|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Kolka przed ćwiczeniami !!!! :(
Cześć dziewczyny!
Od jakiegoś czasu staram się ćwiczyć... skaczę sobie do jakiejś fajnej muzyki tak dla rozgrzewki... Ale niestety strasznie łapie mnie kolka i nie chce przejść- czyli z ćwiczeń nici Podejrzewam, że po prostu muszę jakiś czas przed ćwiczeniami nie jeść... ale jaki upływ czasu musi być od posiłku, do ćwiczeń, żeby nie było kolki? A może coś innego ją powoduje??????????
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolka przed ćwiczeniami !!!! :(
ja ćwicze codziennie, uprawiam siatkówkę, więc jakas kondycje niby mam. i czasem tez mnie łapią kolki - najczęściej wtedy gdy za intensywnie zaczynam rozgrzewkę... czyli od razu zaczynam skakac i biegac... rozruszaj organizm, powoli - nie spiesz się
może Ci to pomoże (mnie wtedy kolka nie łapie).co do jedzenia - nie powinno sie jeść przed samym ćwiczeniem... ja jem do 1h przed. ale nie wiem jaka jest "norma" pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
kolke moze powodowac tez zle oddychanie podczas cwiczen
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
posiłek nalezy zjeść 1,5 - 2h pzred treningiem
i tak jak pisza dziewczyny zrób porządna rozgrzewkę
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Poszukam może coś tutaj, bo nie wiem za co się zabrać podczas rozgrzewki :P
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
wystarczy kilka minut truchtu, wymachy rękami, podskoki itp
to nie musi być nic specjalnego
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
rób podobną rozgrzewkę do tej ze szkoły
![]() potruchtaj tak żeby rozgrzać organizm. rób kólka biodrami, głową. zrób parę skłonów do stóp, przysiady, rozgrzej barki robiąc kółką w przód i tył rękoma, porób pare brzuszków... i tak dalej. dasz radę
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
potrzebna ci porzadna rozgrzewka 10-15 minut
nie pij i nie jedz nic przed ciwczeniami okolo 1 h powinno pomoc i dobrze oddychaj
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
izmonek akurat picie przed w trakcie i po treningu jest bardzo wazne
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
sa zdania ze szkodzi gdyz zaburza funkcjonowanie ukladu krazenia i niepotrzebnie obciaza dodatkowo serce
nie powinno sie pic wedlug mnie jesli trening nie trwa dluzej niz 60 minut a tyle trwa typowy aerobik dopiero przy dluzszym terningu nalezy pic ale to moje zdanie ktore wypracowano mi na uczelni
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Dziwne, przecież woda zwiększa możliwości fizyczne i zapobiega kurczom. Niedobory powodują obniżenie wydolności, co za tym idzie i wyników sportowych. Kwestia raczej tego, że powinno się pić (podczas treningu) wody gazowanej. Może stąd to skojarzenie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.

Podejrzewam, że po prostu muszę jakiś czas przed ćwiczeniami nie jeść... ale jaki upływ czasu musi być od posiłku, do ćwiczeń, żeby nie było kolki? A może coś innego ją powoduje??????????

może Ci to pomoże (mnie wtedy kolka nie łapie).
Poszukam może coś tutaj, bo nie wiem za co się zabrać podczas rozgrzewki :P