![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nieuleczalni miłośnicy Within Temptation
Witam i całuję
![]() - Porozmawiajmy o tym kiedy i w jaki sposób rozpoczęła się ta nasza miłość, - które płyty i piosenki nam się najbardziej podobają i dlaczego, - co sądzicie o najnowszej płycie The Heart of Everything, - wymieńmy się naszymi uwagami na temat wizerunku Sharon. - Wklejajcie linki do dobrych stron o WT i Sharon, rzadkie zdjęcia, - piszcie o innych waszych znaleziskach muzycznych, które podbiły wasze serca a są w jakiś sposób pokrewne, niepowtarzalnej, fantastycznej atmosferze WT ![]() Bardzo zależy mi żeby poznać nieuleczalnych świrów na punkcie zespołu, któremu nie przesadzę jeśli powiem, że będę wierna na zawsze, kim jesteście, jak się ubieracie, co robicie w życiu? To na wstępie- zachęcam do dyskusji. ![]() ![]() P.S. Może wypowiedziałam się troszkę patetycznie ale zaznaczam naprawdę nie jestem fanatyczką a kilkuletnią stażem fanką tego zespołu.
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nieuleczalni miłośnicy Within Temptation
Ja to świeża jeszcze miłośniczka, ale od roku mi nie minęło, a to na mnie bardzo wiele-zwykle zespoły nie umieją mnie dłużej przetrzymać przy sobie, a tu-kolejny kawałek i znów mi się podoba.
Zaczęło się dwa lata temu od Stand my Ground, poszło przez Angels, Running up that hill (choć może to nie jest świetny cover, ale podoba mi się) przez Memories, Frozen, Icequeen, somewhere, Jillian, Forgiven...I naprawdę pokochałam ten zespół. Czego jeszcze słucham? Wielką miłościką darzę Three days grace ![]() Bathory- za świetny klimat Iron maiden Wszystko inne przemija, wraca, tak w kółko. Sharon ma przepiękny głos. Słodki, ale nie przesłodzony, kojący. cudowny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
o, widzę, że nie tylko ja jestem ich fanką
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Cieszę się, że się ujawiniłyście Sysska i Lanessa
![]() Teraz mam tak, że już nie mogę kompletnie wyzbyć się tej miłości choćbym słuchała ich raz na pół roku, każdą minutę ich piosenek znam na pamięć a mimo to nie obrzydły mi, kojarzą mi się z wieloma momentami w moim życiu np. 18- stymi urodzinami kiedy nie dość, że zaprosiłam tylko 3 najbliżesze osoby wszystko było przygotowane a oni od kilku godzin się spóźniali i wtedy Sharon w Our farewell zaśpiewała: Sweet darling you worry too much, my child See the sadness in your eyes You are not alone in life Although you might think that you are ![]() Mam jeszcze bardzo wiele takich przykladów, słuchałam ich w trakcie matur i w długie jesienne wieczory, kiedy było mi źle jedne piosenki mnie pocieszały, pozwalały się podnieść a kiedy byłam szczęśliwa inne potrafiły to wyrazić dać refleksję, wiele razy czytałam teksty śpiewałam je razem z Sharon wtedy nie tylko pomogło mi to w angielskim (naprawdę a gdy je zrozumiałam zatkało mnie bo słowa wyrażały to co rozumiałam przez muzykę) ale też zrozumieć życie, wyznaczyć cel...jejku mogę o WT mówić i mówić bez końca, czy wy mnie rozumiecie, bo w moim otoczeniu nie spotkałam osoby, która tak samo czuje. Czy dla was również ich teksty to wiersze pozwalające uchwycić atmosferę przemijających dni a mimo to budzące nadzieję?
