nowy wątek, zapraszam! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-23, 15:44   #1
_cinnamon_girl_
BAN stały

Przekupka: 14 pkt / 100% pozyt.
Red face

nowy wątek, zapraszam!

Witam i zapraszam do wymiany, wątek prawie gotowy, brak jedynie zdjęć, ale postaram się niebawem to nadrobić.

Na początek, czego szukam:
(kolejność przypadkowa)

- pędzel do podkładu Sephora

- płyn do demakijażu twarzy i oczu AA, taki w niebieskim opakowaniu

- podkłady: Revcover Rimmel, Cool Match Rimmel (czy jakoś tak, w każdym razie ten w słoiczku), Lasting Performance M. Factor, True Match L'Oreal, Ideal Balance L'Oreal oraz inne- każdy podkład rozważę, proszę proponować!

- pudry: sypki Kryolan, Dermablend Vichy, LRP, ale i inne, w kamieniu: Isa Dora, Lumene, oczywiście wezmę pod uwagę i inne

- korektor Maybelline Ever Fresh ten jaśniejszy odcień

- bazy pod makijaż matujące, ale rozświetlające też chętnie

- bezbarwny błyszczyk

- cień w kolorze jasnocytrynowym

- cienie sypkie, firm różnych, mogą być odsypki

- woda Avon True Glow, może być resztka, w ogóle jestem też otwarta na inne wody Avon, Oriflame itp.

- linia zapachowa Hypnose Lancome- jestem zainteresowana wszystkim o tym zapachu

- linia zapachowa Extraordinary Avon, ale nie woda, bo mam zapas, potrzebuję deo w kulce itp.

- tusze: Masterpiece, nowy Rimmel (nie pamiętam nazwy- ten z nową szczoteczką), rozpatrzę też inne, oczywiście świeże i mokre

- kosmetyki do włosów podkreślające skręt

- odżywki i maski do włosów, także odlewki

- farby do włosów w odcieniu ciemnego lub średniego blondu

- balsamy brązujące typu Dove, Johnson, Garnier itp.

- kremy z kwasami, np. Glyco a, Lysanel Active itp.

- brązowa kredka do oczu, w chłodnym odcieniu, nie rudawym

- Smackersy, pachnące błyszczyki

- duże korale

- szerokie opaski

- ciemnobrązowy lakier do paznokci

- dezodorant do stóp

- krem nawilżający do twarzy

i pewnie innych rzeczy, o których teraz nie pamiętam...

Edytowane przez _cinnamon_girl_
Czas edycji: 2007-05-30 o 20:00 Powód: uzupełniam wątek :)
_cinnamon_girl_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-23, 15:45   #2
_cinnamon_girl_
BAN stały

Dot.: nowy wątek, zapraszam!

Kolorówka:

- cienie potrójne Sensique fioletowe, raz maźnięty każdy odcień

- podkład Sephora Fluid Foundation spf 8, odcień D35, użyty 2 razy

- podkład Yves Rocher Luminelle Ultra Natural Liquid Foundation, odcień 52 Miel, jest ok. 3/4, a może i więcej, bo był użyty tylko parę razy (data 12/2007)

- kompakt Avon w odcieniu Cream, jest ok. 2/3

- lakier do paznokci Golden Rose nr 264, bardzo ciemny szary ze srebrnymi drobinkami (jutro będą zdjęcia), użyty raz do pomalowania wszystkich 10 paznokci (data 12/2009)

- lakier Classics Golden Rose nr 147, ciemny bordo z drobinkami (data 12/2009), zużycie identyczne, jak lakieru powyżej

- cienie Joko Virtual, potrójne 036- odcienie: beżowy ze złotymi drobinkami, morelowy ze złotymi i brudny róż ze srebrnymi, użyte ze 2 razy, więc ubytek niewielki, data 3/2008

- podkład Joko Mat & Silk odcień 203 natural beige (mało różowy i bardziej ciemny, niż jasny ), użyty raz, data 2/2008

- Excipial Pigmentcreme Dunkel (ciemna wersja) zostały 4/5 po terminie (ważny do 8/2006), ale nie zmienił zapachu, ani innych właściwości, może komuś się przyda...

