|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak postawić chłopaka na nogi - problem, HELP !
Zmarł kolega mojego chłopaka. Nie powiem ze jest on zalamany, ale wiadomo-smutny, zrozpaczony, itp. I tu jest pytanie. Jak mu pomoc ?? Kocham go i chcialabym mu pomoc ale takie pocieszania chyba nie pomoga...w kazdym razie nie widze poprawy... raczej pocieszac tez chyba nie umiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak postawić chłopaka na nogi - problem, HELP !
eh...moim zdaniem nie ma nic gorszego jak mowienie : nie martw sie, wszystko bedzie dobrze... mysle ze on sie powinien z tym sam oswoic... a wiadomo ze to jest nie latwe... on potrzebuje Twojej obecnosci i bliskosci..ale nie napieraj na niego..
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Natalio132 powinnaś po prostu być przy Twoim chłopaku, nawet milcząc go wspierać żeby on wiedział, że zawsze może na Ciebie liczyć. Jego przygnębienie z czasem minie zobaczysz a Twoja postawa utwierdzi go w przekonaniu, że jesteś tą jedną jedyną z którą potrafi dzielić zarówno radości jak i troski...pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
mow mu szczerze co czujesz, tzn. ze nie bardzo wiesz co mu powiedziec, jak mu pomoc ale chcesz zeby wiedzial ze zawsze moze na ciebie liczyc i ze jestes blisko niego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzieki, za wypowiedzi. Napewno sie przydadza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
mysle ze na poczatku, przez pewnien okres trzeba rozmawiac, bo on musi wyrzucic z siebie to co czuje... jezeli bedzie w sobie dusil te emocje poczuje sie gorzej. poza tym, takie wygadanie pomoze mu szybciej dojsc do siebie. ale nie naciskaj, jezeli jednego dnia nie bedzie mial ochoty o tym mowic, to sprobuj innego. nie wyciagaj na sile, bo jeszcze bardziej sie w sobie zamknie. cala sztuka polega na tym by sprawic by zechcial sie otworzyc przed toba. tutaj pomoze jak najbardziej twoje uczucie do niego, to ze bedziesz blisko niego i ze on bedzie wiedzial ze zawsze moze sie do ciebie zwrocic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Rozumiem ja się czujesz bo jakiś miesiąc temu umarł tata mojego tżta.Oboje mieszkamy za granicą i nie widział się z nim od września 2006.Umarl nagle znaczy miał problemy ze zdrowiem ale ostatnio czuł sie dobrze aż tu nagle telefon..wiem jak trudno jest w takiej sytuacji bo dosłownie brakuje słów.Cokolwiek chcesz powiedzieć brzmi tak banalnie.Poprostu bądź przy nim i rozmawiaj z nim o tym jeśli tylko będzie miał taką potrzebę.Trzymaj się cieplutko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami ludzie umierają bez względu na wszystko i choć przykry to fakt, należy to przyjąć do wiadomości-nie ma innej rady. Twój chłopak też to musi przetrawić i nie inaczej. Możesz go zapytać o to, czy chce pogadać o śmierci kolegi... Na pewno da ci jakąś odpowiedz. W każdym razie nic na siłę, jeśli nie będzie chciał rozmawiac to nie naciskaj.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mezczyzni tak juz maja, ze dlugo nosza w sobie emocje i nic nie mowia. Ale j mysle, ze jesli stworzysz mu tka atmosfere spokoju i zaufania to sie w koncu otworzy i wyrzuci te zle emocje...
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
według mnie na poczatku po prostu badz przy nim a pózniej on sam dojrzeje do tego by zacząc rozmawiać. przynajmniej tak mi sie wydaje. tylko nic na siłe
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
W takich momentach trzeba po prostu BYĆ...
![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
No niestety, takie sytuaje sie zdazaja
![]() Ktoś już to chyba napisał, ale wydaje mi sie, ze na początku trzeba być przy nim, ale nie rozmawiać o koledze. Kiedy najwiekszy ból ustąpi (powinnaś wyczuć kiedy) zapytaj go, czy chce porozmawiać o tym, co sie stało. Nic na siłę, wszystko w swoim czasie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.