![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Do Kolezanek ktore uzywaly lub uzywaja podkladu Max Factor Lasting Performance :)
Witam serdecznie
![]() Mam pewne pytanie ![]() Chce kupic sobie podklad max factora lasting performance, ale mam problem z dobraniem koloru, bylam juz w 2 sephorach i w jednej z nich pani doradzala mi numer 105 lub 102, jednak wydaje mi sie ze jednak mimo wszystko sa za ciemne ![]() Czy odcien 101 jest o wiele jesniejszy w rzeczywistosci od 102? Czy odcienie 101 i 100 wygladaja w rzeczywistosci tak jak na stronie max factora http://www.maxfactor.nu/face/liquid/...swatch_101.gif Nie wiem czy kupic 101 czy 100, na tej stronie wyglada na to ze 100 jest ciemniejszy a 101 jest "rozowy". Sama niewiem jak to w koncu jest ![]() Mam jasna karnacje nie chodze na solarium, ogolnie wszystko jest naturalne, nieiwme jaki odcien bedzie lepszy czy 100 czy 101, w drogeriach nie bylo 100 i 101 wiec nie milam jak tego sprawdzic. Pomozcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do Kolezanek ktore uzywaly lub uzywaja podkladu Max Factor Lasting Performance
Światło w drogeriach jest zawsze mylące.
Radzę Ci posmarować policzek i jednym i drugim podkładem i wyjść na światło dzienne. Wtedy najlepiej wybierzesz podkład ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Do Kolezanek ktore uzywaly lub uzywaja podkladu Max Factor Lasting Performance :)
Hej, używałam i 100, i 101. Dla mojej ekstremalnie bladej karnacji 100 była w sam raz, to b. jasny chłodny odcień. Natomiast 101 jest już ciemniejsza i wpada w róż, ponadto ten odcień trochę ciemniał w ciągu dnia. Kiedyś oglądałam kolory LP na tej stronie, którą podałaś, ale kolory są tam przekłamane. 100 faktycznie wygląda tam na ciemniejszą niż 101, a przecież jest jaśniejsza. Radzę wziąć próbki tych odcieni, które Cię interesują i przetestować w domu, a nie w drogerii, gdzie często oświetlenie jest fatalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do Kolezanek ktore uzywaly lub uzywaja podkladu Max Factor Lasting Performance
ja uzywam 101 i nie wyglada on rozowo na mojej twarzy. Wybieralam miedzy 102 a 101 ,ale tez po probie w domku okazalo sie ze 101 na zime byl swietny.Teraz musze kupic cos na lato
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do Kolezanek ktore uzywaly lub uzywaja podkladu Max Factor Lasting Performance :)
witam
![]() jeżeli zależałoby ci na jasnym ŻÓŁTYM odcieniu, to radze poszperać na allegro. ja zakupiłam LP prod. w USA bądź też w Kanadzie, w kolorze light champagne 3 (jaśniutki żółty beżyk). pozdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiam nad tym podkładem.
Czy ten 101 nie jest bardzo różowawy??? Szukam właśnie jakiegoś chłodnego w miarę jasnego podkładu, który nie bedzie ani maksymalnie beżowo-żółty ani całkiem różowy, bo w obu wyglądam tragicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jakosciowo jest swietny, ale faktycznie 101 wpada w roz. No wpada niestety
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam 101 albo 102 - już nie pamiętam. Kolorek wpadał w róż więc to pewnie było 101. Ja bym radziła przed zakupem przetestować na własnej buzi i ocenić możliwie w naturalnym świetle a nie w drogerii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Bo to jest tak, ze biore w drogerii jasny podklad. Mowie sobie jest peikny, ale jak on troche wsiaknie w skore, to sie robi inny kolor. Wychodze z drogerii a reka rozowa lub pomaranczowa
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
No nic, popatrzę jeszcze w drogeriach odcienie, ale czytałam na kwc, że on jest lepszy na zimę, bo jest taki kryjący i cięższy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanko dotyczace koloru cieplego bezu wpadajacego w zolty, zloty , kawa z mlekiem ... ale ciemniejszy odcien niz 105????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ile kosztuje ten podklad?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Gdy kupowałam go kiedyś w Galerii Centrum, kosztował ok. 55 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Asia16: 100 jest jaśniejsza od 101, ale nieco cieplejsza. 101 lekko wpada w róż i jest stanowczo chłodnym odcieniem. 105 odstaje od nich maksymalnie, bo jest i ciepła i dosyć ciemna (ja używam, jak się już całkiem solidnie opalę; również większości moich klientek ten odcień najbardziej pasuje w okresie letnim, czyli jak są opalone).
Simonka005: ciepły odcień ciemniejszy od 105 to 108 i 111. tylko 111 jeszcze w Polsce nie widziałam ![]() Ogólnie im wyższy numer, tym ciemniejszy odcień tego podkładu. Aha, nie polecam ich na lato - są trochę za ciężkie i trzeba się z nimi nieco pomęczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
A co myslicie o True Match Loreala ? Czy jest lepszy ? Dostalam probke koloru W3 zloty beż i jak na lato jest w sam raz, musze jeszcze znalesc kolor na zime jakis o ton lub 2 jasniejszy. Który bylby dobry na zime ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja w tej chwili używam już 3. opakowanie True Match i dla mnie jest on dużo lżejszy niż LP, a nawet lepiej kryje, przy czym pozostaje niewidoczny. Trzyma się tak samo długo. Ogólnie dla mnie True Match wypada lepiej od LP. Aha, w kwestii koloru chyba za bardzo nie poradzę, bo ja używam tylko 1 koloru - C1, tylko ten mi pasuje, inne już na pierwszy rzut oka wyglądają na dużo za ciemne dla mnie. Dobór koloru zależy od tonacji, którą masz (chłodna czy ciepła).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam
![]() Planuje kupić sobie lasting performance, ale niestety nigdzie w drogerii nie moge znaleźć tych jasnych odcieni 100 albo 101. Chcę kupić na allegro, tylko nie mam pojęcia który odcień by mi pasował, bo w drogeriach jakoś ostatnio jasnych brak ![]() Dziewczyny pomóżcie mi ![]() Moja cera jest naczynkowa i dosyć jasna. Idealnie pasuje mi odcień podkładu Cameo Dream Matte Mousse Maybelline. Może ktoś z was używał tego podkładu i lastina i ma porównanie jeśli chodzi o te odcienie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
zielony stworek
|
Używałam cameo pure make up i 102 lasting performance na 100% jest dla mnie za ciemna.
Jutro może uda mi się na ryneczku obejrzeć 100 i 101 jeszcze raz choć mnie się i tka ciemne wydają ![]() Ze strony www widzę,że 101 wpada w róż i jest dość ciemna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą to prawda, że ciężko znaleźć te najjaśniejsze odcienie. Ja swoją 100 LP znalazłam w małej drogerii. Trzeba dobrze poszukać właśnie w takich mniejszych drogeriach lub spróbować w nich zamówić dany odcień, może go sprowadzą. Mnie kiedyś się udało w taki sposób zdobyć poprzednią sztukę LP 100. A całkiem niedawno (ok. 3 tygodni temu) będąc w Szczecinie w 2 drogeriach Nikola (albo Nicola) natknęłam się na wyżej wymienioną 100 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ja używam 105 ale on jest raczej do ciemniejszej cery
![]() uwilebiam ten podkład, chciałam szukać czegoś nowego bo mi sie kończy i albo znowu go sobie kupie albo z giordani oriflame.
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Tylko moja cera jest naczynkowa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
zielony stworek
|
W żadnym sklepie ich nie znajdziesz.Dziś kupiłam 100 na ryneczku,bo w polskich drogeriach najjaśniejszy jest 102 pastelle,który jest dla mnie za ciemny(bardzo ciemny).
100 wpada w róż i jest tylko nieco jaśniejszy niż 101-ten bardziej mi w żółty wpada,a nie róż jak na zagranicznych stronach internetowych(dlatego radzę się tym odcieniem z netu nei sugerować przy wyborze koloru). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Może masz jakiegoś swojego faworyta jeśli chodzi o podkłady ![]() ![]() Chętnie poczytam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Chodziłam dziś trochę po drogeriach i rzeczywiście najjaśniejszy to 102 ![]() Jednak bardzo bym chciała sprawdzić kolorek na żywo zanim zakupie podkład na allegro. Pochodze jeszcze po tych mniejszych drogeriach a nóż będzie ![]() Swoją drogą ciekawe dlaczego nie mają tych jasnych odcieni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale namotałyście!
Tam powyżej Pyra i Kinnka piszą, że to 101 wpada w róż; teraz znów czytam, że 100. No i komu mam wierzyć, hę? ![]() ![]() Obejrzeć własnoocznie nie mam mozliwości. Bo zakładają, że przeciętna statystyczna Polka połowę życia spędza w solarium ![]() ![]()
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.