![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() 10 kg w 2 tygodnie?
Chciałabym schudnąć przez ferie zimowe ok. 10 kg. Może nieco więcej. Od dzisiaj zaczęłam biegać i mam zamiar robić to regularnie. Nie jeżdzę windą, wszędzie wchodzę po schodach (mieszkam w 7 piętrowym bloku
![]() Mam jedynie ogromną słabość do słodzyczy i czasami dostaję jakiś napadów łakomstwa (zwłaszcza wieczorem). W przeciwieństwie do bulimiczek nie wymiotuję po nich. Także wszystko z lodówki zostaje w brzuchu ![]() Zamierzam wyeliminować słodzycze ze swojego jadłopsisu, albo ograniczyć się jedynie do kostki gorzkiej czekolady na tydzień ![]() Mógłby mi ktoś polecić jakąś skuteczną dietę? Bardzo zależy mi na czasie.
"Z nastaniem świtu grzaliśmy przez New Jersey, a przed nami, w śnieżnej oddali, majaczyła wielka chmura metropolii, Nowego Jorku. Dean owinął sobie uszy swetrem, tak przemarzł. Ogłosił, że jesteśmy bandą Arabów, którzy jadą wysadzić Nowy Jork w powietrze" "W drodze", Jack Kerouac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: 10 kg w 2 tygodnie?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Jeżeli uda Ci się schudnąć 10 kg w 2 tyg. to gwarantuję Ci ,że w przeciągu następnych 2 tyg przybędzie ci 15 kg.
Ja schudłam 11 kg w miesiąc i też walczę z efektem jo-jo Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Witaj,
Jest 1589 wątków o diecie- nie musisz zakładać kolejnego ![]() Prawidłowa utrata wagi - wynikająca z odpowiednej diety i ruchu (!) to 1, 1,5 kg tygodniowo . Zastanawia mnie, jak chcą schudnąć osoby, które nie zadadzą sobie nawet trudu, aby poszukać...pogrzebać na forum... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
10 kilo w dwa tygodnie????? no to chyba jedynie glodowka da ci taki efekt,ale to nie jest dieta....tylko katowanie organizmu i ciala...troche rozsadku dziewczyno
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
♥
|
dziewczyno odchudzanie do długi czas nie wolno sobie stawiac celow 2 tyg feri to schudne wszystkie zbedne kg... w kazdym czasie ferie i kilka tyg przez wakacjami takie same wątki a nei lepiej pomyślec o odchudzaniu kilka miesiecy wczesniej aby nie trzeba sie głodzic i krzywdy robic swojemu organizmowi ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ja moge powiedziec ze to tylko głodówka daje taki efekt...
kazdy mowi o efekcie jojo ... oczywiscie wroci nam tyle kilo albo wiecej ale gdy bedziemy z 200-300kcal jedli 2000 kcal bo jeśli po trochu będziemy dostawiać coś do jedzenia to napewno nie wróci podwójna ilość kiedyś byłam głupia i stosowałam diete okolo 600 kcal ale jedynym efektem z 25 kg były 4 kg i wypadające włosy więc nie polecam
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aby schudnąć trwale musimy NA STAŁE zmienić nawyki żywieniowe i wprowadzić regularny trening. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Tak oczywiście ale nie zgadzam się z tymze np schudniesz 10 przytyjesz 15 wiem po sobie przez ponad rok porzytylam tylko 4 kg a odchudzalam sie 2 miesiace mowie ze nie koniecznie bedzie taki wielki efekt jesli pomalu bedziemy dodawali pokarm i oczywiscie rozniez zgadzam sie ze odpowiedni trening musi byc duzo cwiczylam wtedy
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
czasami zastanawiam sie czy podobne tematy to nie są prowokacje:P
pozdrowionka dla autorki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
mi to się marzy by stracić tłuszczyk z okolic brzucha . . . ogólnie mam szczupłą sylwetkę , ale co zrobić żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczyku tam gdzie trzeba a nie z inyych okolic ciała?? hmmm , idzie to jakoś kontrolować ?? są jakieś sposoby ?? chyba tylko pozostały mi ćwiczenia na brzuch , mam rację ?
