|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kwiaty Śliwy
Czy któraś z was wie o perfumach, ew. perfumowanych kosmetykach o takim własnie zapachu lub z taka nutą głowna? urzekł mnie a niestety nie mam pojecia skad go zdobyc...
![]() ktokolwiek moze mi pomoc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwiaty Śliwy
Wow. Kwiat śliwy. Z owocem byśmy Ci pomogły, ale z kwiatem ? Hmmmmmmm.
Edit: MAM ! Tylko gdzie Ty je w Polsce znajdziesz ... ? Tracy by Ellen Tracy, nuty zapachowe, m.in. cassis, peony, plum blossom. Edit2: miało być "pomogli" oczywiście ;D
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2008-03-22 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
O kurcze. A jak pachnie kwiat śliwy? Śliwkowe, wręcz węgierkowe jest dzisiaj przeze mnie odświeżone Voleur de Roses Artisana i mocno śliwkowy jest Jako Lagerfelda.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ha! Mam kolejne, tym razem dostępne w Polsce:
- Beyond Paradise by Estee Lauder: Notes: Eden's Mist, Citrus Accord, Blue Hyacinth, Orange Flower, Jabuticaba Fruit, Laelia Orchid, Crepe Jasmin, Mahonia Japonica, Pink Honeysuckle, Plum Blossom, Ambrette Seed, Zebrano Wood, Golden Melaleuca Bark - Christian Lacroix (Avon) - Rouge : The heart notes of this scent are made up from Osmanthus flower, Japanese plum blossom and Amazonian water lily. - The Different Company Un Parfum d’Ailleurs et Fleurs - A forgotten garden where delicate and pure neroli blossom entwines its seductive spikes around the sensuous and dangerous Tuberose. Mandarin, plum blossom and hazelnut flower float through this fragrant dance bringing sweetness in parts….” - Amouage - Dia for Men - Cistus, Bigarade, Cardamon, Frankincense, Labdanum, Peony, Ylang Ylang, Orris, Plum Blossom, Vetyver, Leather, Patchouli, Amber and Palisander. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
czyli Endżi
|
Wow, Szugar z jakiej wyszukiwarki korzystałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Z takiej mało znanej, google.com ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
![]() Co do Rouge Ch.Lacroix (Avon) to dodam od siebie, że w zapachu czuć śliwkę - ale owoc. Oczywiście nie twierdzę, że kwiatu śliwy tam nie ma, ale zapach jest dość "ciastowo-śliwkowy". Chmurnooka, a tak z ciekawości spytam, skąd znasz zapach kwiatu śliwy?
![]() |
#8 |
czyli Endżi
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Escada S-pachnie jak suszony kompot wigilijny
![]() ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie podobno ma być kwiat śliwki, a nie sama śliwka w sensie owocowym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-03-22 o 20:54 Powód: pardon, nie w to okienko weszłam :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o te "klasyczne" śliwki to pewnie trochę inaczej pachnie kwiat tzw mirabelek (malutkie kwiatuszki na małych krzewach, powstają małe, twardawe żólte owoce), renklod (trochę większe kwiaty, powstają spore żółte, miękkie owoce) i śliwek węgierek (kwiaty zbliżone wielkością do renklod, owoce spore, fioletowe). To zapachy same z siebie bardzo, bardzo delikatne, słodkawe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
W Body Shop jest wyprzedwana seria ze sliwka ,bardzo ladny ciekawy zapach w balsamie perfumowanym , olejku ,zelu nie patrzylam czy maja tez wode ale z reguly kazda seria ma .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.