Kolczyk w uchu... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-16, 19:43   #1
mala2806
Zadomowienie

Kolczyk w uchu...

Mam 13 lat i bardzo bym chciała przekuć sobie drugą dziurke w uchu.... tak u góry. Problem jest w tym, że mama nie chce mi pozwolić Jak ją przekonać? Pomuszcie prosz....
PS. Nie wiedziałam w jakim forum to zamieścić, wydaje mi się, że te jest odpowiednie...
mala2806 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 20:03   #2
anka^^
BAN stały

Dot.: Kolczyk w uchu...

Po pierwsze zastanów się czy napewno chcesz tą dziurkę. Czy nie z powodu mody, koleżanek? Bo ona będzie zrastać się dość długo. Przemyśl to jeszcze troszke

Jeśli jesteś pewna, że chcesz "na bank" to powiedz mamie, że nie jesteś już taka mała i wiesz co robisz. Hmmm nie znam charakteru twojej mamy ale napewno jakoś to będzie. W najgorszym razie się nie zgodzi, a za jakiś czas może się okazać, że wolisz tatuaż
Moja rada- nie spiesz się
anka^^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 20:12   #3
mala2806
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka^^
Po pierwsze zastanów się czy napewno chcesz tą dziurkę. Czy nie z powodu mody, koleżanek? Bo ona będzie zrastać się dość długo. Przemyśl to jeszcze troszke

Jeśli jesteś pewna, że chcesz "na bank" to powiedz mamie, że nie jesteś już taka mała i wiesz co robisz. Hmmm nie znam charakteru twojej mamy ale napewno jakoś to będzie. W najgorszym razie się nie zgodzi, a za jakiś czas może się okazać, że wolisz tatuaż
Heh tatułaże nie podobają mi sie..... a kolczyk w uchu chce mieć już od zawsze, bardzo mi sie to podoba, podobal i napewno będzie podobać! Są wakacje i chyba łatwiej przekonać rodziców.... chociasz
Stary 2006-07-16, 20:14   #4
mala2806
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka^^

Heh tatułaże nie podobają mi sie..... a kolczyk w uchu chce mieć od zawsze, bardzo mi sie to podoba, podobal i napewno będzie podobać! Są wakacje i chyba łatwiej przekonać rodziców.... chociasz
Stary 2006-07-16, 20:16   #5
anka^^
BAN stały

no to życzę powodzenia. Jeśli rodzice mają jakąś opinie na ten temat to jej nie zmienię ale kto wie, kto wie.... Zawsze moża użyć zaklęcia
Stary 2006-07-16, 20:18   #6
kleo14
Zakorzenienie

achh znam ten bol moi tez sie nie chca zgodzic na trzecia dziurke, chociaz ja marze jeszcze o dwoch w jednym i jednej w drugim (hehe niezle brzmi ). na 16 urodziny zazyczylam sobie kolczyk w pepku albo w nosie, to rodzice wysmiali mnie, tak to ujmę :[ na nic tłumaczenia ze wiem co robię, ze jestem na tyle duza, ze moge podjac taka decyzje ale mam wrazenie jakbym mowila do sciany zaprzestalam wojny, bo i tak wiem, ze nie wygram. po 18 zrobie sobie tyle kolczykow ile bede chciala i nikt mnie juz nie powstrzyma
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 20:28   #7
anakonda
Zadomowienie

A ja kiedyś tak bardzo chciałam kolczyk w chrząstce ucha. Myślałam o tym codziennie. Później dowiedziałam się, ze jest cholernie bolesny, później zaczęłam z tym odwlekać a następnie całkowicie się na to nie zgodziłam i tak już zostało.

Z rodzicami naprawdę trudno wygrać - mi nigdy to się nie udało, a i tak mimo wszystko mam pare kolczyków. Na tatuaż to juz wogóle się zgodzić nie chcieli.
Kiedyś powiedziałam, że chciałabym sobie zrobić kolczyk miedzy palcami. Tata powiedział, że jak to u mnie zobaczy, to wyrwie mi go z 'mięsem'.

mala2806 - jeżeli się mama nie zgodzi, nie można postawić ją przed faktem dokonanym...? Ja za to rozwiązanie nie odpowiadam, ale jest naprawdę dobre.(sprawdzałam! )

anakonda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 22:21   #8
mala2806
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anakonda
A ja kiedyś tak bardzo chciałam kolczyk w chrząstce ucha. Myślałam o tym codziennie. Później dowiedziałam się, ze jest cholernie bolesny, później zaczęłam z tym odwlekać a następnie całkowicie się na to nie zgodziłam i tak już zostało.