- Manhattan Hot India Kajal Crem, czarny, z aplikatorem, zużycie minimalne (jeszcze się waham czy chcę wymieniać...)

- puder Constance Carroll Natural Finish Wet & Dry /3 in 1 make up/ odcień 1 natural cream

- tusz do rzęs Eveline Volume Show /efekt sztucznych rzęs/ otwarty 23.03 i użyty 2 razy, data 12/2008, poj. 13ml

- podkład Eveline Finish Show /long lasting make up 3 in 1/, kolor beżowy (bez różowego ani żółtawego podbarwienia), jest ok. 2/3, data 2/2009

- puder Inglot sypki, odcień 05 (ciemny), zużycie małe, może z 10% max., ma 3 lata. ale pachnie normalnie, wygląda też, więc na pewno wszystko z nim w porządku (nie ma gąbeczki, ale mogę poszukać i najwyżej dodać inną, pasującą; wieczko nieco porysowane i napisy trochę starte)

- korektor antybakteryjny Pierre Rene nr 05, użyty 2-3 razy, kupiony pod koniec lutego br.

- Eris Under Twenty puder antybakteryjny w kremie, odcień Cappuccino- jasny beż, bez różowego odcienia (użyty 1-2 razy, data 5/2008)

- L'Oreal Wear Infinite poczwórne cienie, odcień Vintage Radiance- kość słoniowa, brudny róż, bordo/śliwka i szarawy, chłodny brąz (zużycie widoczne na zdjęciu, tylko na jednym jest wgłębienie, reszta maźnięta może ze 2 razy), wersja amerykańska

Czas edycji: 2007-05-30 o 19:46 Powód: uzupełniem wątek :)
Stary 2007-05-23, 15:45   #3
_cinnamon_girl_
BAN stały

Pielęgnacja twarzy:

- Ziaja Anno D'oro Lifting Solution mikrodermabrazja zabieg domowy, zostało nieco ponad 1/2, data 10/2008

- SVR Provegol płyn micelarny, jest ok. 1/2, data 7/2009

- próbka łagodnego żelu oczyszczającego La Roche- Posay Effaclar, 15ml, data 6/2009

- Ziaja maseczka antybakteryjna Tintin (raz użyta, data przydatności 12/2008)

- próbka Bioderma Photoderm AR SPF 50, lekko tonujący (nieużywana, nowa, dostałam parę dni temu)

- próbka Clarins UV Plus Ecran Protecteur Jour SPF 40 (nieużywana, nowa, dostałam parę dni temu

- krem na rozszerzone naczynka Pharmaceris N Capilaril K-1% Active, trudno powiedzieć ile zostało, bo opakowanie nie jest prześwitujące, ale myślę, że 1/3 jest. ważny do 9/2007

- sztyft pod oczy Vichy Oligo 25, użyty kilka razy (został 1cm, a ubytek jest minimalny, bo sztyft od początku nie był imponujący )- szyft jest mojej mamy, więc wymienię najchętniej na coś z aptecznej pielęgnacji do skóry suchej lub mieszanej, coś z profesjonalnych kosmetyków do włosów, puder sypki Bourjois albo w kamieniu Isa Dora, resztki świeżych zapachów

Czas edycji: 2007-05-30 o 19:27 Powód: uzupełniem wątek :)
Stary 2007-05-23, 15:45   #4
_cinnamon_girl_
BAN stały

Pielęgnacja ciała:

- Joanna Naturia olejek do kąpieli i pod prysznic "truskawka i śmietanka" nawilżająco- odżywczy (pozostało ponad 2/3)

