|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Powtórzyć test...?
Już naprawdę nie wiem gdzie pisać
Z ginekologii gonią, więc napiszę tutaj Otóż okres spóźnia mi się dopiero 3 dzień, bolą mnie piersi po bokach i mam potworne wzdęcia... Na moich piersiach odznaczają się straszne żyły, w pochwie jakoś mięciutko i kłuje mnie lewy jajnik. Ach, i ten śluz - jak przy owulacji, taki niemiesiączkowy No właśnie. I wczoraj zrobiłam test (Pre-Test bodajże), około godziny 10 rano (a okres powinien być już w piątek), i wyszła jedna kreska. Ale co do wiarygodności testu mam wątpliwości, gdyż po wlaniu kilku kropel moczu, nie "popłynął" on dalej, do okienka testowego.. Wlałam więc jeszcze trochę i "popłynęło". Kreska testowa była bardzo słabiutka, a drugiej nie było wcale. Czy jest sens powtórzyć test? Jeżeli tak, to jakie konkretnie polecacie? Oj, coś czuję, że nieźle namieszałam
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Powtórzyć test...?
Ja bym zrobiła
używałam Quicka i byłam zadowolona ![]() trzymam kciuki |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje
Wiec lece do apteki. Pozdrawiam
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ewa.ewa - leć do apteki. Mi pierwszy test też nie pokazał dwóch kresek. Z tym, że ja go robiłam wieczorem bo nie mogłam wytrzymać do rana
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
i jak ?
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
ewo , i jak zrobiłaś ponownie test???
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez jestem ciekawa co ci wyszlo
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam - i nic. Quick Vue. Jedna, gruba krecha... Ale też nie wytrzymałam do rana i zrobiłam go przed chwilką. 4 dzień spóźnienia, więc wynik powinien być wiarygodny. Nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na okres...
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
ja robilam pretestem.. upewnialam sie czy nie snie quick vue
tylko ze jak ja robilam test to okres mi sie spoznial 2 tyg.. poczekaj jescze.. albo idz do gina.. on ci najlepiej powie czy tak czy nie
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... Czyli Twoim zdaniem to nie jest pewne że nie jestem? Choć z drugiej strony nie widze innego powodu dla którego miałabym nie mieć okresu..
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Powtórzyć test...?
najpewniej jest zrobić betę wtedy będziesz miała 100% pewność
![]() Cytat:
.
Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-03-06 o 14:14 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Mi czasami zdarzało się, że okres spóźniał się kilka dni. Jak robiłam test (po ok. tygodniu spóźnienia), wychodził negatywny a najczęściej na drugi dzień okres się pojawiał. Dlatego jak ostatnio robiłam (ojej, to już pół roku), to czekałam ponad 2 tygodnie, żeby nie robić sobie złudnych nadziei ani nie rozczarować się. Najgorzej, że pierwszy nic nie wykazał, ani jednej kreski. Dopiero na drugim pojawiły się dwie śliczne różowe
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Po 2 tygodniach nic nie wykazał? I w dodatku nie miałaś nawet kreski w polu kontrolnym..?
...Please Forgive Me... Edytowane przez ewa_ewa Czas edycji: 2007-03-06 o 15:04 |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedys dostalam okres dopiero po 40 dniach- musisz czekac
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
A miałaś do tej pory niereguralne miesiączki?
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Powtórzyć test...?
czesc dziewczyny
szczegolnie ewa_ewa ja mam od 3 lat strasznie nieregularrne miesieczki, nigdy nie wiem kiedy dostane. mozna sie bylo wykjonczyc bo przynajmniej przed 1,5 tygodnia dziennie w szkole chodzilam po 90razy i sprawdzalam. bylam z tym u lekarza. powiem wam szczerze ze odkad wspolzyje z moim chlopakiem to balam sie ze jestem w ciazy, ale odwazylam sie wreszcie pojsc do ginekologa i mam tabsy MERCILON biore je juz 2 tydzien i ejstem z nich bardzo zadowolona i okres wreszcie bede miec regularny. pozdrawiam serdecznie ![]() a spozniajacy okres napewno nie znaczy ciazy. moze masz jakies problemy, denerwujesz sie czesto. tym to jest spowodowane. tymbardziej ze testy nic nie wykazaly, a raczej sa wiarygodne
Edytowane przez myszka95 Czas edycji: 2007-03-06 o 15:40 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie "raczej"
znane sa przypadki, ze testy nawet po terminie miesiaczki moga nie pokazac ciązy w takim wypadku najlepiej zrobic Beta HCG okresla on poziom hormonu, który wytwarza się tylko w ciązy
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Więc do ginka w sobotę
Dam jeszcze znać. Pozdrawiam
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
ginekolog nie stwiwrdzi ciazy tak szybko
myslę, ze szkoda czasu ![]() lepiej idź do labolatorium na badanie krwi Beta HCG, a pózniej ewentualnie do ginekologa
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
To bete mozna bez skierowania zrobic...?
Nie wiedzialam nawet...
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
jesli Ci zalezy na czasie to mozna ale zapłacisz za to badanie
nie wiem czy skierowanie daje ginekolog na to badanie bezpłatnie musiałby sie wypowiedziec ktos, kto miał to skierowanie
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... Tylko że moja siostra poszła do gina, i ze skierowaniem zapłaciła 35zł za badanie...
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
więc znaczy, ze skierowanie nie upowaznia do bezpłatnego badania
![]() w takim razie nie ma co iśc do lekarza tylko od razu na Bete
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie , tak jak napisałam wyżej, idź kochana na betę będziesz miała wtedy 100% pewność
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, zawsze bylo 28, 29 dni -bylam pewna ze zaciazylam a tu przyszedl okres- ale zaszlam miesiac pozniej
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
To, że wcześniej były regularne miesiączki, to jeszcze o niczym nie świadczy.
Ja tak miałam, jak w zegarku, aż pewnego pięknego dnia mój organizm zwariował. Nie miałam okresu przez 44 dni. No i poszłam do lekarza, oczywiście zakończyło się luteiną i leczeniem hormonalnym przez 4 lata. |
|
|
|
|
#28 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
4 lata...
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale nie żałuję. Po leczeniu mam wszystko wyregulowane jak w zegarku i przypuszczam, że dlatego zaszłam w ciążę bez problemów (za pierwszym podejściem). W ciągu tych 4 lat raz odstawiłam hormony, ale potem musiałam wrócić do ich przyjmowania, bo problemy z brakiem miesiączki wróciły.
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
O czym świadczy białawy obfity śluz...? Za każdym razem kiedy ze mnie "wycieka" lecę do łazienki sprawdzić, czy okresu czasem nie dostałam
No co to może być, wskazuje na ciążę, a wszystko temu przeczy... Ehh
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

Z ginekologii gonią, więc napiszę tutaj
Otóż okres spóźnia mi się dopiero 3 dzień, bolą mnie piersi po bokach i mam potworne wzdęcia... Na moich piersiach odznaczają się straszne żyły, w pochwie jakoś mięciutko i kłuje mnie lewy jajnik. Ach, i ten śluz - jak przy owulacji, taki niemiesiączkowy
No właśnie. I wczoraj zrobiłam test (Pre-Test bodajże), około godziny 10 rano (a okres powinien być już w piątek), i wyszła jedna kreska. Ale co do wiarygodności testu mam wątpliwości, gdyż po wlaniu kilku kropel moczu, nie "popłynął" on dalej, do okienka testowego.. Wlałam więc jeszcze trochę i "popłynęło". Kreska testowa była bardzo słabiutka, a drugiej nie było wcale. Czy jest sens powtórzyć test? Jeżeli tak, to jakie konkretnie polecacie? Oj, coś czuję, że nieźle namieszałam 

używałam Quicka i byłam zadowolona

KAPUSCIANE POLE

4 lata...