|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Mamy trójki dzieci
Witam,
Zakładam wątek dla mam trójki dzieci. Podzielcie się ze mną doświadczeniami w ich wychowaniu, jak organizujecie sobie czas na wszyskie prace domowe bo ja sobie nie ze wszyskim radzę tak jakbym chciała. Mam trojkę dzieci 9, 5 i 1, pracuję. Ostatni złapałam dziwnego doła, że nie potrafię się zorganizować tak jak moje koleżanki. Poradźcie coś... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
![]()
Dół przejdzie! Nie martw się!
A, i zmień buźkę przy tytule posta. Trójka dzieci jest super a ich mamy jeszcze bardziej! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy trójki dzieci
ja coprawda spodziewam sie drugiego dzidziusia, ale zakładamy z TŻ że trójka byłaby super, jednak mam obawy czy byłabym w stanie sobie poradzic z taka kochaną gromadka i np ciagnac prace...podziwiam mamy które sobie (mniej lub gorzej) radzą z trójeczką
![]() z chęcia bede obserwowac wasz watek bo moze odwaze sie na trzeciego brdaca, sama mam dwóch braci i uwazam ze dla dzieci taka sytuacja jest idealna. pozdrawiam i zycze wytrwałosci wszystkim mamom z trojeczka dzieciaczków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc można. Trzymaj się - i nie daj się zagonić na śmierć; nie ma nic gorszego niż takie zagonione, wściekłe baby |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
no ja już też mam słodką trójeczkę, choć troszkę trudną w upilnowaniu (najstarsza córka ma 2,5roku, druga 11msc, a trzeci bobas 5dni). Ze zorganizowaniem wszystkiego jest rzeczywiscie dużo kłopotu zwłaszcza na tak małż różnicę wieku między dziećmi, ostatnio też łapałam jakiegoś doła, ale doszłam do wniosku, że dam radę, że nie mogę się załamywać, choć przed nami najgorsze miesiące. Najstarsza córka chetnie zagląda do dziadków, średnią też zabierają, więc dzięki temu jest dużo lżej, bo pozostaje opieka nad tym małym, choć nie jest tak zawsze. Moja mama strasznie rwie się do wnuków, ale większość rzeczy staram się robić sama, w końcu to obowiązek matki zająć się dziećmi no i przyjemność, radości z mniejszych czy większych sukcesów pociech. Bycie mamą trójeczki dzieci jest baaaaaaaaardzo męczące, ale mozna sie z tego jedynie cieszyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Justyniu masz cudowna róznice wieku, bo dzieciaczki beda sie dobrze ze soba porozumiewac, a i ty za 5lat odetchniesz. ja mam 6cio latka i dopiero teraz bede rodzic (chciałam wczesniej ale....) i znowu te pieluchy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Justynka mała różnica to teraz kłopot, ale w przyszłości będzie świetnie. Ciesz się,że dzieci zdrowe,bo to największy skarb.Jak będziesz miała chwilkę to napisz coś więcej o porodzie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za dobre słowa <
![]() Wylewam do was swoje żale ale nie potrafię inaczej. Nie mam kontaktu z tą osobą ale obrona w tym wypadku nie ma sensu. Mnie i mojemu TŻ nie przeszkadza więc staram się nie myśleć za dużo o tym ale mimo wszystko jest mi przykro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
justyskaa... gratuluję i życzę powodzenia bo wiem jaka to ciężka praca trójka dzieci a w twoim przypaku szczególnie. Napisz troszkę jak ich usypiasz? jestem strasznie ciekawa. Moich dwoje straszych usypia samo ale pamiętam jak urodziłam drugie dziecka (Sebastiana) to spałam z dwójką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
olej ta znajoma i tyle.
masz racje wolnosc tomku w swoim domku ![]() szczegolnie ejsli ktos przychodzi niezapowiedziany a przy 3 dzieci ,zreszta nawet przy 1 lepiej zajac sie dzieckiem niz biegac z odkurzaczem ![]() podziwiam was ,"matki polki" ![]() ![]() ale szczerze gratuluje ,nie czesto mozna spotkac takie super rodzinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Justyna, Paula ma racje olej znajomą (ciekawe ile ona ma dzieci i czy pracuje) ważne żeby wasza rodzinka była szczęśliwa i liczy się kontakt z dziećmi a nie posprzątane mieszkanie
![]() Może warto dzieci "troszke zagonić" do sprzątania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ta znajoma ma dwójkę dzieci, nie pracuje. Już olałam.
Jak urządzam akcję "SPRZĄTANIE" to moje dzieci mają przydzielone swoje obowiązki. Wynoszenie zabawek do swoich pokoi. Na więcej nie mam serca. Mężowi kazałam kupić zmywarkę jak dowiedziałam się że jestem w trzeciej ciąży co znacznie ułatwiło sprzątanie w kuchni. Nie prasuję ubrań tylko dobrze składam a jak coś chcę założyć to prasuję rano albo wieczorem. A reszta to na żywioł, tak po cichu wam powiem, że jak wiem, że ma ktoś do nas przyjść to staram się z nim umawiać co by nie było niespodzianek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Justyna nie masz się czym przejmować
![]() Mieszkanie to nie laboratorum ![]() .... zmywarki to ci zazdroszcze ![]() pozdrawiam ... poza tym jaki bałagan? Nieład Artystyczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
tez uznaje ze nie ma co by niewolnikiem własnego domu. Masz sie w nim czu dobrze a nie jak w pracy (jako sprzątaczka)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Ja nic nie mówię- mam dwie córki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Jestem pełna podziwu dla Was Justynki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Dorixx, a to zwykle starsze rodzeństwo zastępowało młodszym rodziców
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dokładnie starsze dzieci zajmowały sie młodszymi, niesamowita tym samym jest więź między nimi do tej pory, choć dzielą ich duże odległości, co chwile dzwonią do siebie , odwiedzają, są w kontakcie, bardzo przejmują sie gdy któreś zachoruje... moje dziecko ostatnio miało ospę, mój ojciec na pytanie czy miał, odpowiedział, że nie wie ale on już chyba wszystko co zakaźne przeszedł
![]()
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() W wątku "listopadowe mamusie" wkleiłam zdjęcie naszego syneczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Przyznam się że zawsze marzyła mi sie trójeczka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
A witam serdecznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.