- Dax Cosmetics Perfecta EpiLady czekoladowy krem do depilacji miejsc wrażliwych spowalniający odrost włosków (użyty 2 razy na obie pachy)

- balsam do ciała z linii zapachowej Black Cashmere Donna Karan 100ml, użyty raz, tylko na jedną dłoń, więc ubytek minimalny

- balsam St. Ives Gładkie Nogi (zmniejszający potrzebę depilacji), użyty raz na obie łydki (data 12/2009)

- krem do stóp Farmona Nivelazione Zaawansowany Regulator Pocenia, zostało ok. 1/3 (data 7/2007)

- dezodorant w spray'u Charme De Paris Ozon Jangal (podróba Kenzo Jungle, ale swoją drogę, to naprawdę udana podróba ), użyty kilka razy, ale nie mam takiej wody, więc w zasadzie nie jest mi potrzebny (data 11/2007)

- mydełko dla dzieci Johnson's Kids arbuzowe, przywiezione z Grecji, ma napisy w tymże języku (mydełko jest w takiej jakby gąbeczce, na zdjęciu będzie widać o co chodzi, bo nie bardzo umiem opisać )

- próbka Lavera Naturkosmetik Body Spa żel/płyn do kąpieli mleko i miód, 5ml, data 10/2008

- balsam do ciała Garnier do skóry suchej (ten w różowym opakowaniu), z 400ml została połowa- chętnie wzięłabym zań inny balsam nawilżający, o przyjemnym zapachu (byle żadne wanilie i kokosy, bo tych nie lubię, na resztę jestem otwarta )

- samoopalacz w piance Dax Cosmetics, pozostała ok. 1/4, data 5/2008, pochodzi z wymiany

- Nivea pielęgnujący żel pod prysznic Cashmere Moments (trudno mi powiedzieć, ale sądzę, że zostało nieco więcej, niż 1/4, data 10/2008)

- antyperspirant Dax Cosmetics Orient Spa, zapach baobabu, 0% alkoholu, opóźnia odrastanie włosków i nie brudzi ubrań, użyty raz, data 9/2009

- balsam brązujący Avon Satin Glow, zostało ok. 1/2

Czas edycji: 2007-05-30 o 20:03 Powód: uzupełniam wątek :)
Stary 2007-05-23, 15:46   #5
_cinnamon_girl_
BAN stały

Kosmetyki do włosów:

- jedna saszetka szamponu koloryzującego Londa Londeston Creative Colors (kolor do 8 myć), odcień Platinum Silver (srebrzysty bardzo jasny blond), jest instrukcja i jedna rękawiczka, data 5/2009

- guma do włosów Wella Massive Guma Plastik Elastik, zużycie minimalne, tylko raz, data 7/2009 - guma też jest mojej mamy, najchętniej wzięłabym, za nią inną gumę albo coś do włosów farbowanych i blond

- farba do włosów Palette Permanent Natural Colors nr 800 ciemny brąz, nie widzę daty są tylko takie numerki 0828X63103, ale farba została kupiona w promocyjnym zestawie świątecznym (dwupak). farby mam dwie identyczne[/COLOR]

- farba do włosów Schwarzkopf Brillance nr 896 czarna czerwień, tu są numerki takie 0824250203, farba kupiona jesienią zeszłego roku

Czas edycji: 2007-05-30 o 19:35 Powód: uzupełniam wątek :)
Stary 2007-05-23, 15:48   #6
_cinnamon_girl_
BAN stały

Biżuteria:

zdjęcia dołączę niebawem!

- kolczyki wiszące z czarnymi oczkami

- kolczyki wiszące z bordowymi oczkami z Bijoux Brigitte

- kolczyk do pępka, nieużywany, kupiłam 2 lata temu i ciągle zapominam ten pępek przekłuć zresztą gust mi się zmienił i takie wiszące już mniej mi się podobają... jednak nie wykluczam, że zmienię zdanie, bo mam do niego coś w rodzaju sentymentu i łatwo nie oddam

- mój własny hand-made, posrebrzane druciki i szklane koraliki, jasnoróżowe

- naszyjnik + kolczyki, z niby-perełek, ciekawy odcień, jeszcze nie wiem czy chcę się pozbyć na pewno

- kolczyki wiszące z kolorowymi oczkami z Tally Waijl (czy jakoś tak)

Czas edycji: 2007-05-30 o 19:45 Powód: uzupełniam wątek :)
Stary 2007-05-30, 20:02   #7
_cinnamon_girl_
BAN stały

Już uzupełniłam, proszę zaglądać
Stary 2007-05-30, 20:12   #8
słonik
Zakorzenienie

Przekupka: 288 pkt / 100% pozyt.

Jak będzie z naszą wymianką?
słonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-31, 19:19   #9
słonik
Zakorzenienie

Cholercia, tylko, że z tym żelem będzie mi się ciężko rozstawać, bo co jakiś czas go używam Zastępuje mi podkład, od którego staram się odchodzić
Stary 2007-05-31, 23:50   #10
słonik
Zakorzenienie

Nie, nie, za spódniczkę bym podziękowała Dzięki za propozycję, podoba mi się nawet, tyle że nie mój kolor - nie miałabym jej do czego założyć Co do brzoskwinki visions, skoro masz zamiar kupić może bym się postarała odlać go troszkę do jakiegoś pojemniczka, żebyś chociaż wypróbowała? Chociaż może być ciężko z tym pojemniczkiem, ale jak będziesz zainteresowana, to coś postaram się wyszperać
Stary 2007-06-09, 09:25   #11
figg
Rozeznanie

Przekupka: 20 pkt / 100% pozyt.
GG do figg

moze cos u mnie za:
- Ziaja Anno D'oro Lifting Solution mikrodermabrazja zabieg domowy, zostało nieco ponad 1/2, data 10/2008
i zel pod prysznic nivea cashmir moments?
mam sporo blyszczykow, moze cos ci sie spodoba, a baze moge ci zaproponowac ta z astora z zestawu (raz uzyta).
figg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-09, 17:38   #12
annadiana
Rozeznanie

Przekupka: 7 pkt / 100% pozyt.

cos u mnie za
balsam do ciała z linii zapachowej Black Cashmere Donna Karan 100ml, użyty raz, tylko na jedną dłoń, więc ubytek minimalny
- Joanna Naturia olejek do kąpieli i pod prysznic "truskawka i śmietanka" nawilżająco- odżywczy (pozostało ponad 2/3)
2015-04-12
2016-08-13

annadiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-28, 11:45   #13
iwcia74
Zadomowienie

Przekupka: 53 pkt / 98% pozyt.

interesuje mnie balsam do ciała z linii zapachowej Black Cashmere Donna Karan , zajrzysz do mnie?
iwcia74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-13, 09:41   #14
x-angel
Zadomowienie

Przekupka: 33 pkt / 100% pozyt.

moze znajdziesz cos u mnie za te rzeczy??

- podkład Sephora Fluid Foundation spf 8, odcień D35, użyty 2 razy
podkład Yves Rocher Luminelle Ultra Natural Liquid Foundation, odcień 52 Miel, jest ok. 3/4, a może i więcej, bo był użyty tylko parę razy (data 12/2007)
podkład Eveline Finish Show /long lasting make up 3 in 1/, kolor beżowy (bez różowego ani żółtawego podbarwienia), jest ok. 2/3, data 2/2009
- próbka łagodnego żelu oczyszczającego La Roche- Posay Effaclar, 15ml, data 6/2009
sztyft pod oczy Vichy Oligo 25, użyty kilka razy

<<<<<MÓJ WĄTEK>>>>>

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=197443

DOKLADKA NA 2 3 4 5 STRONIE!!!!

NOWOSC JABLUSZKA NA 6 STRONIE!!!!!!!!!
x-angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości