|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie planuję welonu-co z oczepinami
Czesć Dziewczyny
Nie zamierzam mieć na głowie welonu w dzień ślubu, zamiast niego czerwona róża w głowie i chyba krótka woalka, ale co mam rzucać pannom podczas oczepin? Nie bardzo mam w ogóle pomysł jak to rozegrać. Jedyne co przychodzi mi do głowy to bukiet, ale to chyba amerykański a nie polski zwyczaj. Macie jakieś propozycje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie planuję welonu-co z oczepinami
Ja też nie miałam welonu. "Oczepin" jako takich też nie było, tylko rzuciłam bukiecikiem, specjalnie do tego celu przeznaczonym (robiłam w sobotę rano) Kuzynka, która go złapała, wzięła sobie go na pamiątkę. Swoim bukietem nie rzucałam, bo nie chciałam się z nim rozstawać
![]() A czy to zwyczaj amerykański... hm... ![]() BTW zawsze możesz też w ogóle, niczym nie rzucać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
ten temat już był, poszukaj na forum
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja też miałam taki dylemat, a w końcu i tak miałam welon i nie żałuję. Bukietem nie polecam Ci rzucać, bo się może pokiereszować i rozwalić nie daj Boże. Może być ta woalka, albo podwiązka zdejmowana przez męża. Taka opcja jest fajna jeśli nie ma welonu i wcale nie jest niegrzeczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Słyszałam, iż w takim przypadku rzuca się podwiązką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie bede miec welonu. Bede rzucac podwiazka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Rzucaj powiązką
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie miałam welonu i rzucałam bukietem, nawet pół kwiatka się nie uszkodziło
![]() Koleżanka, która też nie miała welonu rzucała kwiatkiem, który był przyczepiony na wsuwce do fryzury. Ale jak podczas oczepin się wszyscy za bardzo rozpędzą to mogą jeszcze fryzurę pokiereszować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Z tą podwiżąką to super pomysł!!!! Mi też za bardzo nie pasi welon i też zastanawiałam się co wtedy zrobić, ale na szczęście czyta się forum to się wie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Generalnie można rzucać wszystkim co nalezy do Panny Młodej
![]() ja polecam welon, ale jeśli go zabraknie to może być podwiązka (trudniej bedzie złapać hihi), wczesniej może ją zdjąć Pan Młody np. zębami, bedzie zabawniej.
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
O fajny temat
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Co do bukietu ... tak troche z innej beczki ... mowi sie ze nie powinno sie zasuszac bukietu slubnego bo zasusza sie milosc ...
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie miałam welonu- tylko kilka różyczek miniaturek, rzucałam bukietem
![]() A co do zasuszania bukietu itp. to ja nigdy żadnych kwiatów nie zasuszam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ja również nie miałam welonu, tylko wpięte dwie kalie we włosy. Skorzystałam z rady wizażanki i moja florystka zrobiła dla mnie wianek z margarytek. Przed północą założyłam wianek i nim właśnie rzucałam.Bukietu byłoby mi szkoda oddać,a wianek dostała ta panna która go złapała. Trzyma go do teraz na pamiatkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
dziewczyny macie super pomysł z ta podwiązką
![]() bukietu też bym nie chciała rzucać bo zawsze to jakaś pamiątka. Moja mama dopiero pare lat temu wyrzuciała swój bukiet bo sie niestety rozsypał. A pan młody ściągający podwiązkę? całkiem fajnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
doczepiam się do tematu bo problem ten sam
welonu nie planuje i jak tu zrobic oczepiny ![]() myślałam nad podwiązką. Na weselu moich przyjaciół tak było, że Pan młody wsadził pannie młodej głowe pod kiecke i ściągał zebami te podwiązke ![]() ![]() ![]() ![]() Padł pomysł, żeby zakupić jakiś niedrogi, skromny welon, założyć go tuż przed północą i zrobić oczepiny. Jak sądzicie, czy taki pomysł by się sprawdził? całe wesele bez welonu, dopiero na same oczepiny bym go zapieła. Jak to będzie wyglądać? ![]() (Acha, dodam, że ze ślub będzie cywilny, ze względu na różne religie, a wesele chcemy zrobić tradycyjne) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.