|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Shalimar Light
NIEAKTUALNE !!!!
Dziewczyny, mam już 2 butelki, trzecią dostałam za pomyślne zakończenie sesji , no i nie ma szans, żebym zużyła te 3 butelki w jakimś rozsądnym czasie, szczególnie że klasyka lubię bardziej. Więc do wymiany mam 75 ml błękitnego,jaśminowego irysa w cytrynowo-waniliowym obłoczku, oczywiście z pudełkiem. Zdjęcie mogę przysłać na maila. W sumie najgorsze jest to, że jestem w perfumeryjnym dołku i NICZEGO nie szukam ![]() - Oui de Lancome, Baby Doll, Coco Mademoiselle, i standardowo dla Mamy przygarnę Miracle (szukam klasyka, za wszelkie wariacje "So Magic" czy "Forever" dziękuję). Zapewne w najbliższym czasie jeszcze coś mi wpadnie do głowy, postaram się więc aktualizować. Oczywiście rozważę każdą propozycję, ale z góry przepraszam, że będę wybredna, bo rozważam też opcję wystwienia aukcji na Allegro.
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2007-02-26 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Shalimar Light
Witaj
![]() Od klasyka to ja dostaję migreny, choć bardzo mi się podoba, ale wersja light może byłaby odpowiednia dla mnie ![]() W zamian mogę zaproponować Jil Sander Sensations EDT. Pojemność 75 ml, z ubytkiem ok. 1,5 - 2 ml. Recenzje: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6977 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Basiu, a wiesz dokładniej od czego dostajesz migreny w klasyku? Tzn. chodzi mi czy wiesz od jakiej nuty? Bo to niekoniecznie jest tak, że jak klasyk Ci nie podchodzi to Light polubisz
![]() Sensations znam, dawno dawno temu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia, które nuty powodują u mnie ból głowy w klasycznej wersji Shalimar, ale zdecydowanie wersja Light jeśli chodzi o nuty jest uboższa. Nie ma w niej np. żywicy i kadzidła, jeśli już to te właśnie składniki mogą być migrenogenne.
Nuty klasyka: nuta głowy: cytryna, bergamotka, cedr, mandarynka nuta serca: jaśmin, róża, żywica opopanax, bób tonka, wanilia, paczula nuta bazy: irys, kadzidło, balsam peru, skóra. Nuty Shalimar Light nuta głowy: lemonka, bergamotka nuta serca: jaśmin, irys, pomarańcza nuta bazy: wanilia, ambra Natomiast Sensations mogę zagwarantować, że nie powodują żadnego bólu głowy ![]() ![]() Zastanów się i daj znać ![]() Edytowane przez Basia39 Czas edycji: 2007-02-26 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że Sensations są delikatne, pamiętam, ale pamiętam też, że rozwijały się na mnie dziwnie mlecznie
![]() ![]() A jeśli chodzi o Light to rzeczywiście kadzidła nie ma, ale moja Mama np. ledwo znosi irysa, który jest mocniejszy niż w klasyku, marudzi też przy początkowych nutkach ... Ale jeśli Tobie nuty wydają się przyjazne to jak najbardziej będę chętna na wymianę jeśli potestuję Sensations ![]() Dam znać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
W całej błękitnej, to jest nowa wersja.
Podałaś mi link do swoich aukcji na Allegro czy ... ponieważ nie bardzo rozumiem ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Premier Jour Nina Ricci 98 ml/100, edp ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja podziękuję , ale Mama bardzo chętnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Witaj,
a J'Adore edp 47/50ml plus Addict 14/20ml za Shali Light odpowiada? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Iona, Basiu, secco - dziękuję Wam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O MATKO BOSKA... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Basiu - dziękuję
![]() Etiuda - no tak myślałam właśnie, że coś pomyliłaś, się strasznie zdziwiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.