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
10 kg z 2 tyg
![]() ![]() ![]() ![]() eveline01 moim zdaniem postaw na cwiczenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ehhh dubel. Znowu wizaz mi szwankuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
klajdlachyba faktycznie masz rację , też wydaje mi się że ćwiczenia to najlepszy sposób
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja schudłam 12 kg w ciągu 2.5 tyg. na skutek stresu i wierz mi , że szybciej przytyjesz 2 razy więcej niż schudniesz w taki sposób...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
eveline01 mysle, ze mozesz cwiczyc a6w albo razem z filmikami Tamilee Webb z serii "ja chce miec taki brzuch"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czytam takie posty to od razu myślę - prowokacja. Optymistka ze mnie nie chcę zakładać, że ktoś tak serio serio... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Biorąc pod uwagę, że aby schudnąć trwale 1 kg to trzeba spalić ok. 7 tyś. kalorii, to faktycznie to pytanie albo prowokacja, albo wyraz ogromnej niewiedzy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
prowokacja...phreedom nawet nie raczyła odpowiedzieć.... zasmiecanie forum :/
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
klajdla a6w z pewnością daje efekty bo kiedyś próbowałam tych ćwiczonek i muszę powiedzieć ze do momentu aż nie wstąpił we mnie straszliwy leń i olałam ćwiczenia to efekty były
![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Wszyscy teraz ciągle mówią: prowokacja:/
Przepraszam bardzo, ale czy to słowo ostatnio stało się jakoś modne? Także wyjaśniam: to nie prowokacja, tylko moje marzenie. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, postaram się rozłożyć swoją dietę i ćwiczenia na ok. 2, 3 miesiące. Tak chyba rzeczywiście będzie najrozsądniej, zwłaszcza, że zależy mi na tym, by kilogramy nie wróciły z powrotem ![]() Radzicie postawić na same ćwiczenia i odpowiednią dietę, czy jakieś dodatkowe "wspomagacze" - typu herbatki odchudzające, L-Karnityna? Chciałabym jeszcze dodać, że jeśli chodzi o odchudzanie to naprawdę mało wiem ![]()
"Z nastaniem świtu grzaliśmy przez New Jersey, a przed nami, w śnieżnej oddali, majaczyła wielka chmura metropolii, Nowego Jorku. Dean owinął sobie uszy swetrem, tak przemarzł. Ogłosił, że jesteśmy bandą Arabów, którzy jadą wysadzić Nowy Jork w powietrze" "W drodze", Jack Kerouac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oooo byłabym Ci naprawdę wdzięczna ! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
omg 10kg w 2tyg
![]() ale ciesze sie ze juz zrozumialas, ze potrzebujesz na to wiecej czasu ![]() skoro masz ferie zimowe - pewnie jestes jeszcze mloda i masz ponizej 18 lat ![]() ![]() mysle, ze dobra dieta dla Ciebie moglaby byc South Beach. mozna jesc dosc duzo, byle tylko nie jesc tego co zakazane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
o mamo!!!!!!
![]() dobrze że zrezygnowałaś ....i trzymam kciuki za rozsądną dietę rozłożoną w czasie ![]()
fotografia wykorzystana dzieki uprzejmości ~kalasznikova http://www.digart.pl/praca/422738/Sl..._portrait.html VIVA! Akcja dla zwierząt! http://www.viva.org.pl/index.php?id=strona_glowna ![]() Malum est in necessitate vivere, sed in necessitate vivere necessitas nulla est. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Tak samo jak malalka polecalabym Ci siete plaz poludniowych. Ale nie na 2 tygodnie tylko na wszystkie 3 fazy, zebys nie miala efektu jo-jo. Ja wlasnie dzisiaj mam ostatni dzien 1 fazy i czuje sie swietnie, dodatkowo kilogramy spadaja szybciej niz 1kg tygodniowo, ale jest to dieta zdrowa, opracowana przez lekarza. I tylko w pierwszej fazie chudniesz tak szybko, pozniej chudniesz juz w normalnym zdrowym tempie. Mysle ze moglabys sprobowac, ale bedziesz potrzebowac troche silnej woli i poczytania o diecie aby wszystko sie udalo. Ja jutro mam wazenie po 14 dniach. Mysle ze bedzie w tych gornych granicach czyli do 7 kg. Po 10 dniach tej diety bylo mnie o 4,7 kg mniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi
![]() Poczytałam sobie co nieco o tej diecie South Beach i myślę, że warto spróbować. Z silną wolą może być nieco trudniej ![]() To prawda malalka, mam mniej niż 18 lat, do tego ogromną chęć zmiany i do tej pory słomiany zapał. Ale to się zmieni! ![]() Od poniedziałku zaczynam akcję odchudzania ![]() Naprawdę wam dziękuje - bez was pewnie schudłabym te 10 kg w 2 tygodnie ... a potem utyła z 20 kg ![]() Viris, mogłabyś napisać ile zrzuciłaś kg po tych 14 dniach?
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
A ja Wam przyznam drogie Kobietki, że w przeciagu dwóch tygodniu udało mi sie schudnąć 10 kg. Przytyłam w ciagu roku tyle samo ale dlatego, ze objadałam sie .
Po schudnieciu jadłam mniejsze porcje, wykreśliłam pieczywo, słodycze i inne przyjemnosci, utrzymywałam sie przez pół roku, niestety poźniej przytyłam, bo zaczęłam sie obżerać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Tak, jutro jak tylko wejde na wage to napisze.
Co do SB to ma jeszcze jedna zalete - nie masz ochoty na slodycze, ziemniory, makarony itp. Wiec jesli nie jestes wyjatkiem nie bedziesz miala sie czym opychac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
No i sie wazylam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.