|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Fajna książka kucharska
Witam serdecznie !
Od dawna szukam jakiejś fajnej książki kucharskiej, która w pełni odpowiadałaby mojemu podniebieniu. Chciałabym żeby znalazły się w niej dosyć dietetyczne przepisy i zdrowe (ale nie jest to koniecznością, byle by nie były to dania baaardzo tłuste). Nie lubię ryb ani wyszukanych warzyw, uwielbiam kuchnię włoską. Czy znacie jakąś książkę, która choć w połowie spełnia moje oczekiwania ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Fajna książka kucharska
Polecam "30 minut w kuchni" Jamie Oliviera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Jak kuchnia włoska to specjalne są takie książki o nazwie kuchnia włoska, a dietetyczna także widziałam książki za tytułowe "zdrowa żywność, zdrowe jedzenie"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moją ukochaną książką z kuchnią włoską jest "Gotowanie krok po kroku, kuchnia włoska". I to nie jest książka typu; "gotowanie dla idiotów" mimo tego "krok po kroku na końcu". To świetna książka z prawdziwą kuchnią włoską z pięknymi zdjęciami i dobrymi opisami. Poza tym jak uwielbiam w niej to, że na początku pokazane są wszystkie produkty osobno, a potem efekt końcowy. Przepisy są różnorodne i pyszne, na proste dania i te skomplikowane; od przystawek do deserów. Nie ma tu tysiąca przepisów, ale dobór ich jest bardzo dobry. Naprawdę polecam. Ja planuje zdobyć pozostałe książki z serii.
No i jeszcze bardzo lubię Nigellę, podzielam jej gust kulinarny i naprawdę się ja miło czyta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za Jamiego Olivera i Kuchnię krok po kroku. Jutro lecę do empiku i sprawdzę, cóż to za książki
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Mogłabym dowiedzieć się kto jest autorem książki ? Widzę kilka pozycji o tym tytule ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Laura Zavan
To ta książka: http://merlin.pl/Kuchnia-wloska-Goto.../1,808106.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
kuchnia wloska ta droga i elitarna jest wlasnie oparta na rybach i owocach morza, podczas gdy pizze i makarony to jedzenie proste i tanie. Podobnie jak u nas pierogi czy kluski i inne maczne sprawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.