|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() nowy wątek, zapraszam!
Witam i zapraszam do wymiany, wątek prawie gotowy, brak jedynie zdjęć, ale postaram się niebawem to nadrobić.
Na początek, czego szukam: (kolejność przypadkowa) - pędzel do podkładu Sephora - płyn do demakijażu twarzy i oczu AA, taki w niebieskim opakowaniu - podkłady: Revcover Rimmel, Cool Match Rimmel (czy jakoś tak, w każdym razie ten w słoiczku), Lasting Performance M. Factor, True Match L'Oreal, Ideal Balance L'Oreal oraz inne- każdy podkład rozważę, proszę proponować! ![]() - pudry: sypki Kryolan, Dermablend Vichy, LRP, ale i inne, w kamieniu: Isa Dora, Lumene, oczywiście wezmę pod uwagę i inne ![]() - korektor Maybelline Ever Fresh ten jaśniejszy odcień - bazy pod makijaż matujące, ale rozświetlające też chętnie - bezbarwny błyszczyk - cień w kolorze jasnocytrynowym - cienie sypkie, firm różnych, mogą być odsypki - woda Avon True Glow, może być resztka, w ogóle jestem też otwarta na inne wody Avon, Oriflame itp. - linia zapachowa Hypnose Lancome- jestem zainteresowana wszystkim o tym zapachu ![]() - linia zapachowa Extraordinary Avon, ale nie woda, bo mam zapas, potrzebuję deo w kulce itp. - tusze: Masterpiece, nowy Rimmel (nie pamiętam nazwy- ten z nową szczoteczką), rozpatrzę też inne, oczywiście świeże i mokre - kosmetyki do włosów podkreślające skręt - odżywki i maski do włosów, także odlewki - farby do włosów w odcieniu ciemnego lub średniego blondu - balsamy brązujące typu Dove, Johnson, Garnier itp. - kremy z kwasami, np. Glyco a, Lysanel Active itp. - brązowa kredka do oczu, w chłodnym odcieniu, nie rudawym - Smackersy, pachnące błyszczyki - duże korale - szerokie opaski - ciemnobrązowy lakier do paznokci - dezodorant do stóp - krem nawilżający do twarzy i pewnie innych rzeczy, o których teraz nie pamiętam... Edytowane przez _cinnamon_girl_ Czas edycji: 2007-05-30 o 20:00 Powód: uzupełniam wątek :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: nowy wątek, zapraszam!
Kolorówka:
- cienie potrójne Sensique fioletowe, raz maźnięty każdy odcień - podkład Sephora Fluid Foundation spf 8, odcień D35, użyty 2 razy - podkład Yves Rocher Luminelle Ultra Natural Liquid Foundation, odcień 52 Miel, jest ok. 3/4, a może i więcej, bo był użyty tylko parę razy (data 12/2007) - kompakt Avon w odcieniu Cream, jest ok. 2/3 - lakier do paznokci Golden Rose nr 264, bardzo ciemny szary ze srebrnymi drobinkami (jutro będą zdjęcia), użyty raz do pomalowania wszystkich 10 paznokci ![]() - lakier Classics Golden Rose nr 147, ciemny bordo z drobinkami (data 12/2009), zużycie identyczne, jak lakieru powyżej - cienie Joko Virtual, potrójne 036- odcienie: beżowy ze złotymi drobinkami, morelowy ze złotymi i brudny róż ze srebrnymi, użyte ze 2 razy, więc ubytek niewielki, data 3/2008 - podkład Joko Mat & Silk odcień 203 natural beige (mało różowy i bardziej ciemny, niż jasny ![]() - Excipial Pigmentcreme Dunkel (ciemna wersja) zostały 4/5 po terminie (ważny do 8/2006), ale nie zmienił zapachu, ani innych właściwości, może komuś się przyda... - Manhattan Hot India Kajal Crem, czarny, z aplikatorem, zużycie minimalne (jeszcze się waham czy chcę wymieniać...) - puder Constance Carroll Natural Finish Wet & Dry /3 in 1 make up/ odcień 1 natural cream - tusz do rzęs Eveline Volume Show /efekt sztucznych rzęs/ otwarty 23.03 i użyty 2 razy, data 12/2008, poj. 13ml - podkład