|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Okolice Buffalo-ny
hej ......
pozdrawiam wszystkie wizazystki na forum moze znajdzie sie tu ktos z okolic buffalo chetny na ploteczki,goraca kawe ,wspolne grilowanie itd. pomimo tego ze jestem tutaj ze swoim TZ to bardzo brakuje mi kolezanki 24/h z facetem nie zawsze konczy sie dobrze hihi goraco pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Okolice Buffalo-ny
I tak to juz z nami jest emigrantkami ,kiedy jestesmy w jednym miejscu ciagnie nas do drugiego <powodow jest 1000......>pozniej budzi sie w nas tesknota za rodzinka,przyjaciolmi,ulu bionym pubem,wysmienita cukierenka na starym rynku i nawet za wscipska sasiadka spod 3 .....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jestem juz tutaj w Usa troszeczke czasu i pewne cechy jakie przypisuje sie amerykanom mijaja sie z prawda ....
zyja sobie na swoim zielonym skwerku,plotek,domek,pies ek,antena na dachu umozliwjajaca sobotnio-niedzilne ogladanie meczy.... a gdzie ten luz,otwartosc <omijajac ich "how are you?" tesknie za swoboda w przyjazni tesknie za kolezanka za ktora mozna rozmawiac o wszystkim ,wyjsc na kawe ,do galerii,na zakupy <chociaz moj TZ dzielnie znosi wielogodzine przemarsze po sklepach hihi..>przygotowac wspolnego grila itd.... tak tesknie za przyjaznia ,taka bezinteresowna,szczera ,mila ,ciepla ......... a dzis kolejny zimny dzien wiosny,brak slonca ,za oknem tylko 12 stponi i pada deszcz .... trzeba sobie przygotowac ciepla herbatke ,szkoda ze rodzinka nie mieszka blizej ,wpadlo by sie do nich na niedzileny obiadek-mama by sie ucieszyla ..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Nareszcie slonce na niebie-i tego potrzeba mi do zycia
piekny poranek ,telefon do mamy ,maz szykujacy pyszna jajeczniczke..... widze ze nie ma nikogo z pobliskich miejscowosci ale jestem dobrej mysli ze kiedys ..... spotkam sie z kolezanka na ploteczki... szykuje sie dlugi weekend wiec trzeba pomyslec o jakis smakolykach na grila ,moze upieke jakies ciaasto ? dobrze ze wizaz istnieje ...... mam sasiadke ktora mieszka w nastepnym domu ale z nia nie mam wspolnego tematu....ma jakies okolo 50 lat ,wiec patrzy na mnie tak jakbym to ja ukradla jej mlodosc ,a zreszta jest w bledzie bo uwarza ze nic nie potrafie bo jestem mloda ,tylko ze sie mysli i ona to wie .....tylko zazdrosc ja zjada ?<tak mi sie wydaje>maja fajnego pasa ktory przychodzi do nas by sie pobawic ... ok to ja zmykam pozdrawiam slonecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.