|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
jak nakładać taki korektor?
witam
Dziś kupiłam sobie korektor w płynie, którego aplikator to taki pędzelek, jaki jest przy błyszczykach do ust. mam nadzieję, że wiecie o co chodzi.![]() Jeszcze niedawno miałam na twarzy trądzik, który po dosyć długim czasie leczenia powoli zaczyna zanikać-na dzien dzisiejszy mam jedną, prawie niewidoczna krostkę. Jednak to nie znaczy, że moja cera jest ładna- praktycznie każda krostka pozostawiła po sobie ślad, mimo, że nie wyciskałam i nie rozdrapywałam. W efekcie mam dużo przebarwieni, trochę blizn. Kiedys jak zamierzałam zamaskować czyms ten mój trądzik, któraś z wiżanka poeciła mi korektor-też płynny, ale od razu przestrzegła, żebym nie nakładała go jego aplikatorem (chodziło chyba wtedy o everfresh) bo nie dośc, że rozniosę bakterię to jeszcze "zakaze" korektor. Jak więc mam nakładac ten mój nowy korektor?? uzywać pędzelka czy lepiej nie ryzykować?? Próbowałam znaleźć w wyszukiwarce odpowiedz a moje pytanie, ale w tej nowej strasznie mi trudno cokolwiek znaleźć. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: jak nakładać taki korektor?
hej
![]() jezeli w dalszym ciagu obawiasz sie rpzenoszenia bakterii, nakladaj najpierw niewielka ilosc na dlon, pozniej wybieraj sobie korektor jak z palety palcem i wklepuj w miejsca, ktore wymagaja kamuflazu. mam nadzieje, ze napisalam to w miare rpzystepnie i zrozumiesz o co chodzi ![]() pozdrawiam! al |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, tylko on w ogóle nie chce wyleciec z tej wąskiej tubeczki
a jak bym chciała pędzelkiem na rękę i dopiero na twarz to zajęłoby to strasznie dużo czasu bo pędzelek jest malutki, a ja rano przewaznie spieszę się. prosze poradzcie coś.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Mila. to ja swego czasu tak pisałam, więc możliwe, że to o mnie wspominasz
no cóż, jeśli to zajmuje Ci zbyt dużo czasu (swoją drogą jaki to korektor?) to chyba musisz zaryzykować, skoro wyprysków na skórze już nie masz
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
ale nie musi wylatywac.
wyciagasz gabeczke normalnie- tak jakbys chciala klasc to bezposrednio na twarz. i zamiast wciskac pod oczy wyciskasz na reke.kapisz/
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieska tak, to na pewno Ty
To korektor mahhattan wake up concealer. Chciałam kupić everfresh, ale akurat nie było no i pani doradziła mi ten. Nie wiem, najwyżej będe wcześniej stawała, bo bezpośrenio na twarz to jeszcze chyba się trochę boje![]() bububuczymorda, ale to nie jest taki jak everfresh, on ma twarda tubke i pędzelek jak do błyszczyków, wiec nie da się tak jak mówisz
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
wszystko sie da, ale sie nie rozumiemy:P
ja tak robie klientkom kazdej ejdnej i sie daje no ale nic, szukaj swojego sposobu
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
ja w każdym razie nie wiem jak to robisz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

Dziś kupiłam sobie korektor w płynie, którego aplikator to taki pędzelek, jaki jest przy błyszczykach do ust. mam nadzieję, że wiecie o co chodzi.

a jak bym chciała pędzelkiem na rękę i dopiero na twarz to zajęłoby to strasznie dużo czasu bo pędzelek jest malutki, a ja rano przewaznie spieszę się. prosze poradzcie coś.
wyciskasz na reke.