![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Samoopalacz i kosmetyki
Hej mam dwa pytania:
1. Uzywam obecnie jakiegos samoopalacza z avonu, ale nie ma go juz w sprzedazy, i musze powiedziec ze nie jestem zadowolona, to ni ejest to o co mi chodziło mam średnia karnacje a chciałam uzyskać zimną czekoladke, a te z avonu wychodzi jakis taki pomaranczowy;/ czy umialbyscie mi doradzic jakis kto zabatrwi moja skore na czekoladowo?? 2. Czy samoopalacz do ciała można uzywać także do twarzy, czy racze powinnam korzystać z tego przeznaczonego do twarzy?? A jak tak to dlaczego?? Z góry dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Samoopalacz i kosmetyki
Sadi napisał(a):
> 2. Czy samoopalacz do ciała można uzywać także do twarzy, czy racze powinnam korzystać z tego przeznaczonego do twarzy?? A jak tak to dlaczego?? Samoopalacze do twarzy musza byc delikatniejsze niz do ciala - tam jest raczej delikatniejsza skora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
samoopalacz-sposób na przebarwienia??
Siemanko WIzażanki!.Mam(niestety)c ere tradzikowa,pełno małych blizn i kilka przebarwien.Byłam niedawno u dermatologa i tradzik w miare wyleczony,ale plamy zostały..Drula nic nie daje..Jest tak ciepło a ja sie musze malowac zeby zakryc przebarwienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Re: samoopalacz-sposób na przebarwienia??
Jesli masz pełno małych blizn, uważaj z samoopalaczem. Takie preparaty lubią czasem mocniej zabarwiać blizny niż resztę skóry
![]() Ja tak miałam z malutką blizną po pieprzyku, zrobiła się na niej ciemna plama. Teraz jek sie smaruję, to po nałożeniu samoopalacza, delikatkie ścieram jego nadmiar z blizny patyczkiem kosmetycznym i jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
problemy z samoopalaczem
niewłaściwie rozprowadziłam samoopalacz.niektóre miejsca na skórze pozostały jasne inne stały sie bardzo ciemne. czy istenie jakiś sposób by usunąć barwnik? lub chociaż jakoś go rozjaśnić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Re: problemy z samoopalaczem
porzadny peling.
możesz spróbować też soku z cytryny. w miejscach mało wrażliwych możesz posmarować sie kremem do depilacji- ale to już agresywniejsza metoda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Re: problemy z samoopalaczem
podobno dziala cytrynka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
SAMOOPALACZ---> BUŹKA
ZAMIERZAM NA NAJBLIZSZYCH ZAKUPACH KUPIĆ SAMOOPALACZ (CHYBA L'OREAL PLENITUDE SUBLIME BRONZE-GEL VISAGE ET CORPS)I ZASTANAWIAM SIĘ (BO TO BEDZIE MOJ PIERWSZY SAMOOPALACZ, WCZESNIEJ UZYWAŁAM TYLKO BALSAMÓW BRĄZUJĄCYCH) CO ZROBIC ZEBY NA BUZI NIE POWSTAŁY "ZACIEKI" I PLAMY (JAK POSMAROWAĆ OCZKA, MIEJSCE PRZY LINII WŁOSÓW I PRZY BRWIACH ORAZ WOKÓŁ UST). MOZE MACIE JAKIES SPOSOBY ALBO PORADY Z WŁASNEGO DOSWIADZCENIA. POZDRAWIAM
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Re: SAMOOPALACZ---> BUŹKA
Martiq, najlepiej jesli przeczytasz soboie artykuł o samoopalaczach, oto i link:
http://www.wizaz.pl/samoopalacz_2002.php A ja mam do Ciebie pytanie o balsamy brązujące, zamierzam sobie takowy sprawić, który najlepszy? I na jakiej właściwe zasadzie działają, czy bardzo przyciemniają skórę, czy efekty widac dopiero po jakims czasie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Re: SAMOOPALACZ---> BUŹKA
DZIEKI ZA LINK. A CO DO BALSAMOW TO JA UZYWAŁAM PARU, EFEKT PODOBNY, OSTATNIO "SOPOT" FIRMY ZIAJA(DOSKONAŁOSC ROKU TWOJEGO STYLU 2001). ZAWIERA ON WYCIĄG Z ORZECHA WŁOSKIEGO O DZIAŁANIU BRĄZUJĄCYM ORAZ DODATKOWO WYCIĄG Z BURSZTYNU-BOGATY W MIKROELEMENTY, WIT E I B5. NADAJE SKÓRZE BARDZO DELIKATNY ODCIEN OPALENIZNY PO PARU ZASTOSOWANIACH, PO 1 ZASTOSOWANIU RÓZNICY Z BARDZO NIE WIDAC. POZDRAWIAM
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
samoopalacz na powieki?
czy mozna wklepywac samoopalacz w okolice oka? moze mieszac go z odrobina kremu a moze nawet o tym nie myslec? prosze o podpowiedzi bo komletnie nie mam pomyslu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Re: samoopalacz na powieki?
Ja używam samoopalacz również na powieki, robię to dokładnie,bo w przeciwnym razie można mieć białe powieki i brązową buźkę - ups
![]() Oczywiście biorę go bardzo malutko. pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja też używam samoopalacza na powieki
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A ja nie nakładam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
hm,ja używam do ciemnej..może dlatego u mnie tak się odznaczy, jeśli nie dokładnie posmaruje powieki.
i oczywiście,zalezy to od wrażliwości oczu..moje się akurat nie buntują na samoopalacz Nivei,którego używam,natomiast już na L'oreala się buntowały bardzo. pozdrawiamn |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Samoopalacze!
Kochani poleccie jakis dobry samoopalacz.Ja mam z Avonu i on mi nie pasuje bo okropnie smierdzi po nalozeniu-za mnie glowa od tego boli.Chcialabym zeby byl o konsystencji mleczka albo zelu i nie za drogi 20 - 30 zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Re: Samoopalacze!
mam jeszcze pytanie-czy samoopalacz szkodzi skorze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Re: Samoopalacze!
hmm po pierwsze,moze przeczytaj artykul o samoopalaczasz zamieszczony tutaj na wizazu
![]() Co do samoopalaczy to moimi faworytami są : Nivea sun touch (żólty spray)-27zł. Dax cosmetics-samoopalacz w piance(jednak trzeba mieć wprawę w nakładaniu)-ok.15zł, No i świetny jest w żelu l'oreala - tylko kosztuje 40zł. Eris wypuściła nowy samoopalacz w żelu,może go wypróbuj,jest tanszy niz l'oreal. Z tego co ja wiem,samoopalacz nie szkodzi skórze. Jest wspaniałą alternatywą,aby być ładnie opalonym. Napewno jest lepszy dla skóry niż słońce czy solarka!! Jednak,rzeczywiście trzeba przyznać,że samoopalacz lekko wysusza skórę,ale wystarczy że stosujesz balsam i juz jest ok ![]() -- polecam Ci również balsam brązujący firmy Ziaja- "sopot" szczerze mówiąc barwi mocniej niż niektóre samoopalacze a kosztuje..8zł ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Czy samoopalacz....
czy samoopalacz przyciemnia równiez włoski na skórze...?? tzn czy zarost tez bedzie ciemniejszy po zastosowaniu samoopalacza ? bo tam tez sa chyba jakies barwniki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Re: Czy samoopalacz....
szczerze mówiąc, na moje włoski samoopalacz nie wpływa,ewentualnie jak jest go dużo to je rozjasnia,ale nie przyciemnia..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Samoopalacz- pomocy...
Czy znacie może jakieś sposoby na przesuszenie skóry po samoopalaczu? Właśnie użyłam wczoraj samoopalacza który miał intensywnie nawilżać a efekt: maksymalnie przesuszona skóra. Ogólnie mam skórę bardzo suchą ale znalazłam krem który sobie idealnie z tym radzi ale dziś po tym samoopalaczu mam uczucie takiego ściągnięcia że nic nie pomaga. Nawet solarium mi nigdy tak nie wysuszyło skóry. No więc czy samoopalacze nie nadają się do skóry suchej? A tak chciałam być opalona...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Re: Samoopalacz- pomocy...
up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
jamialam tak samo przy kolastynie..
Kolor śliczny,ale tak mi przesuszył skórę,jak nigdy. Teraz polecam Ci stosować jakieś bardzo dobre balsamy,typu nivea w granatowym opakowaniu-mleczko do b.suchej skóry lub może jakieś olejki,oliwki. A z samoopalaczy polecam Niveę w żołtym opakowaniu,najnowszy samoopalacz tej firmy. Stosowałam go kiedyś i chodziłam naraz na solarium i nie wysuszył mi w ogóle skóry. Bardzo porządny,ma właściwości nawilżające i nie jest to tylko taki chwyt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Bardzo ci dziękuję, mi dokładnie to chodzi o skórę twarzy. A jeżeli chodzi o kolastynę to stosowałaś samoopalacz czy ten balsam brązujący? Bo zastanawiam się nad jego kupnem (balsamu) i nie wiem czy on mi też nie wysuszy tak skóry?
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem Namiętnymi Ustami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
może sprobuj natryskowego opalania ciała-poprawnie wykonany zabieg daje super rezuktaty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ostatnio chcialam nadac mojej skorze ładny kolor bez makijażu.Znalazłam krem do twarzy z serii Sopot - Ziaji.Skóra po nim jest wypoczęta,lekko nawilżona i cudownie opalona.Z tej serii też jest balsam.
Na dobre natłuszczenie dobra jest oliwka dla dzieci. bellissa napisał(a): > Czy znacie może jakieś sposoby na przesuszenie skóry po samoopalaczu? Właśnie użyłam wczoraj samoopalacza który miał intensywnie nawilżać a efekt: maksymalnie przesuszona skóra. Ogólnie mam skórę bardzo suchą ale znalazłam krem który sobie idealnie z tym radzi ale dziś po tym samoopalaczu mam uczucie takiego ściągnięcia że nic nie pomaga. Nawet solarium mi nigdy tak nie wysuszyło skóry. No więc czy samoopalacze nie nadają się do skóry suchej? A tak chciałam być opalona... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
podstawowe pytanie to:czy po samoopalaczu używałaś balsamów nawilżających?a może spróbujesz innej metody opalania?...np.Aier brusching-natryskowe opalanie.myślę że spodoba Ci się.
pozdraiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
silna1980 napisał(a):
>Znalazłam krem do twarzy z serii Sopot - Ziaji.Skóra po nim jest wypoczęta,lekko nawilżona i cudownie opalona.Z tej serii też jest balsam. > Na dobre natłuszczenie dobra jest oliwka dla dzieci. > Podpisuję się rękami i nogami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.