|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Plagiat?? samie ocencie!!!
Roger Sanchez "Lost" i Reni Jusis "Niemy krzk". Już od dłuższego znam te dwa kawałki, ale dopiero dzisiaj słuchałam ich jeden po drugim. Piosenka Jusis wydała mi się za bardzo podobna do muzyki z utworu "Lost" Sancheza. Początek jest niemal identyczny. Ogólnie utwór R. Jusis wydaje się gorsza kopią. Sami posłuchajcie i oceńcie. Czekam na wasze komentarze.
To jednak chyba plagiat, moi znajomi przyznali mi racje, rowniez zuwazylam podobienstwo miedzy Chemical Brothers - Star Guitar, a "Magnes" Reni Jusis. Jusis zaczyna wydawać się żałosna....zero własnego pomysłu. A wydawało mi sie że jej nowa płyta jest świetna..... oczywiście ze jest, skoro są to kopie muzyki najlepszych wykonawcow Jeszcze kawałek "mixtura " wydaje mi sie bardzo podobny do jakiejs znanej pisoneki clubowej, nie moge tylko pokojarzyc do ktorej???? bardzo znana melodia
...Wszystko jest wzgledne więc jestem bezwzględna... Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-02-01 o 12:30 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plagiat?? samie ocencie!!!
No dobrze, i co z tym zrobisz?
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Czyżby poszła w ślady koleżanki Dodki?
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się oba kawałki nie wydają podobne, co więcej kawałek Reni podoba mi się bardziej
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubie Reni Jusis a uważam że piosenka Roger Sanchez jest fajna
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak pierwszy raz to uslyszalam, tez tak pomyslalam... i wszyscy moi znajomi tez... ale mimo tego,ze Reni zerżnęła
to i tak wole taka muzykę w wykonaniu polskich artystów niż np utwory . Blog 27, Ich Troje ( móóóój Bóóóg jest miłością kocha mnieeeeeeee!!!-...błagam)
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
a co mam zrobic? nic. Fotum plotkowe wiec dziele sie plotka z wami . Zenujacy jest poziom niektorych naszych "pseudo artystów", zzynaja piosenke od innych i strasznie ja jeszcze promuja jako swoja.... brak słow
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Jak pierwszy raz usłyszałam tą piosenke Reni mialam dokladnie takie samo odczucie..
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Masz płyte Reni, na której jest ta piosenka. Jesli tak to sprawdz kto jest autorem muzyki, jeśli to nie ta sama osoba co u Sancheza to rzeczywiście jest plagiat.
Plagiat (łac. plagium - kradzież) - skopiowanie cudzej pracy (lub jej części) i przedstawienie pod własnym nazwiskiem, np. odkrycia, piosenki, wiersza, wynalazku, pracy magisterskiej, pracy doktorskiej, publikacji naukowej. (z wikipedi) |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
A miałam dziwne wrażenie, że gdzieś już słyszałam tę piosenkę Reni. Jest rzeczywiście podobna, zwlaszcza początek.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

to i tak wole taka muzykę w wykonaniu polskich artystów niż np utwory . Blog 27, Ich Troje ( móóóój Bóóóg jest miłością kocha mnieeeeeeee!!!-...błagam)