|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Znacie te zapachy?
Witam wszystkie znawczynie swiata zapachów i jego tajemnic
![]() Niedawno napisałam jeden post ale chyba został niezauważony, dlatego odwazyłam się załozyć nowy wątek bo bardzo potrzebuję waszej pomocy. oto tamten post żeby nie przepisywać tego samego od tamtej pory zmieniło sie tyle ze ta sama osoba ofiarowała jeszcze kilka flakoników mini na ten sam cel (dla dzieci w Zambii na jedzonko) widocznych na zdjęciu poniżej kilka słów od ofiarodawczyni na temat flakoników: -te czworokątne perfumy to SPELLBOUND Estee Lauder- nie wiem czy to nie jest czysty ekstrakt perfum, bo pisze na nich perfume -Te z zieloną nakrętką to turbulences, ale nie ma na nich napisanej marki- może jakieś bezfirmowe? Jeśli chodzi o Laurę Biagiotti, to nie wiem co to- chyba Roma, ale nic nie jest napisane, ani pojemności, ani czy to edp, czy edt? - L'insolent też nie ma podanej pojemności, ani czy to edp czy edt- może dziewczyny będą wiedziały? Albo jak któraś mieszka w Zabrzu lub okolicy to mogę jej pokazać te maleństwa. będę wdzięczna pomoc
![]() |
#2 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Znacie te zapachy?
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak to Escada Collection bardzo mi zalezy aby ktoś kto jej używał pomógł mi opisać jej zapach na aukcji charytatywnej i pozostałe flakoniki też. Jezeli nikt sie nie znajdzie będę musiała wystawić bez opisu, ale pieniążków dla dzieciaczków moze być wtedy mniej ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Z opisów Wizażanek wynika, że Escada Collection to słodki, "jadalny", a przy tym zmysłowy zapach. Wycofany ze sprzedaży jakiś czas temu, prawdziwy rarytas, coraz trudniejszy do zdobycia. Osoba, która go używa może być prawie pewna, że nie spotka kogoś, kto pachnie tak samo!
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ze chcesz pomóc ![]() Będę musiała wystawić perfumy bez szczegółowego opisu ![]() szkoda... moze znajde chodziaż nuty zapachowe to rzeczywiście unikalny flakonik tak jak osoba, która go podarowała dzieciom ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą, taki zapach jak Escada Collection nie potrzebuje żadnej rekomendacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie zapachy , ktore są na zdjęciach są znane osobom, używającym markowych zapchów, im nie trzeba do tego opisów. I tylko takie osoby są w stanie dać odpowiednią cenę za nie.
Nie wiem gdzie masz zamiar wystawić zapachy ale po prostu daj znac takim osobom. Opis nie będzie ci potrzebny , niektóre z tych zapachów to już unikaty . Nuty wszystkich znajdziesz na stronach z linków z watku jaki podała Homyk. Polecam Osmoz. L`Insolent , Charles Jourdan , stworzony w 1986r. orientalny, woda perfumowana ( lub perfum , poj. 3,8 ml ) Ma Griffe, Carven , 1946r. , owocowo-szyprowy Aqua di Roma , Laura Boagotti , 2004 , kwiatowy , woda Venecja , Laura Biagotti , 1992, orientaln-drzewny, woda toaletowa Cacharel , eau de toilette pour homme ( męski ) 1981 , woda toaletowa , drzewne Spellbound , Estee Lauder , 1991, kwiatowo-orientalny,
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2007-03-06 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
bardzo dziękuje za wszystkie podpowiedzi, teraz to juz chyba sobie poradzę no i oczywiście zapraszam na auckje
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
no więc wczoraj wystawiłam Escada - trzymajcie proszę kciuki
![]() a jak znacie kogoś kto szukał moze kiedyś to podrzućcie link - to dla dzieci na święta Wielkanocne siostra i dzieci tez trzymają kciuki - wkleję e-mail od niej: Oh! trzymamy kciuki i modlimy sie. Dziekujemy serdecznie, o bedzie sporo uciechy, porobimy tez zdjecia. Z Bogiem! S.Jozefa
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.