|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Grudniowa Styczniówka - to ja! :-)
Witajcie!
![]() Już od dłuższego czasu zamierzam się z Wami podzielić tą wiadomością, ale co zaczęłam to...No właśnie. Otóż 22 grudnia 2005r. przyszedł na świat mój syneczek Kamilek i to on skutecznie odciąga mnie od komputera ![]() W taki oto sposób na święta miałam już swojego malucha, a ze Styczniówki stałam się Grudniówką. Jednak czuję się bardziej przynależna do tej pierwszej grupy ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() P.S. Muszę w wolnej chwili nadrobić forumowe zaległości. Pewnie sporo dzieciaczków się już urodziło ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowa Styczniówka - to ja! :-)
gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Serdeczne gratulacje
![]() ![]() ![]() Dlaczego miałaś zatrucie ciążowe? nadciśnienie? bardzo się boję tej choroby, napisz, proszę o objawach zatrucia u Ciebie, może zacznę dokładniej się obserwowac ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]() Bardzo dziękuję za gratulacje ![]() Co do zatrucia ciążowego, to zaczęło się od opuchlizny nóg, która wyszła poza kostki na łydkę i po przespanej nocy nie schodziła (zwykła opuchlizna ciążowa powinna zejść po leżeniu przez ok.12 godzin). Przypuchła mi też trochę twarz w okolicach żuchwy i dostałam skoku ciśnienia (146/103 - to drugie ciśnienie jeśli jest około 100 lub przekracza 100 może świadczyć o gestozie właśnie). Jako niskociśnieniowiec zaniepokoiłam się i na drugi dzień zrobiłam badanie moczu, żeby stwierdzić, czy nie mam w nim białka (kolejny znak, że może to być gestoza). I miałam niestety...Na drugi dzień wylądowałam prawie prosto z wizyty u mojej lekarki w szpitalu, bo do tego wszystkiego dostałam niepokojących drgawek. Gestoza może prowadzić do padaczki i śmierci dziecka w łonie matki, więc taka rzucawka i pozostałe objawy należy koniecznie konsultować z lekarzem. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i mojego malucha wyjęli z brzuszka całego i zdrowego. Nie martw się, ta choroba rzadko się zdarza i to tylko podobno w pierwszej ciąży. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jak się chowa Kamilek?
AAa to już duzy chłopak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
Lucy, dopiero dziś zauważyłam Twój post W tym wątku
![]() Tak, Kamilek to już duży facet ![]() ![]() Raczkuje tak, że ciężko go dogonić, chodzi trzymając się ściany i za rączki, gada po swojemu, rozumie, co się do niego mówi, cudnie się uśmiecha, ładnie śpi w nocy i w ogóle strasznie z niego grzeczny chłopczyk ![]() ![]() ![]() KOCHAM TEGO BRZDĄCA NAD ŻYCIE!!! ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ihihi
![]() kurcze- ucałuj go serdecznie ![]() Twojego dużego mężczyznę uczącego się chodzić i życz mu ode mnie powodzonka w pierwszych stawianych krokach. Niech sie malec szybko uczy, bo czeka go spacerek na śniegu -jak bedzie zima. To bedzie jego pierwsza (świadoma) zima ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]() Zastanawiam się, czy będzie już sam chodził na swoje pierwsze urodzinki ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Tweety a moze zagladniesz tutaj
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=120620 Zapraszam ![]() Buziaczki dla synka małej pociechy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.