|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
skóra mi schodzi!!!! :((
Jakieś niecałe 2 tygodnie temu dosyć intensywnie się opalałam. Przesadziłam ze słonkiem i plecki mnie bolały. Jednak po 2-3 dniach zrobiły się czekoladowo-brązowe. Strasznie sie cieszyłam. Ale wczoraj zaczęła mi schodzic skora! Myslalam ze po takim czasie do tego nie dojdzie
![]() ![]() Kazde słowo jest dla mnie na wage złota! Buziakki dziekuje wiola
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: skóra mi schodzi!!!! :((
Witaj Lee,
jeżeli skóra już schodzi z plecków, to niestety tego procesu odwrócić się nie da ![]() Proponuję gruntowny peeling, żeby pozbyć się łuszczącego naskórka a następnie solidną porcję dobrego, silnie nawilżającegfo balsamu. Możesz też potraktować się balsamem delikatnie brązującym, który wyrówna koloryt cery. Powodzenia ![]() aneta
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Anetko, napisałaś,że (cytuje)"jezeli już skóra schodzi z plecków,to niestety tego procesu odwrócić sie nie da"
A znasz moze jakis sposob co zrobic aby skora nie schodzila po opalaniu? To tak na przyszlosc bym chciala wiedziec:P dziekuje wiola
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie opalać się nadmiernie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
do Lejki:
i to mnie rusza!!! ;D You're absolutely right! ![]() ale ciężko mi poznać kiedy jest "wystarczy" ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ale filtry stosujesz? A jakie? Bo może za niskie po prostu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Droga Wiolu!!
Ja tez mialam ten problem,polecam Ci oklady z ogórka zielonego lub kefiru.Dobry jest tez balsam z potartego ogórka zmiksowanego z kefirem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Lejko: no własnie ja opalam się najładniej (czyt.najciemniej) kiedy opalam się na oliwkę dla dzieci Bambino. Kiedy mam jakiś filter wysoki to nie widze ciekawych efektów uzywam go tylko na buzie
![]() Samantho: dziekuje za rady! Czy twoj sposob jest na bolące plecki po opalaniu czy schodzenie skórki? BUZIAKI dziekuje wiola
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Lejko: no własnie ja opalam się najładniej (czyt.najciemniej) kiedy opalam się na oliwkę dla dzieci Bambino. Kiedy mam jakiś filter wysoki to nie widze ciekawych efektów uzywam go tylko na buzie
![]() Samantho: dziekuje za rady! Czy twoj sposob jest na bolące plecki po opalaniu czy schodzenie skórki? BUZIAKI dziekuje wiola
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ychych, no pewnie, że ładniej i szybciej opalasz się na oliwkę, ale plecki bolą, nie? Niestety, filtr powoduje wolniejsze opalanie, ale zdrowsze i opalenizna ładniejsza i utrzymuje się dłużej... Zresztą co ja Ci będe truć, poczytaj artykuły Basi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Lee napisał(a):
> Lejko: no własnie ja opalam się najładniej (czyt.najciemniej) kiedy opalam się na oliwkę dla dzieci Bambino. niech sie Basia wypowie, ale na moje oko - to bardzo sobie szkodzisz! Opalać sie "na oliwke" to jak smazyć skwarki na patelni. Opalasz sie wprawdzie mocno, ale to nie jest sposob opalania godny polecenia pozdrawiam ![]()
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje za każde słowa. Uwierze Wam kochane wizażanki i przestane opalać sie na oliwke. Skoro to szkodzi mojej skórze to nie bede ryzykowała.
Dziekuje wiola
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Cześć Lee
![]() Przepraszam, że odpowiadam dopiero dziś, ale w weekendzik zostałąm zupełnie odcięta od wszystkich zdobyczy techniki ![]() Wracając zaś do głównego wątku, jeżeli przypieczesz się na prawdę nadmiernie, to niestety będziesz przypominać żółwika ![]() ![]() miłego plażowania ![]() aneta
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.