|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Co na suknię?
Hej
Zamierzam na ślub ubrać się w sukienkę w stylu empire, czyli odcięta pod biustem i opadająca swobodnie w dół. (Poniżej przykładowe zdjęcia) A że ślub na początku maja to pogoda może być różna. Co można ubrać na taką sukienkę? Byle nie bolerko bo ich nie lubię i źle bym się czuła. No i właśnie, jeśli nie bolerko to co?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co na suknię?
Cześć... Ja prawdopodobnie będę mieć taki sam problem.
Co prawda slub dopiero za rok w praździerniku, ale już o tym myślę, bo też bolerka nie bardzo mi się podobają... A skąd te suknie, które wkleiłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
w maju to raczej nic grubszego nie wypada, tylko bolerko (ja mam takowe do sukni empire) albo coś dluzszego w stylu zakietu. mozna jeszcze moze sprobować coś z szalem z muslinu...
ewentualnie wybrac sukienke z rekawkami, nie bedzie wygladac tak goło
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-09-29 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
a może jakiś taki zwiewny szal? np.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja również będę miała ten sam problem co i Ty ja biorę ślub 10 kwietnia i sama nie wiem bo to różnie może być a w kościele będzie na pewno zimno i mój problem polega na tym że będę miała suknię na ramiączkach więc bolerko nie pasuje do takich i co mam teraz załozyć?? poradźcie coś kochane...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Cieszę się że natknęłam się na wątek taki, bo mam duży problem. Ślub biorę w listopadzie tego roku, dokładnie 21. i nie wiem zupełnie co nałożyć na sukienkę, dodam że mierzyłam etolę, nie podoba mi się, bolerko - najlepsze zło, ale też nie podoba mi sie ten pomysł. Myślałam może o kupnie materiału z białej wełenki, i zrobieniu takiego jakiegoś szla ktorym się owinę, tylko nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie wyglądało. Widziałam w sklepie z materiałami takie coś, ładnie wygląda, delikatne, ciepłe ale też układne. Edytowane przez inutil Czas edycji: 2009-10-01 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No faktycznie dziewczyny, trudno coś dobrać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja mam ciut inne niz kolezanka Inutil - z muslinu [jak wierzchnia warstwa sukni], z dlugimi rozcinanymi rękawami
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A serio to jak dobra krawcowa to moze zrobic naprawde oryginalne nakrycie - niby bolerko ale nie takie tradycyjne z atłasu, juz predzej z koronki itp. Moja kolezanka miała własnie bardzo oryginalne bolerko, ale nie mam niestety zdjęcia żeby wkleić, no ale nie był to oklepany wzór. Trzeba znalezć po porstu kogoś z inwencja twórcza bo w sklepach wiekszosć oklepana, mozna tez pokusić sie o cieplejszy szal, z grubszej koronki, czy szydełkowy z jakies ładnej, ślniącej włóczki ![]() Na necie przy sukienkach bodajze pronovias, st.patrick - generalnie przy tych francuskich i hiszpańskich salonów pojawiaja sie fajne okrycia, np. plaszczyki krótkie lub długie, moze cos zainspiruje i mnie i Was. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Gosi5 miło poznać kolejną wizażankę która wychodzi za mąż 10 kwietnia.... ja też w dniu ślubu bedę miała urodziny... 25
![]() ![]() ja również mam nadzieję że pogoda nie spłata figla i zimy już nie bedzie no ale przezorny zawsze ubezpieczony.... ja poproszę tak 15 st C ![]() Edytowane przez bernadeta85 Czas edycji: 2009-09-30 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() hmm, pięknie Ci się składa, ze slub i jeszcze 25 urodzinki - cudny wiek, u mnie niestety 25 lat minęło bezpowrotnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
TheFall, piękne suknie, też coś takiego mi się marzy i również ślubuję w maju. Jeśli będzie zimno, ja założę szal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja 25 kwietnia mialam takie bolerko z koronki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Ładnie wygląda to koronkowe bolerko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Myślałam właśnie o szalu, coś w stylu jak na dole, choć sama nie wiem czy taki szal będzie pasował. A okręcę go tak niby jak normalny lekko wokół szyi i po bokach na ramiona. (zdjęcie 1,2 tylko w białym kolorze)
Swoją drogą ciekawe rozwiązanie ma ta dziewczyna z 3 zdjęcia. Z szala zrobiła rękawki ...przynajmniej tak to wygląda. (zdjęcie 3) Z drugiej strony podobają mi się żakiety takie jak ma ta włoska firma: http://www.le-spose-di-gio.it/prehome.html tylko co z tego skoro ich raczej nie dostanę w Polsce. (zdjęcie 4, 5, 6) No i jedno jedyne fajne bolerko, które mi się podoba, ale raczej nie ogrzeje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=TheFall;14525895]Myślałam właśnie o szalu, coś w stylu jak na dole, choć sama nie wiem czy taki szal będzie pasował. A okręcę go tak niby jak normalny lekko wokół szyi i po bokach na ramiona. (zdjęcie 1,2 tylko w białym kolorze)
Z drugiej strony podobają mi się żakiety takie jak ma ta włoska firma: http://www.le-spose-di-gio.it/prehome.html tylko co z tego skoro ich raczej nie dostanę w Polsce. (zdjęcie 4, 5, 6) Ajj prześliczne są te suknie le-spose-di-gio, super eleganckie, nowoczesne i lekkie ![]() ![]() Ale to mnie utwierdza tylko w przekonaniu, żeby nie brac pierwszej lepszej ze sklepu, tylko isc i uszyć - raz ze taniej, dwa ze taka jaką chcę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dlatego zrezygnowałam z wypożyczania czegokolwiek z salony, kupiłam materiał - co prawda nie wełenkę (bo ciężko dostać- jeśli jasne to ecru) ale taki miły puszek - dość cienki, żebym nie wyglądała jak napompowana. Krawcowa ma uszyć mi z niego i bolerko i etolę.... jak będę miała do pokażę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja myślę, że do sukni w stylu empire pasuje cienki wiosenny płaszczyk koniecznie odcinany pod biustem tak jak suknia. Można takie znaleźć i bardzo fajnie to wygląda, wiem, bo mierzyłam. Ewentualnie szal na cieplejsze dni. Ja miałam taki szal, ale go nie użyłam nawet, bo ślub miałam w sierpniu i gorąco było bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.