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No i jeszcze was pomęczę i napiszę, które zespoły odnalazłam w poszukiwaniu tych samych odczyć:
- Epica ooo tak posłuchajcie jeśli nie znacie choć są partie growlowe, w tekstach łacina, patetyczne chóry i po pewnym czasie męczy, ale głos Simone Simons musicie poznać, - Leaves Eyes i głos byłej wokalistki Theatre of Tragedy czyli Liv Kristine istna magia, no i ewentualnie płyta Aegis Theatre of Tragedy i ich piosenka Lorelai, - Damien Rice i tylko i wyłącznie płyta "O" nie związane z gotyckim rokiem czy jak to zwać ale przez pewien czas tylko tym żyłam, - After forever można spróbować chociaż się nie zachwycam, - MUSE poznajcie ich koniecznie dla wszystkich wrażliwych, - Loreeena McKennit ciężko to znaleźć ale harfa i irlandzkie pieśni to dla mnie też magia, - Tori Amos i Scarlet`s Walk koniecznie!!! - Nightwish ale tylko ten z Tarją jak dla mnie i nieśmiertelna piosenka Sleeping Sun, ...nom jak sobie coś przypomnę jeszcze to napiszę... Lanessa dzięki za Three Days Grace posłuchałam: Animal I Have Become średnio mi się podobało ale już Time Of Dying nawet nawet, a Never too late cudo dzięki ![]() ![]()
I fight to stand up, The memory still haunts me, in the death of my Over and over, I felt so small But one day I'll be stronger and you better watch out! Edytowane przez shaani Czas edycji: 2008-04-26 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
On my own i Over and over
![]()
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nightiwsh, Loreenę, Tori Amos, ToT,Muse znam, resztę przesłucham. a patrzałaś Bathory? TDG to inna bajka, ale uwielbiam ich, Take me under ostatnio ciągle słucham, po prostu nie ma piosenki której nie znam i nie lubię. Lacuna Coil ostatnio mi się spodobała, hmm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Melduje się kolejna fanka Within Temptation!!!
Słucham... w sumie nie wiem od kiedy, ale już troche czasu ![]() ![]() Ulubione utwory hmmm, dużo tego jest, na pewno Angels, Memories, Mother Eart, Ice Quen, The Dance, The Promise,All I need[jak mi źle to dobrze się mi przy niej płacze ;p heh] See Who i am, Running up that hill [bardzo fajnie wyszedł ten cover ^^ ] Inne zespoły ktorych słucham w podobnej klimatyce,symfoniczny metal, folk, gothic rock/metal, power/melodic metal... W sumie różnej muzyki oscylującej w klimatach rock/metal [no oprocz takiego brytyjskiego rocka bleh] Nightwish z Annete tez jakoś ujdzie... Szkoda, ze Tarja solo jest taka MDŁA. After Forever torche wtórne, Epice ubóśtwiam, Xandria tez jest ok, no i Kamelot tez ![]() Co sądze o HOE? W sumie dobra płyta, ale wole jednak te wcześniejsze, bardziej mroczne ![]() Żałuję, że nie dałam rady być na koncercie w Stodole, może jeszcze kiedyś przyjadą. Sharon ma fajne kiecki, gorsety i te długie suknie, mniaaaam ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Witam kacia jest nas już cztery
![]() ![]() A co do tego co pisała kacia fajnie, że masz takie szerokie zainteresowania muzyczne Draconiana jeszcze nie słyszałam ale napewno posłucham tych utworów, które wypisałaś. Jeśli chodzi o nowy Nightwish nie pasuje mi nowa wokalistka ![]() Co do imagu Sharon miała często piękne suknie taką czarną z gorsetem cudo i kilka innych ale zaczyna z tego rezygnować powoli i też nie wiem czy dobrze...niby zmiany są potrzebne.... Podsumowując nadal darzę sentymentem i miłością WT choć jest to trudna miłość ![]() ![]() No to tyle na razie zapraszam wszystkich to pogaduszek na tematy wyżej