Z rodzicami naprawdę trudno wygrać - mi nigdy to się nie udało, a i tak mimo wszystko mam pare kolczyków. Na tatuaż to juz wogóle się zgodzić nie chcieli.
Kiedyś powiedziałam, że chciałabym sobie zrobić kolczyk miedzy palcami. Tata powiedział, że jak to u mnie zobaczy, to wyrwie mi go z 'mięsem'.

mala2806 - jeżeli się mama nie zgodzi, nie można postawić ją przed faktem dokonanym...? Ja za to rozwiązanie nie odpowiadam, ale jest naprawdę dobre.(sprawdzałam! )
No raczej ja mam takich rodziców, ze jak bym przyszła z kolczykiem w uchu to by sie zaczelo "piekło" ! Głupie gadanie ... prosilam dzisiaj mame czy moge sobie zrobic pasemka szamponetką po 9 umyciach sie zmywa, ale oczywiscie NIE! Dlaczego ja nic nie moge??
Stary 2006-07-16, 22:45   #9
m-i-s-i-a
Wtajemniczenie

GG do m-i-s-i-a Send a message via Skype™ to m-i-s-i-a

Cytat:
Napisane przez mala2806
No raczej ja mam takich rodziców, ze jak bym przyszła z kolczykiem w uchu to by sie zaczelo "piekło" ! Głupie gadanie ... prosilam dzisiaj mame czy moge sobie zrobic pasemka szamponetką po 9 umyciach sie zmywa, ale oczywiscie NIE! Dlaczego ja nic nie moge??
Współczuję ci. Ja jestem o rok starsza, a mama sama zaproponowała mi kolczyka w pępku
Aż mnie troszkę to zdziwiło, ale się cieszę
Stary 2006-07-16, 22:47   #10
m-i-s-i-a
Wtajemniczenie

GG do m-i-s-i-a Send a message via Skype™ to m-i-s-i-a

Oczywiście jeszcze nie mam tego kolczyka w pępku
Stary 2006-07-16, 22:51   #11
anka^^
BAN stały

Cytat:
Napisane przez m-i-s-i-a
Współczuję ci. Ja jestem o rok starsza, a mama sama zaproponowała mi kolczyka w pępku
Nie ma czego współczuć, trzeba się cieszyć. Jej rodzice są rozsądni, niechcą by później ona żałowała. Jak się długo będzie upierać przy swoim to moze wywalczy tą drugą dziurke.

Ja się jednak z jednej strony ciesze, że nie mam mamy ktora by mi na wszystko pozwalała lub sama zachęcała Pewnie bym już żałowała tych wszystkich kolczyków, farbowanych włosków i kto wie tatuaża. Niee, naprawde sie ciesze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-16, 23:03   #12
sunrise
Rozeznanie

zgadzam się z Tobą anka ^^
Tez się cieszę z moich rodziców wszystko mi zawsze tłumaczyli, objaśniali.. dzięki temu nie popełniłam wielu głupstw w życiu
sunrise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-17, 00:20   #13
mala2806
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m-i-s-i-a
No a nie wydaje ci się i twojej mamie, że jesteś troszke za młoda na kolczyk w pępku? Może i wywalcze ten kolczyc w uchu, ale w pępku, nosie, języku, brwi nie ma szans.... bo nawet nie chce!
Stary 2006-07-17, 01:47   #14
Moonlight
Wtajemniczenie

moja mama też nie chciała się zgodzić na drugi kolczyk (nie w chrząstce tylko normalnie - obok tego standardowego) ale to dlatego, że mi się pierwsze dziurki nie chciały goić i dopiero za trzecim razem mi się udało je utrzymać. po prostu się bała, że druga dziurka się będzie paprać.

