|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Ciasta na specjalne okazje
Głęboko zastanawiając się nad sensem istnienia wszelkiego rodzaju ciast, przyszedł mi do głowy pomysł, aby wypytać Was o świąteczne ciasta (nie chodzi mi o mazurki itp, tylko po prostu zwykłe ciasta
![]() P.S. Oto moje ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciasta na specjalne okazje
Nie bardzo rozumiem sensu wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
też za bardzo nie wiem o co ma chodzic w tym wątku...możesz wytłmaczyc bliżej swój pomysł???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mossqa po prostu chce usłyszeć nasze typy ulubionych, 'uroczystych' ciast.
![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
U mnie raczej są tradycyjne - sernik, makowiec i Sncickers
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Miło, że ktoś się zorientował, o co chodzi... Tak, tak... Chodzi mi o ciasta na specjalne okazje, ponieważ te, które podałam trochę mi się przejadły...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
tort raffaello
![]() sernik lzy walęsy ![]() lodowiec latem, nazwa mylaca bo nie jest z lodami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
dla mnie ciastem nr 1 już od paru lat jest cappuccino.. Uważam, zresztą nie tylko ja, że jest jedyne w swoim rodzaju... Podaje przepis:
Biszkopt: 6 jajek poł szkl.mąki ziemniaczanej pół.szkl.mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 cappuccino(lub kilka łyżeczek kawy rozpuszczalnej) 4 łyżeczki żelatyny 2 paczki biszkoptów okrągłych 5 serków homogenizowanych waniliowych po 150 g 1 margaryna Kasia 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka w proszku 1. Cappuccino rozpuścić w szklance wody. 2. Margarynę z cukrem utrzeć mikserem na pulchną masę. 3. Do masy dodać serki, mleko w proszku, lekko przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w pół szklanki wody. 4. Wymieszać wszystko mikserem. 5. Na upieczony biszkopt położyć ⅓ część masy i biszkopty moczone w cappuccino, pokryć znowu masą, następnie biszkopty i resztę masy. 6. Polać polewą czekoladową. 7. Schłodzić. Ciasto wychodzi dość drogo,ale na specjalne okazję naprawdę warto. POLecam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.