|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Chory malutki kotek,proszę o pomoc
Witam.
Jakiś czas temu odkryłyśmy z siostrą (kolejną już ![]() Te małe mają około5-6 tygodni, został już odrobaczone przez nas, jednak martwi mnie jeden z nich. Codziennie przychodzę do nich z jedzeniem i ta malutka (nie boi się, przychodzi na jedzenie,da się wygłaskać w przeciwieństwie do pozostałej dwójki) dziwnie się trzęsie ciągle,chwieje. Wykluczyłyśmy, że jej zimno, bo reszta tych małych tak się nie zachowuje. Będąc dziś ze swoim kotem u weta opisałam mu ją i usłyszałam, że matka prawdopodobnie choruje na panleukopenię przez co tej małej nie wykształcił się do końca mózg. Już zawsze będzie mieć problemy z równowagą. Po wypłacie zaniosę ją do weterynarza, ale chciałam zapytać, czy ktoś z was miał do czynienia z takim kotem? Jaki on jest gdy dorośnie? Jakieś kosztowne leczenia są pewne etc.? Pytam, bo szukam im domu, ale nie chcę skazywać małej na dom, z którego zapewne zaraz by wyleciała przy pierwszym lepszym problemie. Jeśli nie znajdę im domu, to zostaną na ulicy, ale...nie mam sumienia zostawiać tej chorej koteczki ![]() Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chory malutki kotek,proszę o pomoc
jeśli ma niedorozwój móżdżku na skutek choroby matki, to będzie się kiwać całe życie, a oprócz tego będzie normalna i leczenie nie jest potrzebne- https://www.youtube.com/watch?v=QCRVr_wnJWg zobacz sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Esfira, a czy jesteś w stanie powiedzieć czy objawy tego niedorozwoju nasilają się z wiekiem kota? Bo ta koteczka jest od wczoraj u mnie i nagrałam dziś filmik najbardziej pod koniec widać tę jej niezdarność. Ciekawi mnie czy będzie niezdarna jeszcze bardziej, tak jak kotki na filmiku.
Filmik nie chce się załadować ![]() Edytowane przez Sobowtorka Czas edycji: 2016-07-08 o 18:20 Powód: filmik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
... choć nie Westwood
|
Jeśli masz fb, zerknij na profil koteczki Emi. Na początku nie chodziła prawie wcale, teraz kiwaczkuje i całkiem sprawnie jak na kiwaczka sobie radzi. Inna kwestia, że leczenie, diagnostyka i utrzymanie takiego kota trochę kosztowało...
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Emi całkiem fajnie biega
![]() I co z tym kotkiem ? Jestem ciekawa bardzo czy ty sie nim zajelas , czy znalazlas mu domek.. i czy to ta sama choróbka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Koteczka wciąż jest u mnie. Szukałam jej domku i nawet się znalazł,Ale kawał drogi ode mnie i czekamy na transport. Dziś akurat mamy wysyłać dokumenty adopcyjne,a mi jest tak ciężko już na samą myśl😭😭 Nie wyobrażam sobie więcej jej nie zobaczyć,nie utulic 😢 na pewno ostatni raz w życiu jestem domem tymczasowym. Rodzice widząc moją rozpacz zastanawiają czy jej nie wziąć do siebie,Ale nie wiem czy ich tak obarczać. Z drugiej strony mogłabym ją widywac regularnie,Ale ta umowa,nie wiem czy to odkręcac,bo pomagała mi Pani z fundacji,czy w ogóle mogę. Czuje się normalnie jakbym miała dziecko oddać 😢
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Znajomy ma niedorozwinietego kociaka. Mały dziwnie chodzi, nie wymaga dodatkowej opieki po prostu wolniej reaguje i inaczej biega. Ale jest bardzo kochany i pocieszny. Wybierając dom dla swojego kociaka uprzedź chętnych co może ich czekać j upewnij się, że go nie wyrzuca na ulicę. Ew. poproś, że gdyby mieli to zrobić to chcesz by kociak wrócił do Ciebie i że chciała byś żeby co jakoś czas podesłali Ci zdjęcia. Żeby utrzymywali z Tobą kontakt np telefoniczny ja jestem tak umówiona z dwoma osobami zapewniam to żaden problem kilka razy w roku odezwać się i wysłać zdjęcie.
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli tylko domek jest sprawdzony, to będzie ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.