|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Oceńcie i doradźcie czy zaczęłam dobrą i zdrową dietę?
Witam, nie chcę zaśmiecac forum, ale mam nadzieję, że moje pytanie uznać za istotne. Potrzebuje porady "fachowcow" gdyż sama nie mam pojęcia o dobrych dietacj, nie odżywiałam się nigdy zdrowo, ale dziś zaczęłam stosować dietę. Zależy mi na straceniu kilku kilogramów, nie zalezy mi na cudzie, ale kilku kilogramach. Interesuje mnie czy ta dieta jest zdrowa i czy może prowadzic do jo-jo przy stopniowym powrocie do normalnego zywienia(czyli śniadania z chlebem, i jakiegoś słodycza w dzień i obiadu)
zasady tej diety: jem jogurt naturalny, bez dodatków-bez ograniczeń, twarożek do 5% tłuszczu-bez ograniczeń, 1 jajko i warzywa(oprócz pomidora, marchewki i buraczków) no i reszty praktycznie nie jem, stosuję to przez tydzień, drugi tydzień mogę już pić 1 herbatę lub kawę, talerz zupy jarzynowej i 100 g kurczaka lub tuńczyka co dzień minimum2 l wody mineralnej po 2 tygdoniach decyzja czy kończę dietę, czy dodaję więcej produktów do diety(np. inne mięsa) proszę o weryfikację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oceńcie i doradźcie czy zaczęłam dobrą i zdrową dietę?
Nie uważam,żeby ta dieta była dobra niestety.Bardzo mało warzyw,właściwie zero owoców,brak urozmaicenia,różnorodnośc i...Poszukaj na innych wątkach,np.w wątku ILE DZISIAJ ZJADŁAM? co jedzą inne dziewczyny.W razie wątpliwości napewno Ci pomogą.PzDr
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
uwazam jak he_idi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Jogurt, twarożek bez ograniczeń tzn. ile ? A tak jak dziewczyny wspominały wcześniej za mało warzyw. A po za tym dużo ruchu, jeśli chcesz zgubić tylko kilka kg
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
tylko nie zdziw się jeżeli po kilku dniach takiej "diety" będzie ci słabo albo będzie ci się kręciło w głowie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie dieta jednostronna i dość głupia
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Bez ograniczeń, to znaczy bez ograniczeń, nie? ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dieta jest tragiczna. Nie możesz ograniczyć się do kilku produktów. Będzie Ci brakowało witamin i innych makro i mikroelementów. Najlepiej daj sobie spokój z dietami 'cud' i zacznij się zdrowo odżywiać oraz ćwiczyć. odchudzanie = zdrowe odżywianie + trening |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
dziś byłam pierwszy dzień na tej diecie iczuję się trochę złabo i zmęczona, zaproponowano mi tę dietę i myslałam że jest dobrze skomponowana.
ale ja wiem że jak ją przerwę to juz nici z tego będą, może ją przekształcić jakoś? ze sportem u mnie kiepsko,z braku czasu i lenia... co do tego bez ograniczeńto u mnie wygląda to tak:1 serek wiejski i duży jogurt nat., poza tym zjadłam jajko, pół kalafiora i sałatke z różnych warzyw |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jak Ty chcesz schudnąc ? Samą dietą ? tłuszcz pozostanie... Cytat:
Po raz kolejny to napiszę i już ostatni: przeczytaj podwieszone wątki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale na szczęście powoli,powoli... ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
I chodz na "ile dzisiaj zjadłam", tam jest fajnie,a jak Ci doradza,powiedza co jest zle to potem bedziesz juz wiedziała jak masz jesc zeby było zdrowo i porzadnie,ale najpierw musiz te podwieszone watki przeczytac
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dziękuję..zrezygnowałam z tej diety...od dziś będę jeździc rowerem ok 15 km(1,5h/2h), dużo chodzić..chociaż tyle zrobię, odstawię słodycze..jdynie czassem ciasteczko wiatraczki bo sa smaczne i maja magnez oraz błonnik..przepraszam że co niekótrym ręce opadły przeze mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jeżdżę tyle codziennie i zajmuje mi to jakąś godzinkę ![]() Cytat:
Skąd w nich magnez i błonnik? Bliższe informacje poproszę ![]() Taaaa. My dopiero zaczynamy przecież, strzeż się ![]() I chcę Cię widzieć na Ile dzisiaj zjadłam, o! Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W razie wątpliwości (jeśli chodzi o odżywianie) i pytań -> pisz. Pomożemy. I jak już Ludowa wspomniała - zapraszamy do wątku 'Ile dziś zjadłam' - tam możesz wkleić swój jadłospis i jak będziesz chciała to go skomentujemy oraz poprawimy ewentualne błędy. Będziesz wiedziała na co musisz zwrócić uwagę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
te ciasteczka to z firmy san, wiatraczki złotokłose..sa zbożowe..pyyyyyszne, tylko maja tłuszcz i cukier i węglowodnay i nie mało...obiecuję że będę zaglądac na ile dziś zjadłam..tylko muszę na spokojnie usiąść przy kompie, bo wciąż w biegu jestem.., aha a co do prędkości na rowerze to licznik pokazuje najczęściej między 12 a 15 km/h
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.