wymienione i inne też w naszym uroczym gronie. A wogóle kacia fajna ksywa ale mam nadzieję, że nigdzie nie napisałam kicia ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co to tej piosenki z DJem nie lubie techno, w sumie to nei było takie złe, bo sharon zaśpiewała normalnie, a jak w więkscości u mcy umcy lick my coś tam przez cała piosenke, tylko i tak mogli by to zrobić na wersje instrumentalną... A Sharon nie wiem czy do komerchy, muzycy się rozwijają, zespół, i to jest nieuniknione ciężko grac to samo, sa nowe pomysły, technologie, możliwości ida na przód, na komerche moze stawić tlyko ich manager czy osoba z wywórni ale watpie zeby dali sobie narzucac co mają grać... Sharon ma szerokie horyzony, i udziela się w różnych przedsięwzięciach, na pewno było to dla niej coś nowego, ale pewnie jednorazowy wyskok, zespół będzie dalej tworzył. A głos sharon czy tłumi się czy nie, dla mnie zawsze jest piękny, taki czysty i delikatny... ![]() A tak mi się wydaję czy Sharon ostatnio nie zaczyna nosić coraz krótszych kiecek? ^^ Co do innych fajnych zespołów to jeszcze deftones fajnie graja [podoba mi się jak wolkalista śpiewa tak wczuwa] chociaż nie jest to podobne do stylu kapel wt nightwish itd... Z nowego nightwisha to uwielbiam amaranth--to po prostu moja piosenka ![]() Sonata Arctica [paid in full mi sie podoba bardzo] spoko gra nawet. Ostatnio spodobała mi się piosenka Seether ft Amy Lee-Broken, fajna jest koncówka z takimi stringsami w tle [te skrzypcowa czesc, nie gacie jak cos ^^] Evanescence tez nawet posłucham czasem, wolę te starsze piosenki... Z polskich to wszyscy zachwycaja sie Closterkeller, ja nei moge sie przekonać, wydaje mi się ze Anja fałszuje... Z polskich Artrosis też nawet... Jeszcze czasem opetha można i paradise lost... A wie ktoś jak nazywał się ten zespół co supportował WT w Stodole? Bo ja zapomniałam i za nic nie moge sobie przypomnieć. Fajnie jest w piosenkach WT ze kazda pasuje do innego nastroju, jak siedze i mysle to somewhere i pale jest idealne do tego, czasem sie poryze przy tym, jak sie wsciekam to jakas szybka i z growlem np the dance... po prostu mnie tak poruszaja... ich muzyka--mistrzostwo...
Edytowane przez xxkaciaxx Czas edycji: 2008-04-29 o 15:49 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
up
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście dołączam do grona słuchających WT.
Moje ulubione piosenki to "The Howling", "Angels", "Dark wings"..co ja gadam jest ich o wiele, wiele więcej.Chociaż chyba to normalne, że jedne przypadły mi do gustu dużo bardziej niż inne ![]() Ale ten jej wokal ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witam Sweet_21
![]() Przynajmniej człowiek jest zainteresowany co będzie dalej no ale też się trochę tego boję...dla mnie to oni już byli idealni nawet na Enterze. Na razie ciągle zachowują w tym wszystkim twarz i atmosferę mam nadzieję, że tego nie stracą, bo wtedy po prostu przestanę się pewnie interesować ich muzyką a tego bym nie chciała. Co do innej muzyki klimatycznej to też próbuję różnych rzeczy ale kurcze nic mnie tak nie pochłonęło jeszcze jak WT i Epica no i może Leave`s Eyes, Evanescence starsze płyty ok dużo nowego wniosły ale potem robi się monotonnie, wciąż ten sam styl, kalka...Sonaty Arctici kiedyś "Shy" przesłuchałam kilkaset razy i kilka innych też mi się podoba ale nie dorobiłam się nawet płyty ![]() ![]() ![]() Wogóle myślę czy by nie zrobić sobie od Withinów odwyku bo wszystko podświadomie do nich porównuję i wciąż jestem