|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
METROHOUSE- wasze opinie?
Cześć!
![]() Jesteśmy wraz z moim Tż na etapie szukania mieszkania do kupna. Niestety bardzo ciężko natrafić na ofertę sprzedaży bezpośredniej. Czy kiedykolwiek miałyście kontakt z biurem nieruchomości METROHOUSE? jakie są Wasze opinie? Czy w przypadku ofert mieszkań gdzie zamieszczona jest 'adnotacja' że prowizji nie płaci kupujący rzeczywiście tak jest? Czy naprawdę nie ma żadnych dodatkowych kosztów oprócz ceny, która jest już podana na stronie (oczywiście jestem świadoma, że jest co cena sztucznie 'podbita' przez biuro i tak naprawdę zawiera już w sobie prowizję. Chodzi mi o to czy Wy pokrywałyście jakiekolwiek dodatkowe koszty? macie jakieś wskazówki jeśli chodzi o współpracę z biurami nieruchomości na co uważać? Zaznaczam, że ja bezpośrednio nie kontaktowałam się z biurem z prośbą znalezienia dla nas mieszkania. Wyszukuje oferty które nas interesują online, no ale tak jak mówiłam, większość wystawione przez biura ![]() Za każdą pomoc dziękuję i pozdrawiam!! ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: METROHOUSE- wasze opinie?
Ja kupowałam mieszkanie z Metrohouse w Gdańsku (z tego co wiem to sieciówka). Faktycznie nie płacisz prowizji - zawiera się ona niejako w cenie mieszkania, którą płacisz zbywcy, on odpala działkę pośrednikom. Raczej są mało przygotowani do życia, pośredniczka, która się nami "opiekowała" zwolniła się w trakcie finalizowania transakcji i nikt nas o tym fakcie nie powiadomił, cisza w eterze, a mieliśmy podpisać ważny aneks do umowy przedwstępnej, bo sama umowa zawierała takie błędy jak np zapis, że cała cena ma iść na konto zbywców, a na mieszkaniu jest hipoteka... trzeba było doprecyzować, że w pierwszej kolejności nasz bank spłaci hipotekę, potem przeleje resztę zbywcom. Błąd w zapisie wychwycił doradca finansowy, bo my też ciemniaki. Ogólnie osoba z którą się spotkasz na 99% nie będzie miała licencji, więc trzeba 10 razy dokładnie wszystko sprawdzać i samemu dowiadywać, bo oni nic nie wiedzą. Plusem jest, że notariusza załatwili w 2 dni (normalnie się u nas czeka 2-3 tygodnie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapewniam, że to zdanie sformułowane jest poprawnie. Wiem czym jest metonimia, bo pisałam o tym pracę dyplomową ![]() ![]() Nic nie zlecałam i nic nie ustalałam. Z Online chodziło mi o to, że ja nie poszłam bezpośrednio do agencji i nie powiedziałam "Szukajcie mi mieszkania". Ofertę mnie interesująca znalazłam online, czyli na jednej ze stron (typu otodom.pl) z ofertami nieruchomości.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mówił Ci ktoś, że masz strasznie złośliwy styl wypowiedzi ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
NIE POLECAM METROHOUSE W OPOLU !!!! Witam, biuro metrohouse faktyczne to sieciówka w całym kraju w Opolu są od jakiegoś roku. Niestety musze przyznać, że bardziej skupiają się na dawnaiu prazentów typu wino, herbatka a nie na faktycznym interesie obu stron: sprzedajacego i kupującego. Nie zwracają uwagi na najważniejsze dokumenty przedstawione do sprzedaży, patrzą tylko by szybko zgarnąc kase jako pośrednicy, nie biorąc pod uwagę zagrożeń jakie ponosi strona kupująca, chociażby w przypadku zakupu mieszkania z kredytem. W sytuacji waznych ustaleń co do przelewów i szczegółów tranzakcji zabieraja głos nie mając pojęciach o podstawach raz mówia jedno drugi raz przychodzi ktos inny mówi co innego. Na dodatek jeszcze sam przebieg tranzakcji u notariusza, zabiera głos nowicjusz nie ma pojecia o co sie toczy cała sutuacja, co chwile przerywając mi w pół zdania. Młodzi NIE DOŚWIACZENI LUDZIE CHCĄ SIĘ UCZYĆ NA WASZYCH PIENIĄDZACH - OSZCZĘDNOŚCIACH ŻYCIA, stanowczo NIE POLECAM.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie NIE POLECAM!!!
Jestem z Olsztyna naciągneli nas na sporą kasę!! nie oferując nic w zamian. Wszystko musieliśmy sami załatwiać i sprawdzać, tyłka zza biurka nie ruszyli. Nigdy już nie dam się naciągną na te firmy pośredniczące, to jest po prostu żyrowanie i mydlenie oczu ludziom, na początku dobra gadka i wysoka prowizja, a później radź sobie sam!! Jeżeli ktoś się waha czy sprzedać nieruchomość w takim biurze to niech 100 razy to przemyśli. Jesteśmy w plecy sporą sumkę praktycznie za nic, aż łzy się cisną do oczu ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Łukasz z Silveris
|
Kupowanie mieszkania przez agencję kojarzy mi się z zakupem auta przez komis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Korzystam z usług firmy Metrohouse w Gdańsku, a właściwie z usług doradcy kredytowego i póki co, jestem zadowolona. Więcej powiem, jak już otrzymam kredyt na wymarzony domek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
NIE POLECAM !!!!
