|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
drut - prośba o pomoc w doborze.
Dziewczyny, dano juz nic nie robiłam z typowej biżuterii, gdzie wykorzystuje się drut i zgłupiałam.
Potwierdźcie mi czy dobrze myślę. Potrzebuje zrobić kilkadziesiąt szpilek z oczkami na obu końcach, zrobiłam, ale rozginają się, drut wydawał mi się dobry bo jest bardzo elastyczny, ale chyba jednak za miękki. Lepiej kupić twardy? Mogłabym kupić szpilki, ale taniej wyjdzie zrobić samej... zresztą sama nie wiem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
przyczajona tygrysica
|
Dot.: drut - prośba o pomoc w doborze.
Czy aby na pewno wyjdzie Ci taniej kupić drut? Jeśli oczywiście mówisz o posrebrzakach...
Przykładowe pierwsze z brzegu haczyki z allegro: http://allegro.pl/i40-o-igly-i22-o-o...655028124.html Nie wiem jakiej długości potrzebujesz szpilki, ale długości do 5cm można kupić kilkadziesiąt szpilek za złotówkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama nie wiem. Ostatni raz kupowałam takie elementy 3 lata temu, jak teraz patrzę to jest dużo więcej rzeczy niż wtedy i się gubię, ceny tez się zmieniły na lepsze... Ale pomijając juz kwestię kosztów. To drut na takie elementy pewnie lepszy będzie twardy? Czy grubość ma duże znaczenie? bo powiedzmy myślałam o 04, lub 0,5 mm a gdzieś wyczytałam ze lepiej 0,7... Edytowane przez Wisnia Czas edycji: 2011-06-26 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
przyczajona tygrysica
|
Posrebrzany drut zazwyczaj jest twardszy od srebrnego (chociaż to też różnie bywa). Nie wiem do czego potrzebujesz tych elementów, ale jeśli ma to być na przykład bransoletka albo naszyjnik to zdecydowanie 0,7mm. Jeśli kolczyki to w sumie może być cieńszy, ale przy zwykłych loopach istnieje ryzyko, że się rozegną. Inaczej sprawa ma się przy loopach owijanych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A chodzi o bransoletkę i naszyjnik, więc pewnie będzie lepiej kupić 0,7. Ale widzę, że pojawiły się na allegro nawet miedziane i kolorze starego złota haczyki i zapięcia... nie wiem czy nie skuszę na takie ![]() Dzięki za pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.