|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
cytaty o miłości
Szukam cytatów o miłości, które mogłyby znaleźć się w ozdobnych ramkach, jako część dekoracji przyjęcia. Niestety wszystko co znalazłam do tej pory wydaje się zbyt oczywiste i znane, albo mega patetyczne, szukam czegoś nietypowego co zainteresuje gości
![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: cytaty o miłości
Hej poszukaj w googlach cytatow bollywood... Są całkiem inne niż te europejskie... na pewno ciekawsze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
dzięki, nie pomyślałam o tym
![]() masz jakieś konkretne cytaty na myśli? Bo już przejrzałam kilkanaście stron i dalej nie mam nic ciekawego ![]() ![]() może ktoś na swoim zaproszeniu dał jakiś fajny cytat, albo ktoś mu wpisał w księdze gości? ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Polecam Ci wiersze: Kazimierza Przerwy-Tetmajera, Leśmiana, Poświatowskiej i Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej. To moi ulubieni piszący o miłości (;
Był też taki całkiem fajny tomik o miłości ks. Jana Twardowskiego ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Ja pod save the date na facebooku napisałam z Tetmajera: "Niech padnie biały kwiat lipowy na rozkochane nasze głowy" ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Np. `Zjawił się jak huragan i porwał mnie jak suchy liść...
Jak możesz trzymać się z daleka ode mnie i odejść? Czy twoje serce mogłoby zapomnieć o mnie? Twój oddech należy do mnie. Czy kiedykolwiek możesz przestać oddychać? Mówią, że zakochani zawsze lepiej śpią. Dlatego pragnę, aby ktoś mnie kochał, a ja wtedy będę mógł spać, i spać, i spać... Ale jest wiele pięknych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
eh sama nie wiem czy to nam pasuje do wesela
![]() ![]() poza tym chciałabym te cytaty umieścić w ramkach, dlatego muszą być dłuższe niż jedno zdanie, żeby gości zainteresować. Może prędzej z jakiś polskich wierszy jednak...
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Już od Ciebie zależy, czy wybierzesz sobie do tego Grechutę, Nosowską czy Beatlesów (;
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Tutaj masz trochę cytatów, nie przejrzałam wszystkiego, ale może coś znajdziesz: http://www.tekstydozaproszen.pl/wier...n-slubnych.php
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
z piosenek to dobry pomysł jeśli nie interesuje Cię nic melancholijnego
![]() Możesz poszukać nawet czegoś z HipHopu - Liroy, Fisz, Dka czy reggae - Mesajah, Ras Luta, nawet Gutek i Indios Bravos mają kilka pieknych piosenek z tej tematyki ![]() Tam nie ma pitolenia o smutach tylko jest konkret a chyba czegos takiego szukasz ![]() Daj znać jak coś fajnego znajdziesz ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny
![]() jasne, jak coś znajde to dam znać ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie ma miejsca we wspólnej dwojga serc przestrzeni
Dla barier, przeszkód. Miłość to nie miłość, jeśli, Zmienny świat naśladując, sama się odmieni Lub zgodzi się nie istnieć, gdy ktoś ją przekreśli. O, nie: to znak, wzniesiony wiecznie nad bałwany, Bez drżenia w twarz patrzący sztormom i cyklonom — Gwiazda zbłąkanych łodzi, nieoszacowanej Wartości, choćby pułap jej zmierzył astronom. Miłość to nie igraszka Czasu: niech kwitnące Róże wdzięków podcina sierpem zdrajca blady — Miłości nie odmienią chwile, dni, miesiące: Ona trwa — i trwać będzie po sam skraj zagłady. Jeśli się mylę, wszystko inne też mnie łudzi: Że piszę to; że kochał choć raz któryś z ludzi. Sonet 116, Szekspir |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
podbijam
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
"Świt obok siebie nas obudził
Przez nie domknięte okiennice Jesteśmy teraz dwojgiem ludzi Co mają wspólną tajemnicę Wierz mi: jeżeli będziesz ze mną Niczego mi nie powiesz o nas Bo sól miłości to niepewność To prawda wciąż nie domówiona" J. Kofta "Oddać ci wszystko: każdy sen i drgnienie, Każdy nerw ciała, każdy ruch i krok! Przeszłość — to tylko o tobie wspomnienie, Przyszłość — to tylko twój najświętszy wzrok! Oddać ci wszystko, każde pulsu tętno I grosz ostatni, i ostatek sił, Trwonić dla ciebie swą młodość namiętną Znaczyć ci drogę — krwią serdeczną z żył! Zaprzeć się! Bluźnić! Z Judaszem paktować! Żwir na twej drodze w miękki piasek gryźć! Natchnioną wiarą zakrzyczeć: “Ach prowadź!” Gdy mi na własną zgubę każesz iść! A potem — oddać ci ostatnie tchnienie Skonać spokojnie, wiernie u twych nóg I wstecz spojrzawszy wierzyć niewzruszenie, Że tak — za Ciebiem tylko umrzeć mógł." J. Tuwim Któryś fragment drugiego wiersza lub pierwszy fragment Kofty będę mieć u siebie w zaproszeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.