Niestety ja również miałam do czynienia z firmą metrohouse z Łodzi (Kopcińskiego). Chciałam, żeby mi pomogli w sprzedaży ziemi. Jak się później okazało, mieli lichwiarskie warunki, dlatego odmówiłam. Od tego momentu wydzwaniali do mnie handlowcy/agenci z tej firmy, a jeden z nich - Pan W.P. nalegał na spotkanie, proponując "korzystniejszą/lepszą" ofertę. Umówiłam się z owym Panem W.P. na nieruchomości gruntowej, którą chciałam sprzedać, a agent nie raczył się pojawić, a nawet nie uprzedził, że go nie będzie!!!! Kiedy chciałam się z nim skontaktować, bezczelnie odrzucał połączenie! Na prawdę przestrzegam przed handlowcami z firmy metrohouse z Łodzi: całkowity BRAK PROFESJONALIZMU i KULTURY OSOBISTEJ, zwykłe CHAMSTWO, a dla klienta STRATA CZASU, PIENIĘDZY i NERWÓW!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Metrohouse poznan nie polecam!!!kłamcy!!!oszuśc i!!!wydzwaniaja,ze mają klenta na nieruchomosc-umawiaja sie na termin-pojawia sie ich agent i jak sie pyta gdzie klient wciskaja bzdury,ze wstepna weryfikacja nieruchomosci ok i wciskaja dokument do podpisu aby mogli reprezentowac w sprzedazy,tj glejd o prowizji i chca robic zdjecia-dostaja odmowe"wilczy bilet" i kopa i koniec ich wizyty nic nie wskurali,po paru dniach wydzwaniaja i nekaja człowieka,oszusci!!!nie polecam!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
tom78 -święta racja jak bym czytała swój przypadek, umieją nabijać ludzi w butelkę jestem z Olsztyna i jest ta sama gierka z ich strony "NIE POLECAM!!!!" nie dajcie się nabierać !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Piszę o mojej historii ponieważ coś mi się wydaję że Pan Tom78 jest takim samym sprzedającym jak w mojej historii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście że może. Wystarczy ustna zgoda sprzedającego na prezentację mieszkania potencjalnym zainteresowanym. To, co opisał poprzednio forumowicz to klasyczne wymuszanie podpisania umowy pośrednictwa i chamskie nagabywanie i oszukiwanie. W tym specjalizuje się ogrom pośredników, na pewno nie tylko tych z Metrohouse.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
DOMator
|
Taaa, ale słodko się zrobiło... Czy tylko ja wszędzie widzę podejrzane typy robiące szeptankę na całego?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
jutro jestem umówiona do metrohouse - do samego mieszkania nie jestem przekonana, irytuje mnie też że mam jeździć do ich biura gdzie jestem zdecydowana na mieszkanie JEŚLI ZOBACZĘ OKOLICĘ, bo to jest jedyny problem. podano mi ulicę, jednocześnie może to być w miarę sympatyczny blok a jednocześnie blaszak zbudowany z azbestu na potrzeby socjalne... zastanawiam się czy nie odwołać wizyty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
wiecie co, moim zdaniem to najlepsze opinie i najbardziej wiarygodne będą od pracowników. Tylko ciężko ich chyba znaleźć na że tak powiem "wolnej stopie" a oficjalnie chyba tak głupio trochę zapytać. Chociaż np. można spróbować na goworku pisać, tam są pracownicy więc może coś doradzą, bo mogą być anonimowi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Tragedia to metrohouse. RAdze omijac szerokim lukiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Kilka lat wstecz kupowaliśmy mieszkanie za pośrednictwem Metrohouse. Jako kupująca nie mam zastrzeżeń, ale zarówno sprzedający jak i pośredniczka, która się nami zajmowała, zostali delikatnie mówiąc zrobieni przez firmę w balona. Nie pamiętam dokładnie, co było ze sprzedającym (bodajże przekręty z umową) ale np. agentka nie dostała ani grosza ze sprzedaży mieszkania, bo zajmował się nim na początku inny agent, który zrezygnował ;/ Niesmak pozostał, bo babka naprawdę się przykładała, pozałatwiała nam wszystkie papiery, kontaktowała się ze sprzedającym, z niczym nie było dla niej problemu. Byliśmy z niej naprawdę zadowoleni, pierwsi i jedyni klienci w tej firmie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
ja miałam problem bo:
umówiliśmy się w listopadzie na spotkanie - co śmieszne, mają 150 numerów, centrala, centrala centrali, agent, centrala agenta i wujek wie co jeszcze. no ale pojechaliśmy a tam - awaria prądu brak. no dobra. kolejny dzień, to samo. kolejnego dnia zdenerwowani dzwonimy się spytać co jest, kazali przyjść, ale nie mogliśmy, to odwołaliśmy. od tego czasu chyba system im zwariował bo codziennie byliśmy zasypywani setkami smsow z innych numerów tzw automatycznych przypominaczy o spotkaniu. masakra. denerwuje mnie ze nie mozemy jechac obejrzec KONKRETNE mieszkanie, trzeba się fatygować do biura na końcu miasta a potem jeździć bóg wie po co. nie mieliśmy na to czasu, a za każdym razem ta sama procedura... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.