przysyłanymi rachunkami( bo klient doładowuje konto i niczym sie nie martwi, czyz nie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jesli zanudzilam- to sorki,ale postanowilam rozwiazc zagadke ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Jeszcze ja coś dodam do tej dyskusji. Zdarzyło mi sie kiedyś być w długiej podróży i mieć około 10 zł na karcie implus. Bardzo kontroluję swoje wydatki na rozmowy (z różnych obiektywnych powodów), więc żadna złotówka z konta nie znika bez mojej wiedzy. I właśnie w tej podróży miałam małą awarię samochodu i postanowiłam zadzwonić do rodziców, że będę nieco później. Biorę telefon do ręki i przy próbie zrealizowania połączenia usłyszałam okropny dźwięk w telefonie i głos pani, która mnie poinformowała, że rozmowy wychodzące itd.... są zablokowane. zlak mnie trafil. Gdzie moje 10 zł!!!!!!!??????????? Po przujeździe do domu zadzwoniłam do Biura Obsługi Abonenta i dowiedziałam się, że o tej o tej godzinie miało miejsce 6 połączeń. Jeszcze większy szlak mnie trafił, co odczuła pani po drugiej stronie telefonu.
Sprawa sie wyjaśniła kilka dni później, kiedy zadzwoniła do mnie koleżanka z przeprosinami, że nie mogła odebrać telefonu, bo gdzie tam go zostawiła itd... Kompletnie nie wiedziałam o co chodzi. Jednak okazało sie, że najzwyczajniej w świecie mój telefon, który zawsze znajduje sie nie tam gdzie powinien, po prostu nie był zablokowany, a przy każdym zakręcie obijał się o różne przedmioty w samochodzie, które postanowiły zadzwonić do 2 moich koleżanek, do mojegp profesora od pracy magisterskiej (na szczęście na stacjonarny telefon), do mojego zakładu pracy, do mojego dentysty i gdzieś tam jeszcze. Było równiez kilka połączeń nie odebranych przez rozmówców mojego telefonu. Po całej tej aferze było mi tak głupio, że nawrzeszczałam na tą biedna panią z BOA. Taka sytuacja zdarzyła mi sie jeszcze 2 razy, ale od razu wiedziałam co się stało. Może więc to jest powód całej afery. Pozdrawiam i życzę dobrych zabezpieczeń klawiatury telefonicznej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Re: Czy wam też zdarzyło się cos takiego? do małgosi
[img]icons/icon7.gif[/img]własnie- blokowanie klawiatury to istotny element jesli chodzi o kontrole wydatków
![]() **słuzę poradą jak blokowac klawisze, w telefonikach bez klapki ![]() ![]() ![]() cieplutko pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.