|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Kilka problemów z oczami - pomocy :(
Hej
![]() No i druga sprawa. Ostatnio ciagle czuje ze mam zmeczone i suche oczy, takie jakby gorące powieki i mam inna wydzieline z oczu niz kiedys. Czy moze byc to zespol suchego oka? ![]() Kolejna rzecz-gdy załoze soczewki strasznie denerwuje mnie swiatlo. W sklepach, w domu, lampy wszystko mi sie dziwnie błyszczy. To normalne? Bo gdzies czytalam ze to kwestia przyzwyczajenia... A i jeszcze jedno małe pytanko ![]() No to koniec mych wywodów. ![]() ![]()
Edytowane przez plameczka Czas edycji: 2007-01-28 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kilka problemów z oczami - pomocy :(
Nosze soczewki kontaktowe juz od prawie 6 lat ( mam 18 lat). Na poczatku tez mialam podobne objawy - denerwowalo mnie swiatlo i niezbyt ostro widzialam niektore przedmioty. To jest kwestia przyzwyczajenia.
Natomiast jesli chodiz o to, ze soczewki Ci zjezdzaja, to znaczy, ze sa po prostu za luzne. Powinnas miec bezwzglednie soczewki ciasniejsze - 8,6, tak jak dobrał Ci okulista. Czasem jednak zdarza sie, ze soczewki roznych firm maja rozne 'wielkosci'. Radze jednak udac sie do okulisty, aby sprawdzil jak soczewka lezy na oku. Jesli chodzi o suchość oka, to watpie zebys w tak mlodym wieku cierpiala na zespol suchego oka - jak sama napisalas, ta przypadlosc dotyczy raczej ludzi starszych, choc niekoniecznie. Ja bym sie raczej doszukiwala przyczyny np. w tym jak długo nosisz soczewki (nie powinno sie przekraczac 8-10 godzin), czy duzo czasu spedzasz przed komputerem (pracujac na komputerze, ogladajac telewizor, oko rzadziej mruga w efekcie czego oko jest mniej zwilżane i spojowka sie wysusza, a promieniowanie z monitora wysyla niekorzystne fale), a moze czesto przebywasz w klimatyzowanych pomieszczeniach. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dzieki wielkie za odpowiedz
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.