nizadowolona bo oni są niepowtarzalni, i takie mi się skrzywienie psychiczne zrobiło, że jak ma mi się tak naprawdę naprawdę coś podobać to tak: musi być idealny, wysoki, kobiecy głos o pięknej barwie, piękne chóry, gitara elektryczna, skrzypce, cudowne melodie, poetyckie teksty, nastrój, żeby nie było przesadnie mrocznie, no ile jest takich zespołów. No czasem robię sobię kurację leczniczą popem posłucham trzy razy piosenki więcej nie wytrzymam no i wracam do uzależnienia ![]() A jeszcze Anette Olzon. Siedziałam na youtubie ostatnio i słuchałam nowego Nightwisha z nią i moje opinie są następujące: uważam,że jest bardzo sympatyczna, bardzo ładna w innym znaczeniu niż Tarja ale jej styl też pasuje do tego zespołu, fajnie się ubiera, jest też bardzo odważna skoro się zgodziła na dołączenie do zespołu w szczytowym okresie popularności a wiedziała,że ludzie będą ją porównywać z Tarja nawet na youtubie znalazłam piosenki, które zaśpiewała z nią w duecie na koncercie. No i kurcze trochę się wyłożyła, bo dużo słabszy głos niż Tarja i zupełnie inny ale nie zły, nie pasuje kompletnie do duetu, nie pasuje też wg mnie do zastąpienie Tarji w starych piosenkach bo jest masakryczny kontrast i ludzie to słyszą ale ona się i tak tego podejmuje i wg mnie nie powinna ale skoro to robi to przynajmniej szacun za odwagę, wieeeeelką odwagę. No i nie zachwycam się ogólnie jej głosem, dla mnie mało głębi czasem piłuje,zaczynając z nią Nightwish nie zrobiłby oszałamiającej kariery, teraz też stracą dużo fanów ale może znajdą nowych i jakoś dadzą radę. A wiesz kacia, że anette miała już wcześciej zespół Alysson Avenue, no i uczyła się grać na oboju ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A kto zgadnie, z której piosenki WT mam podpis?
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Overcome!
![]() O właśnie wiedziałam, że coś z jeziorem.[na youtube jest pare live'ów] Hmmm, szczerze mówiąć, te nagrania na żywo nie przyciagają mnie, graja na pewno bardziej celtic/folk... ale w sumie, zastrzeżenia do wokalu mam, jest za ciężki i trochę taki wymuszony... i trochę więcej klawiszy by sie przydało, i wiadomo chóru brak... na pewno nie klimat WT, bo Sharon ma tak lekki glos a zarazem tak potężny... ale w Polsce takich kapel jest bardzo mało, niech się rozwijają, bo na pewno muszą jeszczę się odnaleźc w swoim stylu. Sharon i spodnie? Heee jakoś dziwnie, ale wiadomo na codzień tak pewnie chodzić, ale jako ubior sceniczy to odpada ![]() ![]() a ja dopiero sie dowiedzialam ze Sharon ma dziecko, nie ma co spostrzegawcza jestem ![]() shaani,nie przestaniesz słuchać, głos Sharon jest jedyny, więc zapewne się nie zmieni, po za tym zawsze są też stare genialne utwory ![]() ![]() Też wiele zespołów posłucham rzuce, ale jednak wracam co jakiś czas, bo przyjemnie się słucha... W sumie mam tylko kilka które częsciej słucham bo mam je pod ręka ![]() Przerwa bardzo się przydaje, słuchajac innych rzeczy otwierasz umysł... Ja często robie przerwy, wracasz i jeszcze bardziej docieniasz to... Właśnie moje najj ulubieńsze zespołu to w klimatyce właśnie metal symfoniczny i nu metal i rock [taki najnormalniejszy współczesny]... A Kamelot 'the haunting' to po prostu urzekło mnie, chodzi ciągle za mna ta piosenka ^^ a najlepsze, że nie poznałam simone na początku ![]() Anette wydaje się bardzo sympatyczna. I wydaje się taka naturalna, że wszystko co robi to tak spontanicznie te ruchy, i śmiesznie gada, taki akcent...Rzeczywiście pasuje do tego nightwisha, w zasadzie nie ma co porównywac z Tarją, to są dwie różne kategorie, śpiew opierowy tarji jest na pewno cięższy, a Anette ma własnie taki lekki, i tez nieźle nim wyciaga. Spiew obu pań mi się podoba, na równi... W ogóle to zmiany personalne zespołów bardzo przezywaja i komentują fani, ja nie podchodze do tego tak emocjonalnie, ważne by dalej grali, zespół też tego nie widzi w tak srasznych kategoriach jak fani, to są ludzie, musza się znosić, uzupełniać się, żeby tworzyc coś genialnego, tworza zgraną paczkę, więc nie wiem co tak wszyscy komentują ![]() A to że na oboju grała to nie słyszałam ![]() A tak w ogóle to miałam się wybierać na spotkanie z Tarja w Empiku warszawskim... Juz mialam jechac, dobrze ze sie nie wybrałam... Portal na którym przeczytałam o tym pomylił miesiące i napisał ze w kwietniu, kilka godizn przed wyjazdem się zorientowałam na szczescie... a nei wiem czy sie teraz wyrobie bo to środek tygodnia... A wtedy jak byl WT to miałam ferie, normalnie nie moge sobie wybaczyć tego ze nei byłam, pierwszy raz do nas wpadli, więc powinni jeszcze raz, bo dobrze ich Polska przyjeła, i fajnie ze to taki bardziej kameralny koncert, jak widziałam jak niektorzy dorwali sharon przy autokarze za stodola, normalnie zazdroszcze im ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]()
I fight to stand up, The memory still haunts me, in the death of my Over and over, I felt so small But one day I'll be stronger and you better watch out! Edytowane przez shaani Czas edycji: 2008-05-02 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Hej kacia napisałaś:
"a ja dopiero sie dowiedzialam ze Sharon ma dziecko, nie ma co spostrzegawcza jestem ![]() No hehe Eva Luna się nazywa ma już 3 latka, myślałam,że to Sharon wymyśliła sobie to drugie imię, a znalazłam, że to jedno z najpopularniejszych w Belgii a Eva w Holandii hehe ciekawe czy w Polsce by pszeszło to pierwsze. "Przerwa bardzo się przydaje, słuchając innych rzeczy otwierasz umysł... Ja często robie przerwy, wracasz i jeszcze bardziej docieniasz to..." Masz całkowitą rację...dlatego robię odwyk od withinków. "A Kamelot 'the haunting' to po prostu urzekło mnie, chodzi ciągle za mna ta piosenka ^^ a najlepsze, że nie poznałam simone na początku ![]() ![]() ![]() ![]() "W ogóle to zmiany personalne zespołów bardzo przezywaja i komentują fani, ja nie podchodze do tego tak emocjonalnie, ważne by dalej grali, zespół też tego nie widzi w tak srasznych kategoriach jak fani, to są ludzie, musza się znosić, uzupełniać się, żeby tworzyc coś genialnego, tworza zgraną paczkę, więc nie wiem co tak wszyscy komentują ![]() No masz trochę racji, no ale fani to ludzie i się przywiązują do innych ludzi, nawet ich ulubionych muzyków, kochają ich nie tylko za muzykę ale też za to kim są dlatego jeśli ktoś odchodzi i nie wiadomo czy jeszcze o nim usłyszą to przeżywają. To tak jakby Sharon miała odejść z Within Temptation, albo Simone z Epici nie byłoby by ci trochę przykro? Oczywiście pomijam fanatyków, którzy z takiego powodu wpadli by w depresję, przestali jeść lub co gorsza popełnili samobójstwo. "A to że na oboju grała to nie słyszałam ![]() Noo tak covery też ale wpisz w youtubie Alyson Avenue to chyba bardziej rock jest. A co do włosów tak tak i jeszcze raz tak, i chyba ma fioletowe pasemka. Ja marzę od dłuuugich włosach w kolorze głęboki bordo, albo cimny kasztanowy brąz i pasemka bordo ![]() "A wtedy jak byl WT to miałam ferie, normalnie nie moge sobie wybaczyć tego ze nei byłam, pierwszy raz do nas wpadli, więc powinni jeszcze raz, bo dobrze ich Polska przyjeła, i fajnie ze to taki bardziej kameralny koncert, jak widziałam jak niektorzy dorwali sharon przy autokarze za stodola, normalnie zazdroszcze im ![]() No następnym razem jedziemy,żeby się waliło i paliło bo warto!!! Ja jedyną taką wyprawę jak na razie zaliczyłam jak papież nowy przyjechał do Krakowa, ile ja się nie wycierpiałam w deszczu, buty mi przemokły, pelerynka się porwała,wszędzie błoto, do toi-toia nie dało się dopchać, noc nie przespana, przez 24 godziny nic nie jadłam,zimno, komórka padła ale kurcze warto było jak cholera i widziałam go na żywo (po kilku godzinach stania przy ogrodzeniu) ale złamaliśmy parę zasad bo bez przepustek przemykaliśmy przez sektory ![]() No i widzę kacia, że często tu zaglądasz, cieszę się ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
ja jeszcze słucham Skillet i Nightwisha
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ooo, a mi się jeszcze podoba moment jak śpiewają "leave, leave me for now and forever..." ... A słyszałam właśnie o jej chorobie, kurcze taka młoda i utalentowana... ciekawe czy wyjdzie z tego... to jest taka niepewnośc, nie wiadomo czy bd jeszcze mogła, troche dziwnie, że zespół koncertuje bez niej... Bo rozumiem albo z nią, albo oficjalnie z nową vocalistką... Cytat:
![]() Na pewno było by mi przykro gdyby sharon nie bylo albo simone [mozna wlasciwie tak uznac bo teraz chora jest...]. Na pewno bym ogladała dalsze poczynania tych osób, jesli by mnie zainteresowały to fajnie, a jak nie to trudno, widocznie lepiej tworzyli razem w zespole... ![]() Fanatycy to inna bajka, nie wiem co to ma za zadanie ten ich 'protest' watpie zeby np sharon zobaczyła, że ktos głodowe robi bo odeszła, to i tak raczej by nie wrociła... to juz trudne przypadki sa. Cytat:
![]() No właśnie ma przy grzywce czy pod nia takich pare fioletowych, bardzo fajnie to wygląda ! ![]() ![]() Oohhh o włosach jakich ja marzę to...ohooo, to ja bym co chwile zmieniała, bo tyle mi sie podoba, długie bordo i kasztanowe, albo ognista czerwień... takie bym chciała, albo całe fioletowe, albo czerń i fiolet... Mam fioła na punkcie włosów, tyle już się nacierpiały, przy ostatnim włosy mi wypadły, wiec sie wystraszyłam, i nie bd już tak ekseprymentować, bo drastycznie kolory zmieniam. Byłam blondynką, potem miałam rózowy łeb, potem z fioletowym, potem blond fiolet, znowu blond, po drodze niebieski, pomarańcz, turkus... tyle wycierpiały więc pomalowałam na czarno, a blond przód zostawił . I chyba już tak pozostane i będę zapuuuszczać ![]() Miałam taką manię, że do fryzjera ciągle chodziłam, chciałam nawet zostać fryzjerką, ale ostatecznie zrezygnowałam. Hmm może zapuszczaj włosy, i cieniuj je mocno, żebyś miała do brody i uszu wycieniowane, a jak dobrze ci w ktrótkich to zetnij, zaszalej z jakimś fajnym kolorem ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No wypowiedzi nasze robią sie bardzo długie, ale to dobrze. Dla mnie muzyka to temat rzeka [zreszta widac ![]() ![]() a nie wiem czemu tak mało ![]() ![]() Naszło mnie ostatnio na słuchanie na THOE... zauwazyłam, ze ta płyta ma mniej momentów takich wolniejszych, gdzie są te skrzypcowe czy jakies tam partie, inny klimat, ale gitary ogólnie mocniejsze na tej płycie się wydają. Takie wrażenie odnoszę, i jednak stwierdzam, ta płyta tez mi się podoba, i jest dobra ![]() ![]() (jeeejku ale to długie ![]()
Edytowane przez xxkaciaxx Czas edycji: 2010-02-17 o 12:17 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
...
I fight to stand up, The memory still haunts me, in the death of my Over and over, I felt so small But one day I'll be stronger and you better watch out! Edytowane przez shaani Czas edycji: 2008-05-12 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Within Tempation
Szukałam, niestety nie znalazłam wątku, który byłby poświecony akurat temu zespołowi.
Chciałabym aby osoby, które też mają jakiś tam sentyment do tego zespołu połączyły się ![]() Dla mnie ejst to jedyny zespół, którego pisoenki po paru dniach nie znudziły się. Treśc piosenke jest tez bardzo ciekawa- taka sensowna xD Dodam równiez (dla miłośników ksiażek stephanie meyer), ze jedna z piosenek jest w filmie. A więc dołączajcie sie!!
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Within Tempation
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A we Wrocławiu w listopadzie będzie koncert zespołu Epica *_* A moja miłość do WT zaczęła się od Ice Queen ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Zgłasza się kolejna miłośniczka Wt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
oh tak., czary...
Ja jestem zauroczona Black Symphony, jeeeeeej, ile ja bym dała żeby się znaleźć na takim koncercie! to było MISTROSTWOO!! coś wspaniałego, podobało mi się że zaprosili paru wykonawców jak np. duet w somewhere, super wyszło to ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Moja przygoda z goth zaczęła się od Nightwisha z Tarją. Potem przyszła kolej na WT i zakochałam się. Zaczęło się bodajże od Ice Queen. Uwielbiam wciąż tę piosenkę, Somewhere, the Cross, the Swan Song, Angels, Dark Wings, It's Ther Fear, oczywiście Mother Earth kocham Forgiven, the Last Time, Memories, Wish You Were Here, Running Up That Hill i Jillian i wiele innych. Sharon ma cudowny głos, taki delikatny..... Uwielbam takie wolne kawałki w jej wykonaniu..... Wtedy zapominam o wszystkim i odpływam....
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() słuchałam kiedys dużo WT, zwłaszcza stare przeboje (nowsze, łagodniejsze jakoś mniej mi podchodzą ![]() Ale i tak napaliłam się na marcowy koncert w Stodole, jednak z powodu ciąży wokalistki został przesunięty na październik ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
A ktoś sie wybiera teraz do Krakowa na koncert?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja bym się z chęci wybrała, ale nie mam ekipy żadnej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Bardzo lubię Within Temptation. Moja przygoda rozpoczęła się od utworu Angels, który przeniósł mnie w inny wymiar. Sharon ma cudowny głos, taki kobiecy, wysoki, delikatny, a kiedy trzeba mocniejszy i do tego ta muzyka-metal symfoniczny. Mają fantastyczne teledyski, zrobione ze smakiem, podoba mi się ten do utworu Angels. Jestem zakochana w jednej sukni Sharon. Niestety, dzisiaj trafiłam na parę nowszych kawałków m.in. "Sinead" i jestem zawiedziona. Within Temptation zmierza w kierunku techno-pop-disco. Mam nadzieję, ze to jednorazowy wyskok, bo to naprawdę przypomina mi jakieś Blue Cafe, a Within Temptation znany mi z wcześniejszych albumów to najwyższa klasa, jeden z najlepszych zespołów, jakie znam. Szkoda talentu i potencjału na śpiewanie takich piosenek... Scena popowa jest już przepełniona do granic możliwości, z kolei drugiej Sharon nie widać na horyzoncie, jest niepowtarzalna i powinna wykorzystywać swoje możliwości w pełni tak jak we wspomnianym powyżej "Angels".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.