Eveline Finish Show /long lasting make up 3 in 1/, kolor beżowy (bez różowego ani żółtawego podbarwienia), jest ok. 2/3, data 2/2009 - puder Inglot sypki, odcień 05 (ciemny), zużycie małe, może z 10% max., ma 3 lata. ale pachnie normalnie, wygląda też, więc na pewno wszystko z nim w porządku (nie ma gąbeczki, ale mogę poszukać i najwyżej dodać inną, pasującą; wieczko nieco porysowane i napisy trochę starte) - korektor antybakteryjny Pierre Rene nr 05, użyty 2-3 razy, kupiony pod koniec lutego br. - Eris Under Twenty puder antybakteryjny w kremie, odcień Cappuccino- jasny beż, bez różowego odcienia (użyty 1-2 razy, data 5/2008) - L'Oreal Wear Infinite poczwórne cienie, odcień Vintage Radiance- kość słoniowa, brudny róż, bordo/śliwka i szarawy, chłodny brąz (zużycie widoczne na zdjęciu, tylko na jednym jest wgłębienie, reszta maźnięta może ze 2 razy), wersja amerykańska Edytowane przez _cinnamon_girl_ Czas edycji: 2007-05-30 o 19:46 Powód: uzupełniem wątek :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Pielęgnacja twarzy:
- Ziaja Anno D'oro Lifting Solution mikrodermabrazja zabieg domowy, zostało nieco ponad 1/2, data 10/2008 - SVR Provegol płyn micelarny, jest ok. 1/2, data 7/2009 - próbka łagodnego żelu oczyszczającego La Roche- Posay Effaclar, 15ml, data 6/2009 - Ziaja maseczka antybakteryjna Tintin (raz użyta, data przydatności 12/2008) - próbka Bioderma Photoderm AR SPF 50, lekko tonujący (nieużywana, nowa, dostałam parę dni temu) - próbka Clarins UV Plus Ecran Protecteur Jour SPF 40 (nieużywana, nowa, dostałam parę dni temu - krem na rozszerzone naczynka Pharmaceris N Capilaril K-1% Active, trudno powiedzieć ile zostało, bo opakowanie nie jest prześwitujące, ale myślę, że 1/3 jest. ważny do 9/2007 - sztyft pod oczy Vichy Oligo 25, użyty kilka razy (został 1cm, a ubytek jest minimalny, bo sztyft od początku nie był imponujący ![]() Edytowane przez _cinnamon_girl_ Czas edycji: 2007-05-30 o 19:27 Powód: uzupełniem wątek :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Pielęgnacja ciała:
- Joanna Naturia olejek do kąpieli i pod prysznic "truskawka i śmietanka" nawilżająco- odżywczy (pozostało ponad 2/3) - Dax Cosmetics Perfecta EpiLady czekoladowy krem do depilacji miejsc wrażliwych spowalniający odrost włosków (użyty 2 razy na obie pachy) - balsam do ciała z linii zapachowej Black Cashmere Donna Karan 100ml, użyty raz, tylko na jedną dłoń, więc ubytek minimalny - balsam St. Ives Gładkie Nogi (zmniejszający potrzebę depilacji), użyty raz na obie łydki (data 12/2009) - krem do stóp Farmona Nivelazione Zaawansowany Regulator Pocenia, zostało ok. 1/3 (data 7/2007) - dezodorant w spray'u Charme De Paris Ozon Jangal (podróba Kenzo Jungle ![]() ![]() - mydełko dla dzieci Johnson's Kids arbuzowe, przywiezione z Grecji, ma napisy w tymże języku ![]() ![]() - próbka Lavera Naturkosmetik Body Spa żel/płyn do kąpieli mleko i miód, 5ml, data 10/2008 - balsam do ciała Garnier do skóry suchej (ten w różowym opakowaniu), z 400ml została połowa- chętnie wzięłabym zań inny balsam nawilżający, o przyjemnym zapachu (byle żadne wanilie i kokosy, bo tych nie lubię, na resztę jestem otwarta ![]() - samoopalacz w piance Dax Cosmetics, pozostała ok. 1/4, data 5/2008, pochodzi z wymiany - Nivea pielęgnujący żel pod prysznic Cashmere Moments (trudno mi powiedzieć, ale sądzę, że zostało nieco więcej, niż 1/4, data 10/2008) - antyperspirant Dax Cosmetics Orient Spa, zapach baobabu, 0% alkoholu, opóźnia odrastanie włosków i nie brudzi ubrań, użyty raz, data 9/2009 - balsam brązujący Avon Satin Glow, zostało ok. 1/2 Edytowane przez _cinnamon_girl_ Czas edycji: 2007-05-30 o 20:03 Powód: uzupełniam wątek :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Kosmetyki do włosów:
- jedna saszetka szamponu koloryzującego Londa Londeston Creative Colors (kolor do 8 myć), odcień Platinum Silver (srebrzysty bardzo jasny blond), jest instrukcja i jedna rękawiczka, data 5/2009 - guma do włosów Wella Massive Guma Plastik Elastik, zużycie minimalne, tylko raz, data 7/2009 - guma też jest mojej mamy, najchętniej wzięłabym, za nią inną gumę ![]() - farba do włosów Palette Permanent Natural Colors nr 800 ciemny brąz, nie widzę daty ![]() - farba do włosów Schwarzkopf Brillance nr 896 czarna czerwień, tu są numerki takie 0824250203, farba kupiona jesienią zeszłego roku Edytowane przez _cinnamon_girl_ Czas edycji: 2007-05-30 o 19:35 Powód: uzupełniam wątek :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Biżuteria:
zdjęcia dołączę niebawem! - kolczyki wiszące z czarnymi oczkami - kolczyki wiszące z bordowymi oczkami z Bijoux Brigitte - kolczyk do pępka, nieużywany, kupiłam 2 lata temu i ciągle zapominam ten pępek przekłuć ![]() ![]() - mój własny hand-made, posrebrzane druciki i szklane koraliki, jasnoróżowe - naszyjnik + kolczyki, z niby-perełek, ciekawy odcień, jeszcze nie wiem czy chcę się pozbyć na pewno - kolczyki wiszące z kolorowymi oczkami z Tally Waijl (czy jakoś tak ![]() Edytowane przez _cinnamon_girl_ Czas edycji: 2007-05-30 o 19:45 Powód: uzupełniam wątek :) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jak będzie z naszą wymianką?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Cholercia, tylko, że z tym żelem będzie mi się ciężko rozstawać, bo co jakiś czas go używam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie, za spódniczkę bym podziękowała
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
moze cos u mnie za:
- Ziaja Anno D'oro Lifting Solution mikrodermabrazja zabieg domowy, zostało nieco ponad 1/2, data 10/2008 i zel pod prysznic nivea cashmir moments? mam sporo blyszczykow, moze cos ci sie spodoba, a baze moge ci zaproponowac ta z astora z zestawu (raz uzyta).
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
cos u mnie za
balsam do ciała z linii zapachowej Black Cashmere Donna Karan 100ml, użyty raz, tylko na jedną dłoń, więc ubytek minimalny - Joanna Naturia olejek do kąpieli i pod prysznic "truskawka i śmietanka" nawilżająco- odżywczy (pozostało ponad 2/3)
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
moze znajdziesz cos u mnie za te rzeczy??
- podkład Sephora Fluid Foundation spf 8, odcień D35, użyty 2 razy podkład Yves Rocher Luminelle Ultra Natural Liquid Foundation, odcień 52 Miel, jest ok. 3/4, a może i więcej, bo był użyty tylko parę razy (data 12/2007) podkład Eveline Finish Show /long lasting make up 3 in 1/, kolor beżowy (bez różowego ani żółtawego podbarwienia), jest ok. 2/3, data 2/2009 - próbka łagodnego żelu oczyszczającego La Roche- Posay Effaclar, 15ml, data 6/2009 sztyft pod oczy Vichy Oligo 25, użyty kilka razy <<<<<MÓJ WĄTEK>>>>> http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=197443 DOKLADKA NA 2 3 4 5 STRONIE!!!! NOWOSC JABLUSZKA NA 6 STRONIE!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.