|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Allegro -oszust !!!
Nie wiem czy sprzedawał kosmetyki,ale podaje jego nicka ,żeby nikt się nie naciał. Oszukał kilka,kilkanaście osób (w tym mojego M )każda na 400 zł. Wystawił nieistniejące telefony. w paczkach doszły same ładowarki w pudełkach po telefonach,albo jakies żelastwo
![]() Aha,najważniejsze :ten typ ![]() PS.Miał kilkanaście komentarzy,wszystkie albo wiekszoc falszywe ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Allegro -oszust !!!
jesli w miare szybko wycofaliscie pieniadze,to facet nic nie dostanie.tez tak mialam-mi sie udalo.wam tez tego zycze.
p.s. przykra sprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Moj chłopak kiedys kupił też telefon i w paczce dostał stara myszkę od komputera i butelke po perfumach :/ Na szczęscie po kilku miesiącach kase mu oddali, bo paczke otworzył na poczcie i od razu wstrzymał przekaz pieniędzy.
Dziwne że gośc nie ma zablokowanego konta, poza tym takich rzeczy nie kupuje sie na allegro od niesprawdzonego sprzedawcy ![]() ![]() Na przyszłość musisz chyba bardziej dokłądnie wybierac sprzedawców... ![]() ![]() Twój chłopak powinien koniecznie skontaktować się z innymi oszukanymi, i powinni wszyscy złożyć doniesienie na policji. Mój chłopak tak zrobił i koles miał sprawę sądową. Naprawdę nie wolno tego zostawić, musi dostać nauczkę. Pieniądze jak były wstrzymane, to powinien Twój chłopak odzyskać. Złodziej raczej ma juz sie czego obawiać, bo jeśli zgłosicie na policję to oni musza sie tym zająć, bo szkodliwośc czynu jest dośc wysoka (widziałam, że niektórych na 400 zł okradł) Więc trzymam kciuki, informuj jak tam sytuacja, pozdrawiam serdecznie!
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja też podam nicka oszusta: wes000
![]() Mój chłopak kupił od niego komórkę, miała być w bardzo dobrym stanie, oczywiście w 100% działająca i okazało się, że telefon po pierwsze ma wytarte wszystkie klawisza (fotka w aukcji była zapożyczona z innej aukcji, o czym dowiedzieliśmy się po rozpakowaniu telefonu) a co najwazniejsze telefon nie ma zasięgu - ma cos popsute. Mój chłopak oddał ją do serwisu, gdzie siedziała chyba z 5 dni, po czym okazało się, że w serwisie nie wiedzą jak ją naprawić!!!! Koleś się oczywiście nie przyznaje ![]() Pierwszy raz się tak nacięliśmy na Allegro ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Oszukał kilkanaście osób,kazda na ok 400 zł. Oferował telefony i części do komputera
![]() ![]() ![]() Sprawa juz jest zgloszna na policje...tylko czy oni cos z tym zrobia... ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
IP mozesz latwo sprawdzić:
"(np.: korzystając z serwisu www.visualroute.pl znajdziesz emaila dostawcy netu) podającego przyczyny i podstawy prawne dochodzenia. Dane abonenta wraz z opisem sytuacji przekaż policji. Identyfikacją osoby korzystającej z komputera zajmuje się policja" - informaja podana na targowisku. Ja sama w ten sposób dotarłam do tej nicoli, co mnie oszukała na targowisku i kase odzyskałam. Ten koleś co oszukł mojego chłopaka też podał wszystko fałszywe. Naprawde nie powiniscie zwlekać tylko zgłosić na policję.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
oj przepraszam, już zglosiliście na policję - to dobrze, mam nadzieje ze sprawa sie wyjaśni i zlodziej poniesie odpowiedzialność
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
http://paragraf415.republika.pl/ - moze komus sie przyda
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Dot.: Re: Allegro -oszust !!!
Dziewczyny a ja kupilam teleprzelew za 100zl zaplacilam 60 no i czekam miesiac. Nie odp nie odbiera tel, na poczatku klamal ze nie doszedl przelew, ale zlozylam reklamacje na poczcie i przyszlo mi ze doszlo wszystko. gosc mial ok 600 pozytywow i ostatnio dopiero dostal negatywy w sumie ma 5 przedtem nic nie mial;/ Jak cos takiego zglosic na policje? Jak mu teleprzelew udowodnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.