| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2007-01-23, 17:32 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-08 
				 |   Świnki do UKPotrzebuje pomocy, niedługo mam zamiar wyjechać z tego chorego kraju do Anglii i chciałabym ze soba zabrac swoje dwie świnki morskie tylko nie moge nigdzie znaleść informacji na ten temat a jak juz znajde to tylko pisza o psach i kotach. Jeśli ktoś wie coś na ten temat prosze o pomoc.  | 
|     |   | 
|  2007-01-23, 17:40 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 Lokalizacja: Tego nawet ja nie wiem... 
				 | 

Dot.: Świnki do UK

Mysle ze weterynarz powinien wiedziec cos odnosnie wywozu gryzoni. Bardzo sie ciesze ze sa jeszcze osoby ktore biora pod uwage wyjazd ze swoimi "przyjaciolki" a nie pozbywaja sie ich od razu gdy pojawia sie mozliwosc wyjazdu. Jak sie cos wiecej dowiem to jeszcze napisze. Duzo bedzie zalezalo tez czy bedziesz leciec samolotem czy jechac autokarem itp.

| 
|     |   | 
|  2007-01-23, 18:13 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-02 
				 | 

Ciężka sprawa. Moja klientka chciała przemycić świnke ,bo kwarantanna za którą trzeba płacić niestety trwa ok.3 miesięcy. Próbowała nielegalnie w kuferku ją przewieść i niestety nie udało się. Wiem że świnka została w Polsce i zmarła.Też mam takiego kochanego stworka   
				__________________ hmm...mówię Wam w sekrecie  Mieszkam w Elfolandii   | 
|     |   | 
|  2007-01-23, 18:22 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-02 
				 | 

misiu znalazlam taki pomocny artykul bo mnie twoj problem zaintrygował http://www.polska-anglia.co.uk/przew...20zwierzat.htm 
				__________________ hmm...mówię Wam w sekrecie  Mieszkam w Elfolandii   | 
|     |   | 
|  2007-01-23, 23:29 | #5 | 
				 | 

Narazie dziękuje bardzo.  Jeszcze musze poszukać. | 
|     |   | 
|  2007-03-14, 19:47 | #6 | 
				 | 

normalnie paranoja: byłam u weterynarza odnośnie świnek on nic nie wie,  trudno, zadzwoniłam do głównego inspektoriatu weterynaryjnego w Puławach tam też nic nie wiedzą  , dzwoniłam już po całej Polsce do weterynarzy też nic nie wiedzą i co tu teraz zrobić?? Nie chce ich tu zostawić. A w internecie piszą tylko o psach i kotach. | 
|     |   | 
|  2007-04-09, 00:31 | #7 | 
| Silveris Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Świdnik 
				 | 

Urząd celny... Oni będą wiedzieli czy Cię puszczą ze zwierzakiem, czy też nie :P

| 
|     |   | 
|  2007-04-09, 01:09 | #8 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 
				 |  Dot.: Świnki do UK 

Znalazlam informacje, na stronie internetowej "Departamentu Srodowiska" UK(nazwa, w wolnym tlumaczeniu  )- ( najlatwiej tak szukac konkretych informacji. Kazdy kraj wie najlepiej , na jakich warunkach "wpusci" zwierze, na swoje terytorium  ) Oto strona Defra,UK- na niej wszystkie kwestie dotyczace podrozowania ze zwierzetami: http://www.defra.gov.uk/animalh/quarantine/index.htm i podstrona dotyczaca przewozu gryzoni: http://www.defra.gov.uk/animalh/quar...ts/rabbits.htm Cytat: 
 Mozesz je wwozic i wywozic bez kwarantanny. Dopoki UK nie zmieni zasad i wymogow, ale wowczas wszelkie zmiany zostana uwzglednione na tej stronie. Cytat: 
  Cytat: 
 Mysle, ze Twoje swinki powinny miec ksiazeczki zdrowia, z nazwiskiem wlasciciela. Co do paszportow, postaram sie jutro doszukac informacji- ale mysle, ze nie wyrabia sie ich dla gryzoni- przeciez nie ma ich jak zaczipowac, albo wytatuowac  , a na podstawie tych numerow, stwierdza sie tozsamosc zwierzecia posiadajacego paszport. Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2007-04-09 o 01:36 | |||
|     |   | 
|  2007-04-19, 11:57 | #9 | 
				 | 

Kattarina dzięki jesteś niesamowita.    | 
|     |   | 
|  2007-04-19, 12:38 | #10 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

Nie ma sprawy  Mam nadzieje, ze wiadomosci sie przydadza i Twoje swinki szczesliwie dotra do UK   | 
|     |   | 
|  2007-04-19, 12:44 | #11 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 
				 | 

a nieważne   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.