|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Program w polskiej tv
Nie macie wrażenia, że w najważniejszych polskich stacjach prym wiodą ostatnimi czasy dość żałosne programy w stylu "Pamiętników z wakacji" oraz talent show, a jak już powstanie jakiś serial, to jest to marna kopia oparta na jakimś zachodnim pomyśle? W polskiej telewizji nie ma moim zdaniem nic interesującego - ot, kilka programów publicystycznych, którym można poświęcić chwilkę. Dlatego też od ładnych dwóch czy trzech lat jej praktycznie nie oglądam, od czasu do czasu włączę najwyżej coś odmóżdżającego. Wydaje mi się, że media mają ludzi za ćwierćinteligentów, których nie zainteresuje nic ambitniejszego niż "Ukryta prawda" czy "Wawa non stop". Trochę przeraża mnie poziom polskiej tv, bo ma ona przecież ogromny wpływ na młodzież, w pewien sposób kształtuje poglądy, system wartości. Pytanie, jakie wartości może wpoić dzieło typu tych wymienionych przeze mnie powyżej. Nie sądzicie, że polskie stacje tworzą ramówkę dla idiotów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Program w polskiej tv
Zapraszamy tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=636973
Wiele osób się wypowiadało ![]()
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Program w polskiej tv
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.