|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Rzym- ważne!
Witam, szukam osób, które w ostatnim czasie(najlepiej w ciagu ostatniego roku) były w Rzymie! Potrzebuję pomocy w kwestiach informacyjnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rzym- ważne!
Ja byłam dwa lata temu, ale dość krótko, więc nie wiem na ile okażę się kompetentna by udzielać porad.
O co chodzi?
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
W zasadzie chodzi o koszta. Jadę tam na 4 dni na sylwestra i nie do końca wiem ile wziać pieniędzy. a wszyscy mówia, że Rzym to bardzo drogie miasto.. stad watpliwość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Ja byłam i niestety jest drogo .. Bardzo drogo. Obiad w restauracji od 15 euro ...
Tak więc radziłabym Ci wziąć minimum 200 euro. Byliśmy w zeszłym roku.Wybraliśmy się wieczorem na miasto aby się zabawić, wypić drinka ale odpuściliśmy jak zobaczyliśmy te ceny drinków 12-17 euro za jeden ! Pewnie wyniesie Cię to mniej ale moim zdaniem lepiej zabezpieczyć sie na wszelki wypadek. Ewentualnie w Polsce rozmienisz sobie pieniążki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Rzym jest drogi, niemal jak Paryż a biorąc pod uwagę jeszcze sylwestra to mogą Cie czekać spore wydatki. Masz juz załatwione noclegi? Ceny w knajpach mogą byc wyższe niż normalnie, natomiast ceny w sklepach powinny byc na zblizonym poziomie co w Polsce. No dobra - wino bedzie tańsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Sluze informacja, mieszkalam w Rzymie przez pare ladnych lat (nie mieszkam od 3 miesiacy)
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja byłam w Rzymie we wrześniu ubiegłego roku. Była to tzw. objazdówka. Generalnie to ceny "takie same" tylko, że u nas zł a u nich euro. Kawa 3 euro, gałka lodów 2 euro, pizza 15 euro. Pamiętam, że za loda Magnum kupionego w markecie w centrum zapłaciłam 4 euro. Ale za dużą chustę od hindusa tylko 1 oiro
![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
na szczęście zmieściłam się w 120 euro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Romanaccia, ja się opierałam tylko na moim doświadczeniu, tak mniej więcej, wiadomo, że jak będziemy przeliczać na zł to jest drożej niż w PL. Podałam ceny takie jakie ja płaciłam będąc w Rzymie oraz Florencji
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.