ale ja pewnego pięknego dnia zaostrzyłam sobie kolczyk, usiadłam przed lustrem i wbiłam w ucho mama już nie miała na nic wpływu i machnęła ręką. i na szczęście dziurka zagoiła się szybko i nie było żadnego problemu

nie namawiam Cię do takiego sposobu na "przekonanie" mamy, bo nie wiem jaka by była jej reakcja. moja mama dała radę i nie zeszła na zawał bo się przyzwyczaiła do moich wybryków

z tatuażem (o ile się na niego zdecyduję) mam zamiar zrobić tak samo - przynieść do domu i pokazać
Stary 2006-07-17, 19:27   #15
mala2806
Zadomowienie

Pogadałam z mamą jeszcze raz i powiedziałam, że mi sie bardzo podoba kolczyk w uchu i ... na to mama, że jak tak bardzo mi na tym zależy to Ok <jupi> Niech już go mam Jaka szczęśliwa jestem o boziu..... dziękuje wam wszystkim za rady i wogóle! Acha i nie powiedziałam mamie, że ten kolczyk ma być na samej górze... bo w tedy to by sie na pewno nie zgodziła heh A macie może jakieś foty z laskami, które mają kolczyki?? aaa... co powinnam wiedzieć na ten temat?
Stary 2006-07-18, 12:14   #16
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m-i-s-i-a
Oczywiście jeszcze nie mam tego kolczyka w pępku
I lepiej nie rób, bo będziesz żałować. Zwłaszcza, jeśli jeszcze rośniesz.
Mówię to ja, doświadczona i starsza.

Cytat:
Napisane przez mala2806
Pogadałam z mamą jeszcze raz i powiedziałam, że mi sie bardzo podoba kolczyk w uchu i ... na to mama, że jak tak bardzo mi na tym zależy to Ok <jupi> Niech już go mam Jaka szczęśliwa jestem o boziu..... dziękuje wam wszystkim za rady i wogóle!
No to super, udało Ci się.
U mnie nawet argument, taki jak 'wyjmę, jak mi się znudzi' nie pomaga.

A informacje na temat kolczyków w necie jest na prawdę masa. Wpisz w google 'percing'.

anakonda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 12:24   #17
madziak1990
Raczkowanie

Wink Dot.: Kolczyk w uchu...

Hej Ja mam 16 lat i mam w prawym uchu 3 kolczyki a w lewym 1 Ale nie miałam żadnych problemów z rodzicami Ale dziewczyny radze Wam przemyślać decyzje, bo ja np. chyba 2 lata temu czy 1,5 strasznie podobał mi się kolczyk w nosie...ale naszczęście go nie zrobiłam, no i mnie troszku też mama od tego pomysłu odciągła i w sumie dobrze Podoba mi się bardzo kolczyk w języku, ale raczej go sobie nigdy nie zrobie, bo boli jak cholera no i... no napewno go nie zrobie nawet w wieku 20 lat A nad pępkiem się zastanawiałam, ale ... nie ma go kiedy zrobić, no bo w lecie się nie powinno robić (wiadomo słoneczko i te sprawy), a znowu wiosna, jesień, zima to szkoła i wf, a chyba od przekucia przez miesiąc czy tam ile nie można się za bardzo gibać buźka
Tu w moim sercu ciągle kwitnie miłość
Wybór przyjaciół na jakość nie na ilość
Jeden za wszystkich czy radość czy męka
Tym co odeszli na zawsze pamięć święta!
K.C.P.
madziak1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-28, 16:18   #18
spoczko_loczko
Raczkowanie

Ja mam nie całe 16 lat i sama robiłam 4 dziurki. Dzisiaj dojdą jeszcze 2 albo 3 moja mama zawsze dowiaduję się po fakcie na początku była afera, ale potem się tylko pytała czy to boli i teraz nie ma już żadnych krzyków .... Dużo kasy na to nie idzie bo kolczyki robię sama .... W chrząstce (tam gdzie ty chcesz bodajże) też mam i też robiłam sama nic nie bolało tylko goi się miesiąc....
spoczko_loczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości