|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zabiegi kosmetyczne na cere tłustą
Cześć.Chcviałabym iść niedługo do kosmetyczki z mamą.Chodzi o to ze ja z mamą mamy podobne problemy z cerą.Ona ma na całej twarzy wągry ja mam natomiast troszke na brodzie,czole i na płatkach nosa.Moja mama powiedziala ze moge z nia isc do kosmetyczki.Opowiedziala mi ze kosmetyczka dokladnie jej oczyszcza twarz(mówiąc prościej wyciska te wstrętne wągry [img]icons/icon7.gif[/img] )a potem nakłada jej jakies maseczki nie maseczki.Ja tez bym tak chciala ale rowniez przydalyby mi sie jakis jeszcze zabieg (nie chodzi o maseczki,toniki,kremy tylko o jakies przyrządy np. podłączone z komp. itd.).Zalezy mi na oczyszczeniu twarzy.Kiedys mialam twarz pokryta wielgachnymi krostami teraz to jak jakas krotka sie pojawi to tylko okazyjnie raz na miesiąc.Mam tonik do cery tłustej z Vishi, krem (on naprawde działa!Polecam!)Garniera z serii Czysta skóra i jeszcze z tej serii Żel do mycia twarzy.Dzięki temu nie mam krost ale wągry zostały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: Zabiegi kosmetyczne na cere tłustą
czesc Swirusko [img]icons/icon7.gif[/img] wprowadz sie milo w temat : http://www.wizaz.pl/beata_zabiegi_oczyszczanie.php
[img]icons/icon40.gif[/img] milego czytania [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielgachne. [img]icons/1cmok.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Beatka pewnie cos jeszcze napisze Kaska [img]icons/icon7.gif[/img] ale wpisz sobie tez w wyszukiware "ozon" troche juz bylo na ten temat [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#5 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Kasiarzyno ,czy lektura artykułu i postów na forum dała Ci odpowiedź na Twoje pytanie, jesli jeszcze chciałabyś coś wiedzieć odnośnie zabiegów kosmetycznych to pytaj. Muszę Cię jednak zmartwić - w podanym przez Ciebie zakresie cenowym nie uda się chyba znaleźć gabinetu , który zaoferuje Ci więcej zabiegów.Ceny zabiegów zalezne są od miasta,gabinetu itd. ale zwykle oczyszczanie młodzieżowe (takie gdzie nie wykonywany jest masaż twarzy ani dodatkowe maseczki kosztuje ok 50 -60 zł , a są gabinety gdzie cena jest znacznie wyższa, wszelkie zabiegi z aparaturą (peeling kawitacyjny ,laser biostymulujący itd) to kolejny wydatek ,złuszczanie naskórka to też zabieg w szerokim przedziale cenowym ale zwykle od ok.50zł w górę (zależy jakie są stosowane preparaty , w jakim mieście jest gabinet,itd), większość zabiegów powtarza się w serii. Jeśli chodzi o oczyszczanie to ja nie polecam wykonywania tego zabiegu zbyt często, oczyszczanie jest konieczne gdy zaskórniki są widoczne i jest ich dużo , po zabiegu trzeba przedłużać czas między oczyszczaniami przez stosowanie peelingów , maseczek oczyszczających , jeśli skóra dobrze toleruje kwasy AHA,BHA to także stosowanie tych kosmetyków w codziennej pielęgnacji.Jesli masz dużo wyprysków ronych to nie powinnas wybierać się do kosmetyczki tylko najpierw do dermatologa - oczyszczać można skórę bez ropnych zmian. Trądzikowe zmiany musi leczyć lekarz dermatolog.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.